Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
26. 8. 2018,
17.30

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,62

2

Natisni članek

Ivan Rakitić Barcelona

Nedelja, 26. 8. 2018, 17.30

5 let, 8 mesecev

Rakitić razblinil vse dvome, obeta se preiskava

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,62

2

Ivan Rakitić | Ivan Rakitić je imel na mizi bogato ponudbo PSG, a ostaja v Barceloni. | Foto Getty Images

Ivan Rakitić je imel na mizi bogato ponudbo PSG, a ostaja v Barceloni.

Foto: Getty Images

"Ostajam pri Barceloni," je po zmagi na tekmi španskega prvenstva z 1:0 v Valladolidu dvome o tem, ali bo res prestopil v PSG, razblinil Hrvat Ivan Rakitić. Nogometna zelenica v Valladolidu je bila na včerajšnji tekmi sicer v tako slabem stanju, da so se pri Barceloni pritožili. V vodstvu tekmovanja so že napovedali preiskavo.

Ivan Rakitić
Sportal Bo PSG poskrbel za novo prestopno bombo?

"PSG je poslal zanimivo ponudbo, po kateri sem si vzel nekaj dni in skupaj z družino o vsem skupaj dodobra premislil. Ugotovil sem, da mi nihče ne more dati tega, kar imam tukaj. Sem v najboljšem klubu na svetu. V čast mi je, da lahko branim barve Barcelone, in tako bo ostalo tudi v prihodnje," je po včerajšnji gostujoči zmagi z 1:0 nad Valladolidom v španskem prvenstvu, pri kateri je sodeloval od prve do zadnje minute, povedal Ivan Rakitić. PSG naj bi Barceloni zanj ponudil kar 80 milijonov evrov.

Tridesetletnik, ki je letos poleti s Hrvaško v Rusiji postal svetovni podprvak, je tako razblinil vse dvome o svoji prihodnosti in potrdil, da bo še naprej igral za Barcelono. V dresu katalonskega nogometnega velikana je do zdaj odigral 217 tekem in zabil 29 golov. Na Camp Nou je leta 2014 iz Seville prišel za 18 milijonov evrov.

Zaradi katastrofalne zelenice se obeta preiskava

Ni pa Rakitićeva usoda vse, o čemer se je govorilo po včerajšnji tekmi v Valladolidu, kjer je Barcelona v drugi prvenstveni tekmi sezone dosegla drugo zmago. Pri Barceloni, ki ji je tri točke prinesel Ousmane Dembele z golom v 57. minuti, so bili namreč po tekmi zelo nezadovoljni s stanjem zelenice na štadionu Joseja Zorrilla, na katerem so igrali.

Katastrofalna zelenica na igrišču štadiona v Valladolidu:

"Na nekaterih delih je bilo igrišče bolj kot nogometni zelenici podobno plaži. Neverjetno je, da nihče iz vodstva tekmovanja ni pregledal igrišča, preden je dovolil, da se tekma sploh lahko začne," je po tekmi bentil vezist Barcelone Sergio Busquets.

"Upam, da bodo tisti, ki so odgovorni za takšno stanje in vodijo tekmovanje, uredili takšne zadeve. Igrišče je bilo katastrofalno," je dejal njegov soigralec Gerard Pique, podobnega mnenja pa so bili praktično vsi pri Barceloni. Pri tej so po tekmi na špansko nogometno zvezo in vodstvo tekmovanja vložili pritožbo.

Iz vodstva la lige so že sporočili, da igrišče res ni bilo v optimalnem stanju, in napovedali preiskavo, po kateri bodo skušali ugotoviti, zakaj je bilo tako.

Gareth Bale
Sportal Real po preobratu in dveh 11-metrovkah visoko zmagal in skočil na vrh

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 lahko štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljate v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte