Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 9. 2022,
19.48

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,44

11

Natisni članek

NK Tabor Sežana NK Radomlje NK Olimpija NK Olimpija NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Koper ND Gorica NK Domžale NK Celje NK Bravo Prva liga Telemach 1. SNL

Nedelja, 11. 9. 2022, 19.48

1 leto, 7 mesecev

1. SNL, 9. krog

Na Fazaneriji se je dogajalo na polno, Maribor že šesti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,44

11

Bravo Maribor | Nogometaši Maribora so v gosteh premagali Bravo in se iz osmega povzpeli na peto mesto. | Foto Sportida

Nogometaši Maribora so v gosteh premagali Bravo in se iz osmega povzpeli na peto mesto.

Foto: Sportida

Prvak Maribor je v 9. krogu v gosteh premagal Bravo (1:0) in se povzpel na šesto mesto, v zadnjem dejanju uvodne četrtine sezone pa je Mura v razburljivem in zelo dinamičnem srečanju ugnala Koper (2:1). Vodilna Olimpija je v Celju vodila že z 2:0, na koncu pa klonila s 3:4 in doživela prvi poraz v tej sezoni. Gorica je v gosteh premagala Tabor, Domžalčani pa so v sosedskem obračunu odpravili Radomlje.

NK Olimpija : NK Mura, 1. SNL, Albert Riera
Sportal Neverjeten podatek, ki je dal misliti Sloveniji

1. SNL, 9. krog:

Petek, 9. september:
Domžale : Radomlje 3:1 (0:1)
Durdov 49., 81., Barišić 90.+3; Durdov 44./ag

Sobota, 10. september:
Tabor : Gorica 1:3 (1:2)
Kouao 19.; Velikonja 36., Cerovec 43., Iličić 90.+2

Celje : Olimpija 4:3 (0:2)
Ikwuemesi 54., 67., Kouter 66., Matko 88.; Kvesić 2., 30., Rui Pedro 90.+4

Nedelja, 11. september:
Bravo : Maribor 0:1 (0:0)
Repas 54.

Mura : Koper 2:1 (1:0)
Morris 3., Balažic 80.; Osuji 47. 

Uvodno četrtino sezone, v kateri kaže trenutno z naskokom najbolje Olimpiji, sta končala Mura in Koper. Črno-beli ostajajo veliki dolžniki aktualne sezone, nogometna javnost je glede na kader, s katerim razpolaga Damir Čontala, ter izboljšane igralne pogoje na Fazaneriji pričakovala boljše rezultate. Prvaki iz leta 2021 zelo težko zbirajo zmage. V nedeljo so vzeli mero Kopru, kar bi jih lahko napolnilo s samozavestjo pred nadaljevanjem sezone.

Fotogalerija s tekme v Murski Soboti, foto Blaž Weindorfer/Sportida:

Fotogalerija
1 / 57

Obračun, ki se je začel s slovesnostjo, saj je Matic Maruško prejel darilo za 300. nastop v črno-belem dresu, je ponudil ogromno zanimivega. Že v 3. minuti je temnopolti Hrvat Darrick Morris s pravcato akrobacijo, dovršenim volejem, povedel gostitelje v vodstvo. Primorci so hitro odgovorili, sejali nevarnost pred vrati Matica Obradovića, nato je Luka Bobičanec zapravil 11-metrovko, njegovo namero je prebral vratar Kopra Adnan Golubović, do konca prvega dela pa je Anis Jašaragić kar dvakrat zatresel okvir vrat. Najprej prečko, nato še vratnico.

Kanarčki, ki jih je nedavno okrepil Rudi Požeg Vancaš, ki pa podobno kot Žiga Laci na Fazaneriji ni nastopil, so na začetku drugega polčasa izenačili. Bede Osuji je izkoristil podajo Luke Višnerja Tičića, nato je najboljši strelec 1. SNL Andrej Kotnik zatresel vratnico, v 60. minuti pa zastreljal še kazenski udarec. Koprčani niso izkoristili svojih priložnosti, sledila je kazen. Nekdanji slovenski reprezentant Gregor Balažic je v 80. minuti po podaji Luke Bobičanca znova popeljal Muro v vodstvo. To je bil njegov strelski prvenec, odkar se je vrnil v Slovenijo. Muro je le nekaj centimetrov delilo od višje zmage, v izdihljajih srečanja je Tio Cipot zadel okvir vrat. Mura je tako dočakala tretjo zmago v tej sezoni in se na lestvici povzpela na četrto mesto, Koprčani pa ostajajo na tretjem.

