Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 2. 2023,
18.00

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

3

Natisni članek

Eric Maxim Choupo-Moting Christophe Galtier Kingsley Coman Lionel Messi Lionel Messi Bayern München Kylian Mbappe Kylian Mbappe liga prvakov PSG

Sreda, 15. 2. 2023, 18.00

1 leto, 2 meseca

Mbappe po prvi tekmi osmine finala lige prvakov

"Če bomo zdravi in se dobro najedli, bomo premagali Bayern"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

3

PSH Kylian Mbappe | Kylian Mbappe poudarja, kako pomembno je, da se do povratne tekme vsi pozdravijo. | Foto Reuters

Kylian Mbappe poudarja, kako pomembno je, da se do povratne tekme vsi pozdravijo.

Foto: Reuters

PSG na povratni tekmi osmine finala lige prvakov lahko premaga Bayern München, je odločen Kylian Mbappe. Če bodo le zdravi, se dobro najedli in naspali, pravi francoski napadalec. Prvo tekmo so izgubili z 0:1.

Leipzig Joško Gvardiol
Sportal City veljal za velikega favorita, a mu je Hrvat pokvaril načrte

Najbolj zanimiv dvoboj osmine finala nogometne lige prvakov je PSG - Bayern München. Bavarski klub je torkovo prvo tekmo dobil z 1:0. Zadel je Kingsley Coman. V zaključku tekme je sicer dvakrat mrežo zatresel Kylian Mbappe, a obakrat iz prepovedanega položaja. Ker zaradi zdravstvenih težav še ni stoodstoten, je tekmo začel na klopi. Francoski zvezdnik verjame, da bodo na povratni tekmi v Münchnu dvoboj obrnili v svojo korist.

Tudi Lionel Messi in Marco Verratti sta zaradi lažjih poškodb izpustila nekaj treningov pred obrčaunom z Bayernom. | Foto: Reuters Tudi Lionel Messi in Marco Verratti sta zaradi lažjih poškodb izpustila nekaj treningov pred obrčaunom z Bayernom. Foto: Reuters "Zaostajali smo, a smo jim v zadnjem delu tekme povzročali veliko težav. Vsi naši igralci bodo morali biti zdravi in nato lahko odigramo dobro povratno tekmo ter zmagamo. Pomembno je, da bomo vsi zdravi, se dobro dobro najedli in naspali," je odločen Mbappe, ki je dobil močan udarec v koleno in mišico pred dvema tednoma. Do zadnjega je bil njegov nastop proti Bayernu vprašljiv. Vstopil je v 57. minuti. "Ne bi smel igrati, a sem želel pomagati soigralcem, da jim dam nekaj dodatne energije." 

Težave z mišico je imel tudi branilec Achraf Hakimi, ki ga je bil trener Christophe Galtier prisiljen ob polčasu zamenjati. Upajo, da bo nared do povratne tekme, ki bo osmega marca.

"Razpoloženje v ekipi je dobro, a se zavedamo, da je bil to šele prvi polčas. V Münchnu bo tekma povsem drugačna, saj bo moral PSG napasti na polno. Zadovoljni smo s svojo igro in veseli, da smo zmagali," je črto pod prvo od dveh tekem dvoboja s PSG potegnil član Bayerna Eric-Maxim Choupo-Moting.
Lionel Messi,  Kylian Mbappe
Sportal Messi in Mbappe po poškodbah spet trenirata
Ne spreglejte