Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 8. 2017,
20.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Petek, 11. 8. 2017, 20.20

6 let, 7 mesecev

Poročilo s tekme Celje : Triglav

Dišalo je po celjski zmagi, nato je stopil na oder Robnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Tonči Žlogar | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nogometaši Celja in kranjskega Triglava so se v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0). Gorenjci so remizirali že četrtič v tej sezoni.

Kranjski nogometaši so še četrtič na petih tekmah te sezone igrali neodločeno. Točko jim je v 86. minuti zagotovil Dejan Robnik. Še vedno pa tako kot Ankaran in Gorica Gorenjci čakajo na zmago. Blizu druge so sicer bili Celjani, ki so imeli večji del tekme rahlo pobudo, a ob koncu tekme dovolili Kranjčanom izenačujoči zadetek.

Prvi polčas se je končal brez zadetkov, čeprav sta imeli obe ekipi nekaj obetavnih priložnosti. Pri Celjanih je v 36. minuti Jucie Lupeta močno sprožil malce z desne strani s približno 20 metrov, Elvis Džafić pa je žogo odbil v kot.

Na drugi strani je imel najlepšo priložnost Matej Poplatnik dve minuti pozneje, ko je sam prišel pred Matjaža Rozmana, sprožil, a je bil celjski vratar uspešnejši.

Hrvat z roko oponašal Maradono

Elvedin Džinić je povedel Celjane v vodstvo. | Foto: Vid Ponikvar Elvedin Džinić je povedel Celjane v vodstvo. Foto: Vid Ponikvar V uvodu drugega polčasa so imeli pobudo domači igralci, ki so v 49. minuti zadeli, a sodniki po podaji z leve strani niso nasedli Filipu Dangubiću, ki je z roko - podobno kot sloviti Argentinec Diego Maradona na svetovnem prvenstvu leta 1986 - premagal Džafića.

Celjani pa so vendarle povedli v 66. minuti, ko je Dangubić izvedel prosti strel, podal v kazenski prostor, kjer je bil osamljen 31-letni branilec Elvedin Džinić, ki je z glavo zadel za 1:0. V 75. minuti so Celjani izpeljali novo nevarno akcijo, najprej je sprožil Dangubić, Džafić je žogo odbil, zatem pa jo je Lupeta iz težkega položaja poslal le v zunanji del mreže z desne strani.

Robnik poskrbel za remi

Ko je kazalo, da bodo Celjani tekmo brez posebnih težav pripeljali do nove zmage, pa je v 86. minuti zadel Dejan Robnik. Ta je žogo poslal v mrežo iz obrata in z bližine, potem ko je Rozman žogo po predhodnem strelu Kristjana Arha Česna Rozman žogo odbil.

Dejan Robnik (desno) je rešil Triglav na gostovanju v Celju poraza. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Dejan Robnik (desno) je rešil Triglav na gostovanju v Celju poraza. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Celjani bodo v 6. krogu 21. avgusta gostovali v Velenju, Kranjčani pa bodo dva dni prej gostili Gorico.

Celje : Triglav 1:1 (0:0)

Stadion Z'dežele, gledalcev 470, sodniki: Balažič, Pospeh (oba Ljubljana) in Povšnar (Zagorje ob Savi).

Strelca: 1:0 Džinić (66.) 1:1 Robnik (86.).

Celje: Rozman, Travner, Kelhar, Džinić, Brecl, Žinko, Cvek, Požeg Vancaš, Dangubić, Šauperl (od 74. Šušnjara), Lupeta.

Triglav: Džafić, Arh Česen, Gvardjančič, Bojić, Kuhar, Robnik, Udovič (od 81. Šmit), Gajič, Bukara (od 77. Suljević), Ovsenek (od 55. Mlakar), Poplatnik.

Rumeni kartoni: Lupeta, Dangubić, Travner; Udovič.

Ne spreglejte