Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
2. 6. 2016,
17.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

Natisni članek

Marko Rog Hrvaška Euro 2016 Lovro Cvek Miran Vuk NK Zavrč Dinamo Zagreb Veljko Batrović Aleks Pihler Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 2. 6. 2016, 17.00

6 let, 6 mesecev

Na Euru tudi nekdanja želja Zavrča

Potuje na Euro, pred leti pa se je spogledoval z Zavrčem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

Na evropsko prvenstvo v Francijo bo odpotovalo 552 nogometašev iz 24 držav. Med njimi žal ne bo Slovencev, je pa na hrvaškem seznamu nogometaš zagrebškega Dinama, ki se je pred leti spogledoval s prestopom v Zavrč.

Na seznamu udeležencev evropskega prvenstva ni nobenega nogometaša, ki bi branil barve slovenskega kluba. Je pa med njimi zvezni igralec, pri katerem ni dosti manjkalo, pa bi oblekel dres Zavrča. To je Marko Rog, mladi Medžimurec, ki je z nekaterimi odmevnimi predstavami pri zagrebškem Dinamu pridobil tudi zaupanje selektorja Anteja Čačića. Nekdanji trener Maribora ga je uvrstil med potnike na francoski spektakel.

Kako zelo ga ceni, zgovorno priča podatek, da sta neposreden boj za mesto v zvezni vrsti zaradi njega izgubila nekdanji čudežni deček hrvaškega nogometa Alen Halilović, ki je po objavi seznama jezno pripravil kovčke in zapustil priprave, ter kapetan modrih Domagoj Antolić.

Varaždinci so zanj želeli sto tisoč evrov

Mladi Medžimurec je jeseni branil barve hrvaškega prvaka tudi v ligi prvakov. Gostoval je tudi v Pireju. | Foto: Mladi Medžimurec je jeseni branil barve hrvaškega prvaka tudi v ligi prvakov. Gostoval je tudi v Pireju. Rog spada v krog obetavnih hrvaških nogometašev, pred katerimi je bleščeča prihodnost. Je tudi hrvaški rekorder, saj je zanj Dinamo Zagreb Splitu plačal kar štiri milijone evrov, kar je največji prestop v prvoligaškem hrvaškem okolju vseh časov.

"Ko smo se zanimali zanj, je imel 18 let. Omenjali so nam, da je zelo dober mladinec. Hoteli smo ga pripeljati v Zavrč. Ker sem imel takrat zdravstvene težave, pri pogajanjih nisem bil prisoten. Našemu takratnemu trenerju Viktorju Trenevskemu sem dejal, naj odide v Varaždin in se dogovori za prestop. Ni pokazal posebej velikega navdušenja. Hrvati so želeli, da se pogajamo. Zanj so hoteli sto tisoč evrov. Naši tega niso vzeli resno. Niso verjeli, da bi lahko kdo popustil, na koncu pa je Rog zastonj odšel v Split. Škoda. Če bi odšel k nam, bi dobili velikega igralca," je prepričan Miran Vuk, prvi operativec završkega kluba in župan Zavrča.

Če bi se Rog preselil v majhno slovensko naselje, ki leži tik ob državni meji, bi se v slačilnici pridružil dolgoletnemu soigralcu Lovru Cveku. V Varaždinu sta sodelovala v številnih mlajših kategorijah, nato pa sta se njuni poti razšli. Cvek je odšel v Zavrč, kjer je napredoval, postal kapetan kluba in si prislužil vpoklic mlade hrvaške izbrane vrste, Rog pa je odšel v Split. Redno je igral v hrvaškem prvenstvu in se pojavil na seznamu želja mnogih tujih klubov.

Hrvaški reprezentant bi se pred tremi leti skoraj preselil v Haloze. | Foto: Hrvaški reprezentant bi se pred tremi leti skoraj preselil v Haloze. V Zavrču bi lahko igral tudi marsovec ...

Najhitrejši in najkonkretnejši je bil vseeno zagrebški Dinamo, ki je zanj plačal štiri milijone evrov in ga pripeljal na Maksimir. Medžimurec je pomagal modrim do dvojne hrvaške krone, za nagrado pa ga je selektor Čačić uvrstil med 23 izbrancev, ki se bodo v kratkem odpravili v Francijo. Ko se bo vrnil, bi lahko nadaljeval niz prestopov v tujino, s katerimi si zagrebški Dinamo redno polni blagajno.

"Pri Dinamu bo dosegel noro ceno. Ko si enkrat njegov član, imaš drugačno, višjo ceno. Pri nas bi lahko igral tudi marsovec, pa bi bil še vedno vreden sto tisoč evrov. Pri Dinamu je drugače," meni Vuk, ki poleti pričakuje veliko prestopnih dejavnosti.

Olimpija se je ogrela za Batrovića

Veljko Batrović se je v Slovenijo preselil iz Poljske. | Foto: Veljko Batrović se je v Slovenijo preselil iz Poljske. Za nekatere igralce obstaja veliko zanimanja. Novopečeni reprezentant Jure Matjašič ima ponudbe iz Belgije in Turčije, tuji klubi sprašujejo tudi po Cveku in Luki Pihlerju, Črnogorec Veljko Batrović pa je že dalj časa tarča ljubljanske Olimpije. "Mandarić mi je osebno dejal, da ga želi imeti v Ljubljani," je razkril Vuk in dejal, da bi bilo lahko poletno dogajanje v završkih pisarnah še zelo pestro.

V kratkem pričakuje tudi zeleno luč Nogometne zveze Slovenije za tekmovalno licenco. Zavrč je v prvem poskusu ni prejel, Vuk pa je prepričan, da se bo v drugo zgodba končala srečno, saj naj bi izpolnili vse potrebne kriterije.

 

Ne spreglejte