Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
14. 6. 2016,
10.38

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Tomaž Petrovič Prva liga Telekom Slovenije NK Krško

Torek, 14. 6. 2016, 10.38

6 let, 7 mesecev

Tomaž Petrovič ni več trener Krškega

Poslovil se je avtor prvoligaške pravljice Krškega

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Petrovič Tomaž | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometni klub Krško je ostal brez trenerja. Tomaž Petrovič, ki se je podpisal pod zgodovinski uspeh ter Krčane popeljal do naslova drugoligaških prvakov, nato pa še obstanka v Prvi ligi Telekom Slovenije, je zapustil klub. Skozi izhodna vrata je odšlo tudi pet igralcev.

Mladi posavski strokovnjak Tomaž Petrovič, ki je pred prihodom v Krško vodil drugoligaško zasedbo Bravo1 Interblocka, v katerem ni manjkalo znanih imen slovenskega nogometa (Andraž Šporar, Gregor Bajde, Miha Zajc, Blaž Vrhovec, Amir Dervišević …), išče novega delodajalca. Krčane je vodil od začetka leta 2014 in jih popeljal do največjega uspeha v zgodovini kluba. Postali so drugoligaški prvaki (2014/15), nato pa obstali v druščini najboljših (2015/16) in se izkazali s šestim mestom. Navijači so na štadionu Matije Gubca poskrbeli za tretji najvišji domači obisk v prvoligaškem tekmovanju, takoj za Olimpijo in Mariborom.

''V klubu smo si prizadevali, da bi ostal, kljub temu razumemo in spoštujemo njegovo odločitev,'' so zapisali pri Krškem in se 37-letnemu strokovnjaku zahvalili za dosežke. ''S tvojim prihodom je v klubu zapihal nov veter, nova energija, s katero si prebudil celotno člansko ekipo in vse, ki smo ti oziroma vsaj poskušali stopati ob strani. Želimo ti uspešno prihodnost v tvoji profesionalni karieri in da še naprej ostaneš prijatelj krškega kluba,'' se je glasil del sporočila za javnost.

Odšlo tudi pet pomembnih igralcev

Krčani so v spomladanskem delu napredovali do končnega šestega mesta in si zagotovili obstanek v 1. SNL. | Foto: Vid Ponikvar Krčani so v spomladanskem delu napredovali do končnega šestega mesta in si zagotovili obstanek v 1. SNL. Foto: Vid Ponikvar Krško je poleg Petroviča izgubilo pet pomembnih igralcev. Mladi reprezentant Dino Hotić in Robi Pušaver se vračata v Maribor, Luka Volarič in nekdanji članski reprezentant Luka Žinko sta se preselila v Domžale, Hrvat Šime Gregov pa v Koper. Odhode so pogojevale omejene finančne možnosti za nadaljevanje kariere v Krškem, preostali dvojec posojenih nogometašev Maribora, to sta branilec Damjan Vuklišević in mladi napadalec Martin Kramarič, strelec zmagovitega zadetka na gostovanju pri slovenskih prvakih Olimpiji, pa naj bi ostala v Krškem.

Krško se bo začelo na novo sezono pripravljati 20. junija, do takrat pa bo klub sporočil ime novega trenerja.

Ne spreglejte