Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
3. 12. 2015,
8.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Rafael Benitez Denis Čerišev Real Madrid

Četrtek, 3. 12. 2015, 8.57

8 let

Rafael Benitez po veliki neumnosti: Ni se mi niti sanjalo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V španskem prvenstvu je močno oddaljen od naslova. Zdaj vse kaže na to, da se je ne najbolj priljubljenemu trenerju Real Madrida Rafaelu Benitezu iz rok izmuznila še ena domača lovorika.

Pred kratkim je v španskem prvenstvu proti Barceloni v Madridu izgubil z 0:4 in zdaj za Katalonci zaostaja za šest točk. Zgodovina pravi, da je to ogromen zaostanek. Sploh zdaj, ko ekipa Luisa Enriqueja ruši vse pred seboj. Po tem polomu – pred tem je izgubil tudi proti Sevilli – se je Rafael Benitez, ki ob poletnem prihodu v Madrid že tako ali tako ni bil deležen največjih simpatij, znašel v še slabšem položaju.

Vse kaže, da se bo že v šestnajstini finala poslovil od pokalnega tekmovanja. Na prvi tekmi je v sredo zvečer v Cadizu sicer zmagal s 3:1, a si je privoščil velik spodrsljaj. Na igrišče je poslal ruskega napadalca Denisa Čeriševa, ki je zabil tudi edini gol v prvem polčasu, a sploh ni imel pravice nastopa. V prejšnji sezoni, ko je kot posojen igral za Villarreal, si je prislužil tri rumene kartone.

Veliko napako je uvidel že ob polčasu

Nekateri izmed navijačev, ki so bili na štadionu, so hitro uvideli veliko zmoto. "Rafa, poglej na Twitter!" so se drli kar med tekmo. Očitno je informacija hitro prišla tudi do strokovnega vodstva Reala.

Štiriindvajsetletnika, ki je član Reala že od leta 2002, a prav veliko priložnosti za igranje v članski ekipi madridskega velikana ni dobil, je namreč 55-letni trener kljub dobri igri že ob polčasu poslal iz igre in na zelenico postavil Hrvata Matea Kovačića.

Do konca tekme je za Real še dvakrat zadel Isco, v zadnjem delu pa je končni izid tekme 1:3 postavil napadalec domačega tretjeligaša Kike Marquez.

"Ni se mi niti sanjalo, da Čerišev nima pravice nastopa. Takoj, ko sem to izvedel, sem ga potegnil z igrišča," je po tekmi veliko zmoto priznal trener Reala Benitez in se pokesal, a obstaja velika verjetnost, da je že prepozno.

"Ni nam lahko, za nami je zelo zapleten večer. Nismo vedeli, da Čerišev nima pravice nastopa. O tem nas niso obvestili niti pri nogometni zvezi niti pri Villarrealu. Tudi Čerišev ni vedel, da ne sme nastopiti. Počakali bomo na odločitev, ki jo bodo sprejeli pristojni organi. Uporabili bomo tudi svojo pravno službo," pa je napovedal direktor Reala Emil Butragueno.

Španski radio je Madridčane hitro postavil na laž

Na laž ga je hitro postavila priznana španska radijska postaja Cadena SER, ki je objavila faks, naslovljen na Real, v katerem je jasno zapisano, da Rus Čerišev ni imel pravice nastopa. Prav zanimivo bo videti, kaj sledi, a zdi se, da je Real blizu izključitvi iz pokalnega tekmovanja.

Bilo bi presenečenje, če Real ne bi bil izključen

Pri Cadizu so napovedali, da se bodo pritožili in napoved v četrtek tudi uresničili, končno odločitev, ki naj bi padla v petek, bo tako sprejela Španska nogometna zveza (RFEF).

Ta je v tej sezoni iz pokalnega tekmovanja zaradi enake napake že izločila Osasuno, ki si je podobno neumnost privoščila na tekmi proti Mirandesu, zato bi bilo čudno, če bi pristojni tokrat ravnali drugače.

Ne spreglejte