Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 7. 2013,
9.40

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Andrej Razdrh

Četrtek, 25. 7. 2013, 9.40

4 leta, 10 mesecev

Pri Olimpiji so samozavestni, pametni, previdni in pripravljeni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pri Olimpiji se v povratno tekmo z Žilino podajajo s prednostjo, ki jim zagotavlja dodatno samozavest, drugačen pa bo tudi taktičen pristop. Poudarek bo na kombinatorni igri in protipanadih.

Nogometaše Olimpije ob 17.30 čaka druga tekma proti Žilini. Po zmagi s 3:1 v Stožicah bodo skušali na štadionu Pod Dubnom, ki ima podobno kapaciteto kot ljubljanski objekt, ubraniti prednost. Dan pred tekmo so opravili tudi lažji trening in še dodatno izpilili taktične dogovore. "Trenerji smo štadion poznali še prej, zdaj so ga spoznali tudi igralci. Mislim, da smo dobro pripravljeni. Vse je v redu. Upam, da bo na tekmi čim več ljudi, tudi tistih iz Slovenije. Veselilo se obračuna. Temperatura je visoka, vendar zrak je lažji kot je bil v Kopru. Malce je čudno le, ker senca pada na igrišče, vendar pogoji so za oboje enaki," je dejal Andrej Razdrh.

Glede na to, da večina igralcev nima kakšnih evropskih izkušenj, bi bilo zgolj braniti rezultat s prve tekme bolj kot ne nesmiselno. "Prednost je ne bom rekel velika, vendar tudi po izkušnjah ne znamo držati rezultata. Zato bomo skušali odigrati pametno in morda celo zmagati. V tem mislim, da smo najbolj močni. Mislim, da nam bo uspelo. Igrati bo treba, kot da je rezultat 0:0 in dati vedeti, da se ne mislimo le braniti. Zato bo treba po potrebi igrati napadalno in morebiti doseči čim prej kakšen gol. Če bomo pod pritiskom, imamo tudi za kaj takega nogometaše, ki znajo igrati na protinapade," je del taktičnih zamisli trener slovenskih podprvakov in dodal: "Če prvi prejmemo zadetek, upam, da to ne bo preveč vplivalo na fante. Pomemben je skupen rezultat in uvrstitev v naslednji del tekmovanja. Želim si tudi, da ne bi ponavljali neumnih napak, saj znamo narediti vsaj eno na tekmo. Če to odpravimo, bomo napredovali."

Razdrh: Pričakujemo težko tekmo

Pri igralcih je bila že na prvi tekmi opazna velika želja po igranju evropskih tekem. "Zdi se mi, da uživamo na teh tekmah. Opazna je namreč razlika tudi pri fantih. Veselimo se tekme. Upam, da se bomo po naporni tekmi v Kopru osvežili. Mislim, da sta motivacija in cilj prevelika, da nam ne bi uspelo. Pričakujemo težko tekmo in pritisk domačinov, kar bi nam odprlo nekaj priložnosti. Glede na vse analize in spremljanja njihovih tekem tudi v živo, niso klasična domača ekipa. Ste pa videli, da znajo igrati," pravi Razdrh. Edino vprašanje pred tekmo se je pojavljalo, če bo lahko igral Damjan Trifkovič, ki ima še nekaj težav z gležnjem po tekmi s Koprom. Zato je v konkurenci za začetno enajsterico Gabriel Eteme. Kamerunec je namreč debitiral v dresu Olimpije prav proti Žili, v Kopru pa bil prvo ime zmajev. "Eteme je odigral zelo dober prvi polčas, ni pa še sposoben za 90 minut. Nekaj časa ni bil v ritmu, je pa pokazal nekaj več. Videli bomo tudi, kako bo s Trifkovičem. Sicer pa imamo širši kader v zvezni liniji, ki ga lahko osvežimo," je še dejal trener drugega slovenskega predstavnika v Evropi.

Šporar: Smo samozavestni in odločni

Med strelci na prvi tekmi se je znašel tudi Andraž Šporar, ki je Olimpijo zagotovil vodstvo. Napadalec je tudi zato bolj odločen pred obračunom v Žilini: "Samozavestni smo in odločni. Že na prvi tekmi v Ljubljani smo dokazali, da smo boljši nasprotnik, tako da ne gremo v četrtek po nič drugega kot po napredovanje v tretji krog in seveda zmago," pravi eden največjih adutov Olimpije.

Če se bo Olimpiji uspelo prebiti v tretji krog kvalifikacij, bo njen naslednji nasprotnik na poti do lige Europa Rijeka. Na klopi hrvaškega kluba pa sedi Matjaž Kek.

Ne spreglejte