Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 8. 2012,
16.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Barcelona Atletico Madrid Falcao

Četrtek, 16. 8. 2012, 16.34

8 let

Real na minus 5, Falcao spet potopil Athletic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V drugem krogu španskega prvenstva je Barcelona proti Osasuni zaostajala 75 minut, potem pa jo je z dvema goloma rešil Lionel Messi. Real Madrid je doživel šok v gosteh pri Getafeju.

Drugi krog španske Primere se je končal z zmago Atletica nad Athleticom - 4:0. Kolumbijski napadalec Radamel Falcao, ki ga kličejo tiger, je dosegel "hat-trick". Še več: na zadnjih treh tekmah proti Baskom je zabil sedem golov (lani so jih v finalu lige Evropa premagali 3:0, v španski ligi 2:1). Najlepši je bil njegov drugi gol, ko je akrobatsko zadel iz voleja. Zadetek je spominjal na tistega nepozabnega Barceloninega Johana Cruyffa v mrežo Atletica iz 70. let. Tretji gol na tekmi je dosegel z enajstih metrov in bil kasneje ob zamenjavi glasno nagrajen z aplavzom. Njegova zamenjava Tiago je dokončal posel. "Vsi smo igrali odlično in tako lahko zasije tudi posameznik. Najbolj pomembno je, da se ujamemo kot ekipa in začnemo zbirati točke. Če bom dal več golov kot lani, še toliko bolje za ekipo," je po veliki zmagi dejal 26-letni Falcao, ki je v lanski sezoni zabil 24 golov v Primeri in 12 v Evropi.

Atletico se je s prvo zmago v sezoni povzpel na šesto mesto. Vodi Barcelona, ki je v nedeljo po praobratu premagala Osasuno. Rešil jo je kdo drug kot Argentinec Lionel Messi. Medtem Real Madrid na 14. mestu z enim remijem in enim porazom zaostaja že za pet točk. V nedeljo jih je mali mestni tekmec Getafe premagal z 2:1. Jose Mourinho je bil po srečanju razočaran, a je pošteno priznal, da so bili slabši nasprotnik: "To je bila zaslužena zmaga Getafeja. Real je bil obupan! Rezultat glede na videno na zelenici ne preseneča. Naša igra je bila nedopustna in negledljiva. Pogovoril se bom z igralci. V slačilnici so vsi jezni nase. Ponavljam: zasluženo smo izgubili." Pričakujejo, da bo vse drugače, ko bo na zelenico stopil Luka Modrić.

Pari prihodnjega kroga (od 1. do 3. septembra):

Celta de Vigo - Osasuna, Real Zaragoza - Malaga CF, Deportivo - Getafe CF, RCD Mallorca - Real Sociedad, Rayo Vallecano - Sevilla FC, Athletic Bilbao - Real Valladolid, Levante UD - RCD Espanyol, Real Madrid - Granada CF, FC Barcelona - Valencia CF, Real Betis - Atletico Madrid;

Ne spreglejte