Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 12. 2011,
16.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Nejc Skubic

Četrtek, 8. 12. 2011, 16.09

8 let

Raznovrstnost Messija, debi Skubica in rekord Gomisa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po skupinskem delu lige prvakov smo se sprehodili skozi statični pregled najboljših nogometašev. Najboljša strelca sta Lionel Messi in Mario Gomez, najboljši podajalec pa Nicolas Gaitan.

Lionel Messi je tudi v minuli sezoni po skupinskem delu zabil šest golov, a tokrat je to zadoščalo za naziv najboljšega strelca, podobno učinkovit je bil tudi Mario Gomez, a napadalec Bayerna je odigral precej manj minut.

Ob najboljših strelcih velja omeniti, da je Bafetimbi Gomis zabil najhitrejši "hat trick" v zgodovini lige prvakov. Napadalcu Lyona je to uspelo prav na zadnji in hkrati odločilni ter zelo sporni tekmi proti Dinamu v Zagrebu, ko je za to potreboval le sedem minut. Najboljši izkoristek glede odigranih minut po številu zadetkov ima vezist Reala iz Madrida Jose Callejon.

Med podajalci je bil najboljši vezist pri Benfici Nicolas Gaitan. V tej kategoriji je visoko tudi Karim Benzema, ki ima tudi štiri zadetke. Največ strelov proti golu je sprožil Lionel Messi. Argentinec je pri vrhu statističnih podatkih v vseh omenjenih kategorijah.

Od Slovencev je ob sodnikih v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju sodeloval še Nejc Skubic. Slovenski branilec je za Otelul Galati odigral 90 minut, vse minute pa zbral na debiju proti Benfici. Ta romunski klub ni osvojil niti točke.

Med ekipami je najbolj prepričljiv bil Real Madrid, ki je zabeležil šest zmag na šestih tekmah, Dinamo pa je z gol razliko (3:22) najslabša ekipa v zgodovini lige prvakov. Še noben klub namreč na šestih tekmah ni prejel toliko zadetkov, doslej je neslavni rekord v danih in prejetih zadetkih držal Spartak (-17). V zaključne boje pa se zanimivo ni uvrstil finalist iz pretekle sezone Manchester United, kakor tudi ne ena najdražjih ekip na stari celini Manchester City.

Žreb osmine finala bo v petek 16. decembra, liga prvakov pa se bo z izločilnimi boji nadaljevala 14. februarja leta 2012, veliki finale pa bo 19. maja v Münchnu. Naslov brani Barcelona.

Ne spreglejte