Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 5. 2022,
14.10

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

Natisni članek

smrt nogomet Mino Raiola

Nedelja, 1. 5. 2022, 14.10

2 leti

Po smrti agenta razkril ganljivo resnico: Ne bi mu bilo treba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11
Mino Raiola | Nogometni agent Mino Raioli je bil trd pogajalec, a hkrati tudi dobričina.  | Foto Guliverimage

Nogometni agent Mino Raioli je bil trd pogajalec, a hkrati tudi dobričina.

Foto: Guliverimage

Potem ko je zaradi bolezni pljuč v 55. letu starosti umrl italijanski nogometni zastopnik Mino Raiola, se je med številnimi zvezdniki oglasil tudi športni direktor nogometnega kluba Salernitana Walter Sabatini.

"Mino, ne bi mi dovolil, da to povem v času tvojega življenja, saj bi to kot vedno dvignilo veliko prahu. Pogosto sva se prepirala, a ne morem pozabiti trenutka, ko sem bil hudo bolan. Takrat si poklical mojo ženo in se ponudil, da sam plačaš stroške zdravljenja v ZDA. To je bila neverjetna gesta velikodušnosti, nekaj, kar ti ne bi bilo treba storiti, a si vseeno storil. V tišini. Hvala ti, Mino," je Walter Sabatini, ki je leta 2018 po hudih težavah z dihanjem pristal v bolnišnici, razkril na družbenih omrežjih.

Sabatini, ki je bil dolga leta verižni kadilec, v svoji karieri pa je sodeloval s Sampdorio, Romo, Bologno in Interjem, se je od nekdaj prepiral s svojim agentom, poroča Football Italia.

Športni direktor nogometnega kluba Salernitana Walter Sabatini je na družbenih omrežjih razkril velikodušno potezo pokojnega Raiole.  | Foto: Reuters Športni direktor nogometnega kluba Salernitana Walter Sabatini je na družbenih omrežjih razkril velikodušno potezo pokojnega Raiole. Foto: Reuters

Mino Raiola (1967–2022) je bil znan kot trd pogajalec z največjimi nogometnimi klubi. Po poročanju italijanskih medijev je samo v letu 2020 s provizijami zaslužil 85 milijonov evrov.

Štiriinpetdesetletni Italijan je zastopal nogometaše, kot so Zlatan Ibrahimović, Paul Pogba, Marco Verratti, Gianluigi Donnarumma, Matthijs de Ligt, Romelu Lukaku, Mario Balotelli in drugi, v zadnjem obdobju pa je urejal prestop enega najbolj nadarjenih nogometašev na svetu, Norvežana Erlinga Haalanda, ki so ga angleški mediji iz vrst Borussie Dortmund nedavno že preselili v Manchester City.

Preberite še:

Mino Raiola Ibrahimović
Sportal Tokrat je žal res, slavni nogometni agent umrl

 

Ne spreglejte