Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 5. 2023,
22.12

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Rodrygo Carlo Ancelotti Karim Benzema Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak FC Barcelona Vinicius Junior Real Madrid La Liga špansko prvenstvo

Nedelja, 28. 5. 2023, 22.12

10 mesecev, 2 tedna

Špansko prvenstvo, 37. krog

Oslabljeni Real bližje drugemu mestu, Barcelona prekinila niz porazov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Real Madrid Rodrygo | Rodrygo je z dvema goloma priboril zmago Reala Madrida. | Foto Reuters

Rodrygo je z dvema goloma priboril zmago Reala Madrida.

Foto: Reuters

Španski prvak Barcelona je v predzadnjem krogu la lige prekinila niz porazov, potem ko so izgubili zadnji dve tekmi. V nedeljo so doma igrali z Mallorco in zmagali s 3:0. Že v soboto pa je Real Madrid, ki se z Atleticom bori za končno drugo mesto, gostoval v Sevilli in po preobratu, ko je dvakrat zadel Rodrygo, zmagal z 2:1. Beli balet je bil oslabljen, saj so manjkali Vinicius Jr., Karim Benzema in Marco Asensio.

Real Madrid podpora Viniciusu
Sportal Vinicius ni igral, podili so rasiste, Real znova drugi #video

V Barceloni so se novi nogometni prvaki Španije z zmago poslovili od stadiona Camp Nou, saj bo prihodnji sezoni zaradi prenove stadiona gostovala na Montjuicu. Tokrat je Barca s 3:0 ugnala Mallorco, dva gola je v prvem polčasu zabil Ansu Fati.

Atletico Madrid, pri kateremu poškodovanega slovenskega vratarja Jana Oblaka ni bilo v golu, je z 2:1 ugnal Real Sociedad

Real Madrid je sredi tedna v 36. krogu z 2:1 premagal Rayo Sevilla bo igrala finale evropske lige. | Foto: Reuters Sevilla bo igrala finale evropske lige. Foto: Reuters Vallecano in znova skočil pred Atletico Madrid. Ta je z Espanyolom igral 3:3. Pri deseti Sevilli se je Real utrdil na drugem mestu. Domača ekipa je povedla že v tretji minuti preko Rafe Mira, gostje iz prestolnice pa so prišli do preobrata po dveh golih Rodryga v 29. in 69. minuti. Sevilla očitno tako izgublja šesteroboj za sedmo mesto, ki kot zadnje vodi v Španiji v Evropo (pred tem krogom so Osasuno, Athletic Bilbao, Girono, Sevillo, Mallorco in Rayo ločile le štiri točke). Je pa res, da ima Sevilla še priložnost za neposredno vozovnico za samo ligo prvakov, saj bo v sredo igrala finale evropske lige proti Romi.

Vinicius Junior, ki je bil preteklo nedeljo tarča rasističnih napadov na tekmi v Valencii, je zaradi poškodbe kolena manjkal. "Vinicius ne bo odpotoval z nami, ker ne bo igral, saj mu koleno še vedno povzroča težave," je pred tekmo dejal trener Carlo Ancelotti, ki je bil sredi tedna že prisiljen odpočiti 22-letnika proti Rayu. "Upam, da bo lahko odigral vsaj zadnjo tekmo doma proti Bilbau četrtega junija." Real Madrid je v Sevilli igral tudi brez Karima Benzemaja in Marca Asensia.

Ob Elcheju se v drugoligaško konkurenco vnovič seli Espanyol, ki mu točka pri Valenci, kjer je bil izid 2:2, ni zadostovala za ohranitev možnosti za obstanek v eliti. Kdo bo tretji, ki ne bo ohranil prvoligaškega statusa, bo jasno po zadnjem krogu. Kandidatov je veliko, med 13. in 18. ekipo sta samo dve točki razlike.

Špansko prvenstvo, 37. krog:

Sobota, 27. maj:

Nedelja, 28. maj:

Najboljši strelci:

23  Lewandowski (Barcelona)
18 – Benzema (Real Madrid)
16 – Joselu (Espanyol)
14 – Ünal (Getafe), Griezmann (Atletico Madrid), Muriqi (Mallorca)
13 – Castellanos (Girona), Iglesias (Betis), Morata (Atletico)
12 – Aspas (Celta Vigo)
11 - Sörloth (Real Sociedad), Jackson (VIllarreal)
10 – Vinicius Jr. (Real Madrid), Williams (Bilbao)

Carlo Ancelotti Vinicius Real Madrid
Sportal Španija se je odzvala: prve aretacije zaradi rasizma v nogometu
Vinicius Valencia Real
Sportal Vinicius v Španiji znova tarča žalitev. Real vložil kazensko ovadbo.
Ne spreglejte