Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
10. 4. 2015,
12.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Celje NK Rudar Velenje NK Zavrč ND Gorica Prva liga Telekom Slovenije

Petek, 10. 4. 2015, 12.12

8 let

Rojstni dan je že praznoval, zdaj bo prejel še darilo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Danes bodo prišli na svoj račun ljubitelji nogometa v Celju in Zavrču. Rožmanova četa želi uresničiti vlogo favorita proti tradicionalno neugodnim sosedom, Gorica pa prihaja k priljubljeni stranki.

Lokalni obračuni med Celjani in Velenjčani so vedno dinamični, v zadnjih letih pa se statistika uspešnosti močno nagiba v prid knapom. Če bi se tradicija nadaljevala, bi bilo to veliko presenečenje, saj se že dolgo ni pripetilo, da bi katera od ekip pred savinjsko-šaleškim derbijem veljala za tako velikega favorita kot Celjani pred današnjo tekmo. Na lestvici zasedajo tretje mesto, v zadnjih osmih mesecih so izgubili le eno tekmo, v goste pa prihaja klub, ki v tem letu sploh še ni zmagal. "Pričakujemo težko tekmo, tako kot je vedno proti Rudarju," ostaja previden Simon Rožman, ki je pred dnevi dopolnil 32 let. Najmlajši prvoligaški trener v Sloveniji opozarja, da imajo knapi v svojih vrstah veliko izkušenih igralcev, ki znajo izstopati s čvrstostjo. Celjski trener je že praznoval rojstni dan, zdaj bo prejel še darilo izbrancev. Ga bo razveselilo ali bo po tekmi razočaran z razpletom?

Celje vstopa v del sezone, ki bo postregel z zgoščenim ritmom. Sredi prihodnjega tedna ga čaka prva polfinalna pokalna tekma z Mariborom, zato se bo poznala odsotnost vsakega igralca, ki bi lahko prispeval dodano vrednost. Albanec Valon Ahmedi še ni pripravljen, v obrambi pa bo manjkal Marko Krajcer, ki si je na tekmi v Novi Gorici poškodoval zadnjo stegensko mišico. Sezona je zanj najverjetneje že končana.

Zaradi kartonov ne bo kapetana Blaža Vrhovca, tako da bo veliko odvisno od razpoloženja prvega strelca Benjamina Verbiča, ki je bil neposredno udeležen pri zadnjih štirih celjskih zadetkih. Dvakrat je zadel v polno, dvakrat pa prispeval podajo. Na priložnost bo na klopi za rezervne igralce čakal Ivan Lendrić. "Odločitev za prihod v Celje je bila pravilna, si pa želim zaupanje trenerja upravičiti s čim več zadetki," razmišlja Dalmatinec, ki je v tem letu dosegel en zadetek.

Velenjčani so prebili led

Rudar še čaka prvo zmago v tem letu, na zadnji tekmi s Koprom (2:2) pa je dočakal prvi zadetek, ki ga je pogrešal pet srečanj. "Prebili smo led, zadeli smo in igra nam je stekla, zato gremo v Celje maksimalno motivirani. Pričakujemo dobro igro in zmago na derbiju," je optimist Klemen Bolha, eden izmed mlajših adutov Jerneja Javornika, ki bo v Celju pogrešal Leona Črnčiča in Daliborja Radujka. Vprašljiv je tudi nastop Rusmina Dedića, tako da bo Rudar, ki za Celjani na lestvici zaostaja kar 21 točk, na Areni Petrol oslabljen. Zaradi rumenih kartonov bo manjkal Nemanja Stjepanović, se pa v ekipo vrača izkušeni Elvedin Džinić.

Velenjčani v Celju niso izgubili že več kot štiri leta. Statistika je premočno na njihovi strani, na zadnjih 15 prvenstvenih srečanjih so proti sosedom iz knežjega mesta izgubili le enkrat, pred tokratnim dvobojem s Celjem pa se tolažijo z mislijo, da so derbiji vedno nepredvidljivi in da ne izžarevajo dejanskega razmerja na lestvici.

Odkar se je nogometna odprava Zavrča vrnila v domač zaselek in zaigrala na prenovljenem štadionu, na katerem se bohoti nova osrednja tribuna, se gostom v Halozah slabo piše. Zavrč je dobil vse tri tekme. Odpravil je Domžale, Koper in Radomlje. Vedno je bilo tesno, saj je o zmagovalcu odločil le en zadetek razlike, a točke so ostale doma, občinstvo pa navdušeno. Se lahko tradicija nadaljuje tudi na današnji tekmi z Gorico? Zavrč je v prejšnjem krogu izgubil derbi za četrto mesto v Ljubljani. Zaostanek za Olimpijo se je povečal na devet točk, tako da je Evropa vedno dlje. Vedno manj bo tudi pritiska, kar bi lahko blagodejno vplivalo na večinoma mlade in manj izkušene izbrance Ivice Solomuna.

Gostitelji bodo pogrešali kaznovanega Dejana Polića, ki bo soigralce bodril s tribun: "Naša igra bo morala biti tako v obrambi kot tudi v napadu boljša od tiste iz Ljubljane. Šele takrat bomo lahko razmišljali o treh točkah, ki si jih neizmerno želimo," je dejal mladi Hrvat, ki se je pred selitvijo v Slovenijo dokazoval na Reki. Poleg Polića bi lahko trener pogrešal tudi branilca Bojana Đukića. Nekdanji nogometaš Gorice ima težave z zdravjem.

Gorica s Krko bije ostro bitko za osmo mesto, ki zagotavlja neposreden obstanek v prvi ligi. Dvoboji z Zavrčem so do zdaj še vedno poskrbeli za veselje v taboru primorskega kluba. Gorica je lani dobila vse štiri tekme z Zavrčem, v tej sezoni pa je enkrat remizirala, enkrat pa zmagala. Na šestih dvobojih s Haložani je prejela le en zadetek, kar je odlična napoved za današnje gostovanje, na katerem želi postati prvi klub, ki bi se z novega završkega štadiona vrnil neporažen. Na zadnji tekmi sta Celjanom načrte preprečila Dino Martinović in Amedej Vetrih. Kdo bo novogoriški junak na današnji tekmi?

Ne spreglejte