Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
24. 11. 2017,
12.50

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Srečko Katanec BiH Radenko Mijatović slovenska nogometna reprezentanca Robert Prosinečki

Petek, 24. 11. 2017, 12.50

6 let, 5 mesecev

Prosinečki se ni dogovoril s Slovenci, zdaj cilja na BiH

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Robert Prosinečki | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Hrvaški strateg Robert Prosinečki, ki je v kvalifikacijskem ciklusu za SP 2018 vodil Azerbajdžan, ne bo novi selektor slovenske reprezentance. "S Slovenci smo se pogovarjali, a se nismo dogovorili," je dejal nekdanji nogometni zvezdnik, ki se bo prihodnji teden sestal z delegacijo nogometne zveze Bosne in Hercegovine, saj ga zanima vloga selektorja BiH.

S seznama največjih kandidatov za novega selektorja slovenske izbrane vrste, ki se je v javnosti pojavljal po odhodu Srečka Katanca, lahko prečrtamo Roberta Prosinečkega. Nekdanji hrvaški reprezentant, ki je v bogati karieri nosil tako dres madridskega Reala kot Barcelone, je v pogovoru za agencijo Anadolu razkril, da s slovensko krovno zvezo ni našel skupnega jezika.

Mikaven izziv za vsakega

Prosinečki je nosil tudi beli dres madridskega Reala. | Foto: Getty Images Prosinečki je nosil tudi beli dres madridskega Reala. Foto: Getty Images Še pred nekaj tedni je bil poln hvale na račun organiziranosti Nogometne zveze Slovenije (NZS), ki jo je doživljal kot najbolj urejeno in mirno na tem delu Evrope, a se s predsednikom Radenkom Mijatovićem le ni dogovoril. "Ne, od morebitnega dela na klopi Slovenije ne bo nič. Pogovarjali smo se, a se nismo dogovorili," je potrdil 48-letni Hrvat, ki po prekinitvi sodelovanja z bogato zvezo iz Azerbajdžana išče novega delodajalca.

Čeprav je večkrat izpostavil, da bi raje nadaljeval trenersko pot v klubu kot reprezentanci, bi lahko kaj kmalu ponovno sodeloval z izbranimi vrstami. Prihodnji teden se bo odpravil na dodatne pogovore z delegacijo nogometne zveze BiH. "Bosna in Hercegovina ima odlične igralce, dobro reprezentanco. To je mikaven, velik izziv vsakega trenerja. S to reprezentanco lahko narediš veliko," je "Veliki rumeni", kakršen vzdevek se ga je v nogometnem svetu oprijel zaradi svetlih las, namignil, da ga zanima delo v BiH.

"Bil bi naiven, če ne bi stopil z njim v stik. Robert prihaja iz našega okolja. Je veliko nogometno ime in zagotovo dober trener," je Zvjezdan Misimović, nekdanji reprezentant BiH, zdaj pa član komisije za izbor novega selektorja BiH, potrdil za Klix.ba.

Bo novi selektor Kavčič?  

Tomaž Kavčič je v zadnjem kvalifikacijskem ciklusu pomagal Srečku Katancu. | Foto: Vid Ponikvar Tomaž Kavčič je v zadnjem kvalifikacijskem ciklusu pomagal Srečku Katancu. Foto: Vid Ponikvar Po priznanju Prosinečkega, da na selektorskem položaju slovenske reprezentance ne bo nasledil Srečka Katanca, so se še povečale možnosti Tomaža Kavčiča. Predsednik NZS Mijatović je v ponedeljek namignil, da bo nov selektor predstavljen v kratkem ter da ima prednost kandidat, ki dobro pozna razmere v slovenskem nogometu.

"Želeli smo nekoga, ki zelo dobro pozna reprezentanco in razmere v slovenskem nogometu, želi doseči rezultat in ima ustrezen značaju in človeško plat. To je bilo ključno pri izbiri," je pojasnil predsednik. Med kandidati, v javnosti sta se poleg Prosinečkega največkrat omenjala še Matjaž Kek in Edoardo Reja, omenjene lastnosti najbolj pooseblja Kavčič. Z njegovim imenovanjem bi bil zelo zadovoljen tudi Katanec. 

Ne spreglejte