Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
16. 11. 2015,
18.54

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Marijan Pušnik Krunoslav Jurčić Prva liga Telekom Slovenije večni derbi

Ponedeljek, 16. 11. 2015, 18.54

7 let, 12 mesecev

Pušnik in Jurčić z enim očesom v Kopru

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Olimpije in Maribor se v medijski senci reprezentančnih spektaklov pripravljajo na sobotni večni derbi, ki naj bi na tribune stoženskega štadiona zvabil več kot deset tisoč gledalcev.

Po slabi polovici sezone naziv najboljšega slovenskega kluba pripada Olimpiji, ki si je pred zasledovalci priigrala tako veliko prednost, da bi lahko na vrhu vsaj še nekaj krogov ostala tudi v primeru zaporednih porazov. Želje strokovnega vodstva zeleno-belih segajo seveda višje, tako da se ljubljanski prvoligaš nadeja novih točk že v soboto, ko bodo v prestolnici gostovali večni tekmeci iz Maribora.

Prodaja vstopnic za večni derbi teče odlično. ''To bo zagotovo vrhunec letošnje jeseni v prvenstvu. Obe moštvi sta v zelo dobri formi, tako da nas čaka izjemen sobotni večer,'' se trener Marijan Pušnik veseli srečanja, ki bi moral biti odigran že prejšnji mesec, a se je zaradi zapletov okrog varovanja preložil na 21. november.

Pušnik v zadnjih dneh ne more računati na najmočnejšo zasedbo, saj štiri zelo pomembne člene v ekipi Olimpije (Andraž Šporar, Nik Kapun, Miha Zajc in Kenan Bajrić) čaka v torek izjemno pomembna kvalifikacijska tekma v dresu mlade reprezentance. Strateg Olimpije upa, da se bodo proti srbskim sovrstnikom izkazali in da se bodo v torek zvečer v Ljubljano vrnili brez zdravstvenih težav.

Evrogol Alvesa in krstni nastop Čaleja

Da ne bodo brez tekmovalne forme ostali tudi njihovi soigralci, je vodstvo Olimpije poskrbelo s tem, ko je v petek, 13. novembra, v Stožice privabilo zanimivega gosta.

Prišel je italijanski prvoligaški klub Udinese, a je bila njegova postava zelo oslabljena. Okrog 700 navijačev je spremljalo festival zadetkov, ki je ponudil remi (3:3), tekma pa je dala nekaj koristnih odgovorov pred začetkom priprav na večni derbi strategu Pušniku.

Zaploskal je nekaterim lepim akcijam, malce manj pa je bil zadovoljen z igro v obrambi: ''Storili smo nekaj napak v obrambi, ki si jih ne bi smeli privoščiti,'' je 55-letni Korošec opozoril na nezbranost branilcev. Do večnega derbija jo želi odpraviti.

Za najlepši trenutek srečanja z Videmčani je z izjemnim strelom z razdalje poskrbel strelec Ricardo Alves Coelho da Silva, v zelenem dresu pa je debitiral Hrvat Hrvoje Čale. Olimpija je lovila goste iz Italije, saj je zaostajala z 0:2 in 2:3, na koncu pa je za izenačenje v 78. minuti poskrbel Brazilec Mariotto.

Kapetanski trak je v odsotnosti prvega napadalca in strelca Prve lige Telekom Slovenije Šporarja nosil Dejan Djermanović.

Vijolična invazija v Ljubljano

Mariborčani bodo v soboto v Ljubljano prispeli trdno odločeni, da Olimpiji vrnejo milo za drago za boleč poraz v Ljudskem vrtu, ki je z vijoličnega stolčka spodnesel Anteja Šimundžo. Branilci državnega naslova za Olimpijo zaostajajo sedem točk.

Da bodo imele vijolice konec tedna v Stožicah izjemno podporo, potrjuje podatek, da je 1300 vstopnic, namenjenih simpatizerjem Maribora, pošlo že do petka. Viole bodo napolnile južno tribuno stoženskega štadiona, tako da čaka gostujoče nogometaše zelo glasna podpora.

Izbranci Krunoslava Jurčića so še v nedeljo trenirali v Ljudskem vrtu, nato pa so se preselili v Rogozo, saj na štadionu pod Kalvarijo že potekajo reprezentančne aktivnosti. Bliža se začetek reprezentančne tekme leta, povratne tekme dodatnih kvaliifkacij za EP 2016 med Slovenijo in Ukrajino, ki bo potekala v razprodanem Ljudskem vrtu.

Mertelj ne bo igral, ampak le navijal

V zadnjih letih je dres članske izbrane vrste obleklo ogromno nogometašev NK maribor, v tem trenutku pa ni na Katančevem seznamu niti enega. Še ne dolgo nazaj je pomembno vlogo v reprezentančni zvezni vrsti igral Aleš Mertelj, ki pa je v zadnji sezoni padel v formi. Gorenjec je po zadnji prvenstveni zmagi na Dolenjskem poskrbel za malce slabšo voljo trenerja Jurčića.

Mertelj je na gostovanju pri Krki prejel rumeni karton. Ker ni bil prvi v tej seozni, bo zaradi kazni izpustil večni derbi, o katerem se govori že dlje časa in bo predstavljal vrhunec jesenskega dela Prve lige Telekom Slovenije. ''Nikdar ni prijetno, ko že vnaprej veš, da ne moreš pomagati ekipi na naslednji tekmi. Res gre za derbi, toda tekem ne primerjam ali ločujem med seboj. Vsaka prinaša tri točk,'' sporoča Kranjčan, ki bo v Ljubljani pesti za soigralce stiskal s tribun.

V mladi reprezentanci sta z največjim številom igralcem zastopana Olimpija in Maribor. Barve obeh klubov zastopa kar osem igralcev, štirje na vsaki strani. V mestu ob Dravi igrajo Petar Stojanović, Aljaž Cotman, Dino Hotić in Gregor Bajde, tako da bosta Pušnik in Jurčić v torek, ko se bosta na Bonifiki pomerili mladi reprezentanci Slovenije in Srbije, z enim očesom v Kopru.

Ne spreglejte