Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 5. 2013,
15.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jakub Blaszczykowski Borussia Dortmund Bayern München

Sreda, 22. 5. 2013, 15.47

8 let

Poljak verjame, da bo prva izkušnja z Wembleyjem uspešna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pred sobotnim finalom lige prvakov med Bayernom Münchnom in Borussio Dortmund se je razgovoril tudi izkušeni poljski vezist Jakub Blaszczykowski.

"Tako kot so mnogi, sem tudi jaz vznemirjen in komaj čakam, da se začne. V tej sezoni smo v Evropi presenetili. Ni jih veliko pričakovalo, da bomo igrali v finalu, a nam je uspelo. Malo je takšnih igralcev v naši ekipi, ki so že imeli priložnost igrati tako pomembne tekme. Neizmerno si želim, da bi nam uspelo. Verjamem, da se bo končalo dobro za nas in se bomo po hudem boju veselili lovorike," pred sobotnim spektaklom pravi Jakub "Kuba" Blaszczykowski, ki je v tej sezoni med ključnimi nogometaši Borussie Dortmund. V vseh tekmovanjih skupaj je na 40 tekmah zabil 14 golov in prispeval 15 podaj.

"Naša glavna odlika je moštvena igra. Imamo veliko posameznikov, ki lahko izstopijo iz sence v vsakem trenutku, nismo odvisni zgolj od enega nogometaša. Res smo prava ekipa. To je naša glavna prednost v primerjavi s tekmeci," je filozofijo uspeha Dortmundčanov predstavil 27-letni poljski reprezentant, ki bo prvič igral na Wembleyju. "Veliko sem že slišal o tem štadionu, a še nikoli nisem igral na njem. Tudi zato se finala zelo veselim. Upam in prepričan pa sem, da bo moja prva izkušnja z Wembleyjem pozitivna, seveda,"'' še pravi Blaszczykowski, ki se s tem, da je Bayern Borussio v nemškem prvenstvu prehitel za kar 25 točk, ne obremenjuje. "V prvenstvu je bil Bayern seveda boljši in si je zaslužil naslov, a tokrat bomo igrali zgolj eno tekmo. Kdor bo boljši v soboto, bo prvak. Tudi v tej sezoni smo že pokazali, da lahko igramo z Bayernom in ga premagali. Seveda ne bo lahko, a verjamem, da nam bo uspelo. Naredili bomo vse, da nam bo," je med drugim še povedal nogometaš, ki je v Dortmund prišel leta 2007 iz krakovske Wisle.

Ne spreglejte