Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 8. 2017,
19.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,48

4

Natisni članek

Ljudski vrt ND Gorica NK Triglav NK Olimpija NK Olimpija NK Rudar NK Krško NK Celje NK Ankaran NK Aluminij naj gol Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Domžale

Nedelja, 13. 8. 2017, 19.40

6 let, 6 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 5. krog

Olimpija prehitela Maribor, Krško jima ni uspelo slediti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,48

4

Ricardo Alves Coelho da Silva | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nogometaši Olimpije so se v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije vrnili na prvo mesto. V Stožicah so s 4:0 nadigrali Rudar, ki ga vodi nekdanji trener zmajev Marijan Pušnik. Maribor je v petkovi poslastici, na kateri so manjkali le zadetki, remiziral z Domžalami (0:0). Gorica se je razveselila prve zmage v tej sezoni, Triglav je v Celju vknjižil že četrti remi. Krško je na edini nedeljski tekmi doma remiziral z Ankaranom.

Posavci pod vodstvom Stipeta Balajića doma niso uspeli zmagati proti prvoligaškim novincem iz Ankarana. Tekma se je končala z delitvijo točk (2:2). Prvi strelec tekmovanja Miljan Škrbić je mrežo nasprotnika načel v osmi minuti in tako še povečal prednost pred zasledovalci na lestvici strelcev. Krško je vodilo dvakrat, a so Primorci obakrat uspeli poravnati izid in osvojiti drugo letošnjo točko.

Gorica do zmage v 95. minuti

Rifet Kapić | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Nogometna sobota se je začela v Novi Gorici, kjer so gostitelji po zaslugi rezervista Roka Grudine z 1:0 premagali Aluminij in tako dosegli prvo zmago v tej sezoni.

Zadetek je padel globoko v sodniškem dodatku, ko je pozornost gostujoče obrambe padla, Grudina pa je izkoristil priložnost za zmagoviti zadetek. Kidričani se tako z Goriškega še petič vračajo poraženi.

Olimpija s 4:0 zmlela Rudar

Blessing Eleke je zabil 4. gol za visoko zmago Olimpije. | Foto: Vid Ponikvar Blessing Eleke je zabil 4. gol za visoko zmago Olimpije. Foto: Vid Ponikvar Druga tekma sobotnega sporeda se je odvila v Stožicah, kjer so domačini s 4:0 nadigrali Rudar, ki ga vodi nekdanji trener zeleno-belih Marijan Pušnik.

Velenjčani so v prejšnji sezoni na štirih tekmah proti Ljubljančanom osvojili kar deset točk, tokrat pa so gladko ostali brez njih, saj so nogometaši Olimpije že v prvem polčasu prišli do zanesljive prednosti, ki so jo v drugem le še oplemenitili.

Zmaji so tako spet na vrhu lestvice, imajo toliko točk kot Mariborčani, ki so v petek remizirali z Domžalami. Olimpija in Maribor sta tudi še edini ekipi, ki sta brez poraza.

Za Olimpijo so zadeli Ricardo Alves 25./11-m, Stefan Savić 44., Nik Kapun 52. in Blessing Eleke 94.

Robnik pokvaril celjsko zabavo

Prvi tekmovalni dan petega kroga Prve lige Telekom Slovenije je osrečil zlasti nogometne navdušence na Štajerskem. V uvodni preizkušnji sta se na štadionu Z'Dežele merila Celje in Triglav. Mreži sta ostali nedotaknjeni do 66. minute, ko je v polno zadel nekdanji slovenski reprezentant Elvedin Džinić in povedel Celjane v vodstvo. Dolgo je kazalo, da bodo točke ostale doma, nato pa je nekdanji mladi slovenski reprezentant Dejan Robnik po strelu z bližine poskrbel za izenačenje in veliko veselje Žlogarjeve čete.

Prava evropska preizkušnja

Oba tekmeca čakata naslednji teden evropski preizkušnji. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Oba tekmeca čakata naslednji teden evropski preizkušnji. Foto: Žiga Zupan/Sportida Vrhunec kroga je bil v petek zvečer v Ljudskem vrtu. Pod žarometi sta se merila zadnja slovenska predstavnika v Evropi. Gledalci so videli dinamično predstavo, v kateri pa so do popolnega užitka manjkali zadetki. Ostalo je pri 0:0. Maribor je bil najbližje zadetku v 73. minuti, ko je Mitja Viler v obdobju pritiska gostiteljev zatresel vratnico. V dresu gostiteljev je zaigral povratnik Martin Milec.

Branilca državnega in pokalnega naslova bi se lahko v tej sezoni pomerila že v superpokalnem dvoboju, a tega zaradi zgoščenega urnika ne bo že drugo leto zapored. Obračun, ki je neposredno vplival na razvrstitev pri vrhu, je prišel za oba kluba prihaja ob neposrečenem času.

Mariborčane v sredo čaka zahtevno gostovanje v play-offu kvalifikacij za ligo prvakov. Vijolice se bodo mudile v sveti deželi, kjer bodo poskušale prekrižati načrte izraelskemu prvaku Hapoelu. Domžale v četrtek čaka evropska poslastica, domača tekma v Stožicah proti nekdanjemu evropskemu prvaku Marseillu.

Fotogalerija
1 / 12

 

Lestvica:

Klub Tekme Zmage Remiji Porazi Gol razlika Točke
1. Olimpija 5 4 1 0 13:1 13
2. Maribor 5 4 1 0 10:3 13
3. Domžale 5 2 2 1 9:4 8
4. Krško 5 2 2 1 8:8 8
5. Rudar Velenje 5 2 0 3 5:8 6
6. Celje 5 1 2 2 5:10 5
7. Triglav Kranj 5 0 4 1 4:5 4
8. Gorica 5 1 1 3 3:6 4
9. Aluminij 5 1 1 3 6:10 4
10. Ankaran-Hrvatini 5 0 2 3 5:13 2

Najboljši strelci:

6 - Miljan Škrbić (Krško)
4 - Petar Franjić (Domžale) 
3 - Abbas Issah (Olimpija)
2 - Ricardo Alves (Olimpija), Goran Brkić (Olimpija), Blessing Eleke (Olimpija), Nik Kapun (Olimpija), Ibrahim Arafat Mensah (Aluminij), Aleks Pihler (Maribor), Matej Poplatnik (Triglav), Marcos Tavares (Maribor)
...

Najlepši zadetki 5. kroga:


 
Ne spreglejte