Mariborčani skočili na šesto mesto

Državni prvaki iz Maribora so se v zadnjih tednih spopadali z mučnim obdobjem, v katerem jim ni šlo skoraj nič kot po maslu. Od Evrope so se poslovili, čeprav so imeli na voljo tri zaključne žogice za bogat zaslužek in dolgo jesen, v prvenstvu pa si nabrali velik zaostanek za vodilno Olimpijo. Zato jim zmaga nad Bravom, na stadionu ŽAK v Spodnji Šiški so bili boljši z 1:0, veliko pomeni.

Fotogalerija s tekme med Bravom in Mariborom, foto Sportida:

Fotogalerija
1 / 26

Mariborčani so se na lestvici dvignili na šesto mesto, trener Damir Krznar pa je prepričan, da bo igra vijolic v nadaljevanju sezone še bolj stekla in bodo lahko navijači 16-kratnih prvakov, ki so se v Ljubljano odpravili v velikem številu, prišli še bolj na svoj račun. Mariboru je za zmago nad Bravom zaploskal tudi nekdanji član Josip Iličić, ki je spremljal dvoboj s tribun. Edini zadetek na tekmi je v 54. minuti dosegel Jan Repas, ko je izkoristil podajo Roka Kronavetra s kota in premagal mladega vratarja Brava Gala Lubeja Finka.

Mladi ljubljanski klub je zapravil kar nekaj zrelih priložnosti za zadetek. V prvem delu je imel najlepšo Lovro Maružin, v drugem pa Almin Kurtović. Plačali so davek neučinkovitosti v napadu, ki je Šiškarje pekla že v začetku sezone. Mariborčani so tako prvič v tej sezoni znižali zaostanek za Olimpijo. Po novem za zmaji zaostajajo -13.

Rudi Požeg Vancaš
Sportal Rudi Požeg Vancaš prihaja v Koper

Prva ničla Olimpije, Celjani že drugi

Zasedba Alberta Riere je po osmih zmagah v domačem prvenstvu naletela na previsoko oviro. Celjani so z odličnim drugim polčasom najprej izničili zaostanek z 0:2, nato prišli tudi do vodstva po zaslugi dveh zadetkov Nigerijca Charlesa Ikwuemesija, na koncu pa tudi do odmevne zmage s 4:3. Celjani so se s tem vsaj začasno prebili na drugo mesto na lestvici, Olimpija, pri kateri je oba gola dosegel Mario Kvesić, pa je kljub porazu še vedno zanesljivo vodilna, pred Celjem ima osem točk prednosti.

Olimpija je tekmo silovito začela in povedla v drugi minuti, ko je Kvesić zadel z nizkim strelom z roba kazenskega prostora. Ta je po protinapadu v 29. minuti zadel še drugič na tekmi in podvojil vodstvo Ljubljančanov. V 54. minuti so Celjani unovčili pobudo in zmanjšali zaostanek, potem ko je po kotu najprej Grigorij Morozov streljal z glavo, Denis Pintol je žogo odbil, a le do Charlesa Ikwuemesija, ki je svoj četrti gol v sezoni dosegel iz neposredne bližine, izid pa je v 66. minuti poravnal Nino Kouter z nizkim strelom s približno desetih metrov.

Le nekaj sekund pozneje so domači prišli do preobrata, spet pa je bil v glavni vlogi Ikwuemesi, ki je prišel do strela ob treh ljubljanskih branilcih in svoj peti gol sezone dosegel s 14 metrov. V 88. minuti pa je bil zmagovalec odločen, Aljoša Matko je namreč spet stekel sam proti golu, Pintol je žogo znova odbil, a je ta zadela v glavo Matea Karamatića in se skotalila v prazno mrežo za 4:2. Ob koncu je Rui Pedro le kozmetično popravil izid.

