Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
4. 2. 2020,
12.02

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

3

Natisni članek

Ivan Rakitić Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Barcelona Real Madrid Luka Modrić David Beckham liga MLS Inter Miami

Torek, 4. 2. 2020, 12.02

4 leta, 2 meseca

Hrvaška zvezdnika v središču zanimanja

Oblakov Atletico bi rad Rakitića, Beckham ponuja Modriću bajno plačo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

3

Ivan Rakitić | Ivan Rakitić ima z Barcelono sklenjeno pogodbo do leta 2021, a bi lahko Katalonijo zapustil že prej. | Foto Reuters

Ivan Rakitić ima z Barcelono sklenjeno pogodbo do leta 2021, a bi lahko Katalonijo zapustil že prej.

Foto: Reuters

Hrvaška nogometna zvezdnika Ivan Rakitić in Luka Modrić vrsto let branita barve Barcelone in madridskega Reala, največjih favoritov za osvojitev španskega naslova, pa tudi pokalnega tekmovanja. Rakitić je nezadovoljen s statusom pri Barceloni, zanj pa se po poročanju španskega radia Cadena SER resno zanima tudi Oblakov Atletico. Modrić je na drugi strani prejel nemoralno ponudbo Beckhamovega Interja iz Miamija, ki ponuja Dalmatincu letno plačo v višini 20 milijonov evrov.

Real Madrid
Sportal Kdo bi si mislil ... Le dve uri po Realu izpadla še Barcelona!

V Španiji odmeva nezadovoljstvo Ivana Rakitića. Izkušeni hrvaški reprezentant in eden izmed junakov predlanskega podviga, ki je slovenskim sosedom na SP 2018 v Rusiji pomagal do odmevnega drugega mesta, ima sklenjeno pogodbo z Barcelono do leta 2021, a jo bo najverjetneje zapustil že poleti.

Od poletja dalje soigralec Oblaka?

Ivan Rakitić je v tej sezoni začel dvoboj v španskem prvenstvu od prve minute le osemkrat. | Foto: Getty Images Ivan Rakitić je v tej sezoni začel dvoboj v španskem prvenstvu od prve minute le osemkrat. Foto: Getty Images Hrvat, rojen v Švici, je po zadnji tekmi z Levantejem (2:1), na kateri je odigral vseh 90 minut, dejal: ''Dogajajo se stvari, ki mi niso všeč, zato sem se odločil zapustiti klub. Ljudje, ki sprejemajo odločitve, dobro vedo, o čem govorim,'' ni 31-letni zvezni igralec, ki si želi predvsem rednega igranja, skrival nezadovoljstva. V Barceloni ne igra toliko, kot bi si želel, kljub številnim govoricam o menjavi okolja pa je še po vsakem izmed zadnjih prestopnih rokov ostal na Camp Nouu. 

Zanj so se v zadnjih letih zanimali številni evropski velikani, tudi PSG, Manchester United in Juventus. Zdaj naj bi se po poročanju španskega radia Cadena SER seznam snubcev pridružil še Atletico Madrid. Rdeče-beli si prizadevajo, da bi Šimetu Vrsaljku na Wanda Metropolitano delal družbo reprezentančni soigralec. Rakitić je v tej sezoni zbral 24 nastopov za Barcelono, a je v prvi enajsterici začel le osem tekem španskega prvenstva. Si bo tako od poletja naprej delil slačilnico tudi s slovenskim vratarjem Janom Oblakom?

Ousmane Dembele
Sportal Saj ni res, pa je. Dembele se je spet poškodoval.
Bruno Fernandes
Sportal Januarska nakupovalna mrzlica, v kateri so imeli pogosto besedo tudi Slovenci

Beckham išče zvenečo okrepitev

Luka Modrić je bil leta 2018 izbran za najboljšega nogometaša na svetu. | Foto: Getty Images Luka Modrić je bil leta 2018 izbran za najboljšega nogometaša na svetu. Foto: Getty Images Na Pirenejskem polotoku pa ne odmeva le možnost selitve Rakitića k Atleticu. V središču dogajanja se je znašel še en Hrvat. Pri madridskem Realu igra Luka Modrić, nekdanji beli baletnik David Beckham pa ga vabi v ZDA, saj želi okrepiti vrste novopečenega člana lige MLS, njegovega kluba Inter Miami. Španski športni dnevnik Marca poroča o tem, da bi Modrića v primeru selitve na Florido čakala letna plača v višini 20 milijonov evrov, kar je dvakrat več od tega, kar dobi pri Realu.

Ker pa se nova sezona lige MLS začne že prihodnji mesec, iz tabora Reala pa ni zaznati, da bi se 34-letni Dalmatinec resneje zanimal za ponudbo, bo težko prišlo do prestopa. Madridčane čaka čez tri tedne že zelo pomembna evropska preizkušnja, ko se bo Real v osmini finala lige prvakov spopadel z Manchester Cityjem.

David Beckham želi na Florido pripeljati igralca svetovnega kova. Poleg Luke Modrića se je ogrel tudi za Edinsona Cavanija. | Foto: Reuters David Beckham želi na Florido pripeljati igralca svetovnega kova. Poleg Luke Modrića se je ogrel tudi za Edinsona Cavanija. Foto: Reuters

Barcelona in Real bosta prihodnjič na delu v četrtek, ko bosta imela v pokalnem tekmovanju opravka s tekmecema iz Baskije. Katalonci bodo gostovali pri Athleticu v Bilbau, beli baletniki pa bodo gostili Real Sociedad iz San Sebastiana.

Ansu Fati, Lionel Messi
Sportal Messi in 17-letnik v minuti matirala Levante
Josip Iličić
Sportal Iličić z novim golom poskrbel za rekord, Šporar še čaka na svoj prvenec. #video
Ne spreglejte