Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 8. 2020,
21.14

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

UEFA liga prvakov kvalifikacije Dundalk NK Celje

Sreda, 19. 8. 2020, 21.14

12 mesecev

poročilo s tekme NK celje : dundalk

Celjani uspešno prek Ircev, zdaj jih čaka norveški prvak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
NK Celje Dundalk | Nogometaši Celja so si z zmago s 3:0 nad Dundalkom zagotovili napredovanje v 2. krog kvalifikacij za skupinski del lige prvakov. | Foto Vid Ponikvar

Nogometaši Celja so si z zmago s 3:0 nad Dundalkom zagotovili napredovanje v 2. krog kvalifikacij za skupinski del lige prvakov.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Celja so v 1. krogu kvalifikacij za ligo prvakov v Ujpestu premagali irskega prvaka Dundalk s 3:0 (1:0). V 2. krogu se bodo izbranci Dušana Kosića v sredo v Celju pomerili z norveškim Moldejem.

NK Celje Dundalk
Sportal Celjani gladko do napredovanja, kaj bo s Slovanom?

Celjani, ki so ob svoji stoletnici prvič postali državni prvaki, so v svojem prvem nastopu v kvalifikacijah za ligo prvakov pričakovano, a s precej dela, izločili irskega prvaka, ki je, denimo, še v sezoni 2016/17 igral v skupinskem delu evropske lige. Celje je do prednosti prišlo v prvem polčasu z golom Luke Kerina, v izdihljajih tekme pa sta zmago potrdila Dario Vizinger in Filip Dangubić.

Celjani v prvem polčasu dolgo niso prišli do kakšne priložnosti, čeprav so večinoma prevladovali na terenu. Toda v 43. minuti so povedli, potem ko je ob neodločnem Brianu Gartlandu do strela v padcu prišel nepopustljivi Luka Kerin in žogo poslal mimo Garyja Rogersa v mrežo za 1:0.

Fotogalerija s tekme NK Celje : Dundalk (foto: Vid Ponikvar):

Fotogalerija
1 / 31

Irci z lepimi priložnostmi

Pred tem so si celo več lepih priložnosti priigrali 14-kratni irski prvaki, v 18. minuti je Gartland z glavo meril le malce previsoko, v 35. pa je po strelu Michaela Duffyja z glavo dobro posredoval Matjaž Rozman.

Prav Duffy je bil prvi, ki je zagrozil v drugem polčasu, ko je z leve žogo poslal mimo nasprotne vratnice. Malce pozneje je Dario Vizinger z glavo poskrbel za nekaj dela irskega vratarja.

V drugem krogu jih čaka norveški prvak Molde. | Foto: Vid Ponikvar V drugem krogu jih čaka norveški prvak Molde. Foto: Vid Ponikvar

V 64. minuti je na srečo Celjanov v kazenskem prostoru slabo streljal Darragh Leahy, štiri minute pozneje pa je z leve za malo zgrešil Božić. V nadaljevanju so Celjani prepustili igro tekmecu, ki je nekajkrat prišel do obetavnih položajev, a mu česa več ni uspelo narediti.

V izdihljajih še dvakrat v polno

V 84. minuti pa so imeli Celjani tudi precej sreče, saj je Pat Hoban iz bližine s strelom z glavo zadel vratnico. V 88. minuti sta na drugi strani zgrešila Nino Pungaršek in Jakob Novak, v 89. minuti pa so Celjani izpeljali protinapad, na koncu je Mitja Lotrič nesebično podal pred prazna vrata Vizingerju, ki je zadel za 2:0. Piko na i je ob koncu iz bližine postavil Filip Dangubić.

NK Celje : Dundalk 3:0 (1:0)

Stadion Ferenc Szusza, brez gledalcev, sodniki: Ferreira, Rodrigues in Bras (vsi Portugalska).
* Strelci: 1:0 Kerin (43.), 2:0 Vizinger (89.), 3:0 Dangubić (90.).
* Celje: Rozman, Marandici, Ćalušić, Zaletel, Kadušić, Vrbanec (od 86. Pungaršek), Štravs, Kerin, Lotrič, Božić (od 82. Novak), Vizinger (od 90. Dangubić).
* Dundalk: Rogers, Leahy, Gartland (od 76. Oduwa), Hoare, Gannon, Flores (od 69. Murray), Shields (od 82. McMillan), Čolović, P. McEleney, Duffy, Hoban.
* Rumeni kartoni: Kerin; Gannon, Shields.
* Rdeči karton: /.

Preberite še:

Celje Olimpija
Sportal Celjski testi negativni, zelena luč za kvalifikacije lige prvakov
Serge Gnabry
Sportal Bayern upravičil vlogo favorita in skočil v veliki finale!
Ne spreglejte