Gorica nasmejana v Sežani

Obračun Sežancev in Novogoričanov se je po preobratu (3:1) končal s slavjem izbrancev Mirana Srebrniča. Kljub temu, da so bili v prvem polčasu slabši tekmec, so modro-beli v kratkem obdobju ob koncu prvega dela prišli od zaostanka do vodstva. Sežanci so v drugem delu sicer poskušali priti do izenačenja, a jim je veselje večkrat preprečil Uroš Likar. Tabor je po četrtem porazu padel na zadnje mesto, Gorica pa je po drugi zmagi na sedmem.

Etien Velikonja je zadel za izenačenje Gorice. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Etien Velikonja je zadel za izenačenje Gorice. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Tabor je prišel do vodstva v 19. minuti tekme, ko je z leve strani žogo v kazenski prostor poslal Nabil Khali, Denis Kouao pa je nato z nizkim volejem premagal vratarja Likarja. A odgovor je sledil v 36. minuti, ko je po kotu in odbiti žogi do strela iz obrata prišel Etien Velikonja na približno desetih metrih in z volejem premagal Jana Koprivca. Sedem minut pozneje je Gorica prišla do popolnega preobrata, ko je po prostem strelu z desne strani in neodločnih domačih branilcih do strela z glavo, potem ko se je žoga že odbila od tal, prišel Denis Cerovec in poskrbel za 2:1. Že v sodnikovem podaljšku pa je iz bližine zmago Novogoričanov potrdil Miroslav Iličić.

Sosedski obračun pripadel Domžalčanom

Nogometaši Domžal so na prvi tekmi devetega kroga 1. SNL v petek dokazali, da so gospodarji Športnega parka ob Kamniški Bistrici. Varovanci Simona Rožmana so po preobratu s 3:1 (0:1) ugnali sosede iz Radomelj in zmagali tretjič v tej sezoni, Radomlje pa ostajajo pri desetih točkah.

Domžalčani v prvem polčasu niso pokazali ničesar in so zasluženo zaostajali, besede Rožmana v slačilnici in zamenjave pa so obrodile sadove, v drugem delu so bili domači povsem druga ekipa, ki je pripravila preobrat. Osrednje ime tekme je bil Ivan Durdov, ki je najprej dosegel avtogol, nato pa še dva gola za svojo ekipo.

Domžale so po preobratu slavile s 3:1. | Foto: Grega Valančič/Sportida Domžale so po preobratu slavile s 3:1. Foto: Grega Valančič/Sportida

Radomlje so povedle v 43. minuti, ko je Madžid Šošić z desne strani poslal močan predložek v sredino, kjer je žoga zadela Ivana Durdova in presenetila Mulalića, ki se prav tako ni najbolje odzval. Za avtogol se je Durdov, hrvaški napadalec, oddolžil že takoj na začetku drugega dela, ko je zadel po podaji Enesa Alića z leve strani.

To pa še ni bilo vse od do takrat dvakratnega strelca. Potem ko je Franko Kovačević v 50. minuti zadel zunanji del mreže, ga je nekaj trenutkov pozneje posnemal tudi sam, po strelu ali neposrečeni podaji Mitje Ileniča v 74. minuti pa je sedem minut pozneje svojo ekipo popeljal v vodstvo. Domžalčani so zmago potrdili v sodnikovem dodatku, ko je protinapad izpeljal Borna Barišič.

Domžalčani so tako uspešno preboleli boleči poraz v Stožicah, kjer so v nedeljo vodili že z 2:0, le nekaj milimetrov pa jih je delilo še od povišanja prednosti na 3:0. 

1. SNL, Radomlje - Celje
Sportal Nekdanji francoski reprezentant okrepil Radomlje

Najboljši strelci:

6 – Andrej Kotnik (Koper)
5 – Ivan Durdov (Domžale), Chukwubuikem Ikwuemesi (Celje), Mustafa Nukić (NK Olimpija)
4 – Mirlind Daku (Mura), Jakoslav Stanković (Tabor) 
3 – Roko Baturina (Maribor), Marko Božić (Maribor), Anis Jašaragić (Koper), Mario Kvesić (Olimpija), Bede Osuji (Koper), Svit Sešlar (Olimpija)
...

Ne spreglejte