Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 9. 2022,
16.30

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

1

Natisni članek

Prva liga Telemach 1. SNL NK Maribor NK Maribor Ishaq Kayode Rafiu

Torek, 13. 9. 2022, 16.30

1 leto, 7 mesecev

Ishaq Kayode Rafiu

Po skoraj dveh mesecih Maribor le dočakal odmevno okrepitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

1

NK Maribor | Konkurenco v ekipi Maribora bo zaostril nigerijski napadalec. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Konkurenco v ekipi Maribora bo zaostril nigerijski napadalec.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nigerijski nogometaš Ishaq Kayode Rafiu, ki ga je Maribor kot veliko okrepitev naznanil že 26. julija, je 13. septembra le prispel v štajersko metropolo in bo v nadaljevanju sezone pomagal vijoličastim pri vrnitvi na vrh slovenske lige. Po četrtini prvenstva za vodilno Olimpijo namreč zaostaja 13 točk.

Sportal Nigerijec res v Maribor? "Nič ne vemo o prestopu našega nogometaša!"
Ishaq Kayode Rafiu
Sportal Maribor se krepi. Olimpija razkriva, kje se je zalomilo v njenem primeru.

Maribor je po devetih tekmah s tremi zmagami na tretjem mestu prve lige. | Foto: Sportida Maribor je po devetih tekmah s tremi zmagami na tretjem mestu prve lige. Foto: Sportida NK Maribor je že julija napovedal, da v klub za tri sezone prihaja nigerijski napadalec Ishaq Kayode Rafiu, za katerega se je zanimala tudi Olimpija, a je pogajanja zanj zaradi netransparentnosti posrednikov prekinila. Le dan pozneje so iz njegovega takratnega kluba Rivers United zapisali: "Nič ne vemo o prestopu našega nogometaša." Skoraj dva meseca pozneje je 21-letnik, ki je s 14 goli Rivers Unitedu pomagal do naslova nigerijskega prvaka, le prišel v Maribor. "Trajalo je dlje, kot bi si želeli, a se je izšlo po predvidenem načrtu. Po vmesni predstavitvi in registraciji na daljavo smo 21-letnemu Nigerijcu tudi uradno dobrodošlico v Ljudskem vrtu izrekli v torkovem popoldnevu," so v sporočilu za javnost zapisali v NK Maribor.

"Navdušen sem, da sem tukaj. Zelo dolgo je trajalo, a sem vesel, da sem postal del NK Maribor. Obljubil sem si, da bom storil vse, da bi pokazal, kaj zmorem in pomagal svoji ekipi," je Ishaq Kayode Rafiu poudaril ob prihodu v Ljudski vrt. "Spoznanje, da bom prvič igral v Evropi, pomeni uresničitev mojih sanj. Med procesom pridobivanja vizuma sem bil aktiven in nisem zamudil nobenega treninga. Zdaj sem tukaj in lahko takoj začnem delo. Ne bo me treba čakati, lahko se pridružim pri delu najhitreje, kot je mogoče." Pravi, da je med čakanjem na prihod spremljal tekme Maribora, tako da že ve, kako vijoličasti igrajo. Največji izziv tako bo: "Zame je še težko izgovoriti imena nekaterih soigralcev, a bom sčasoma spoznal vse. Verjamem, da imamo dobro ekipo in bomo to tudi potrdili." 

Nigerijski reprezentant bo prvi trening v Ljudskem vrtu opravil v sredo. Izbral si je dres s številko 31. Maribor ta konec tedna igra z Radomljami, nato pa v prvi ligi do prvega oktobra sledi reprezentančni premor.

Nik Omladič Olimpija Rudar
Sportal Omladič se po sedmih letih vrača na slovenske zelenice
Bravo Maribor
Sportal Na Fazaneriji se je dogajalo na polno, Maribor že šesti
Ne spreglejte