Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 3. 2015,
11.18

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nissan advertorial David Silva Willian Maxwel Cornet

Petek, 20. 3. 2015, 11.18

2 meseca, 3 tedne

Pet zadetkov, ki mejijo na popolnost (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pet najlepših golov zadnjega kroga lige prvakov so po mnenju skupne žirije Evropske nogometne zveze (UEFA) in Nissana dosegli nogometaši Chelseaja, Lyona, Manchester Cityja, PSV in Wolfsburga.

Tudi v tej evropski sezoni poteka Nissanova akcija Gol tedna, v kateri si lahko prislužite nagrado. Oddati morate le glas za najlepši zadetek tedna. V šestem krogu lige prvakov, s katerim se je sklenil skupinski del, ni manjkalo všečnih golov, za najlepše pa so poskrbeli nogometaši Chelseaja, Lyona, Manchester Cityja, PSV iz Eindhovna in Wolfsburga.

Kdo bo zbral največ glasov in postal strelec zadetka tedna? Odločitev bo vsekakor znana pred začetkom izločilnega dela, v katerem bo spomladi nastopilo 16 najboljših evropskih klubov. Če vas mika nagrada, lahko glasujete za svojega favorita in sodelujete v nagradni igri. Spoznajte pet kandidatov!

V Wolfsburgu so igrali futsal

Portugalski legionar Vieirinha je v torek s soigralci poskrbel za odmevno zmago. V volčjem brlogu, kjer domuje Wolfsburg, je padel angleški velikan Manchester United. Nemški podprvak je zmagal s 3:2 in rdečim vragom preprečil, da bi še vztrajali v boju za evropsko krono.

Gostje so resda povedli zelo hitro, a je nato sledil odločen odgovor nogometašev Wolfsburga, ki se niso ustrašili naloge. Še pred koncem prve tretjine so vodili z 2:1, v vodstvo pa jih je po čudoviti akciji, v kateri je sodelovalo kar nekaj njegovih soigralcev (Andre Schürrle, Max Kruse in Julian Draxler), popeljal nekdanji nogometaš Porta in solunskega Paoka. Akcija je bila tako popolna, da je spominjala na vragolije velemojstrov futsala.

Za ogromno navdušenje v Eindhovnu je poskrbel Davy Pröpper. PSV je proti moskovskemu CSKA izkoristil prednost domačega igrišča in ga premagal z 2:1, s tem pa si tudi priigral uvrstitev v osmino finala lige prvakov. Dolgo časa je kazalo, da to ne bo srečen večer rdeče-belih, saj so Rusi povedli z 1:0. Nato pa je sledil preobrat, ki ga je v 85. minuti z izjemnim udarcem z razdalje postavil 24-letni Nizozemec. Nekdanji zvezdnik Vitesseja je poskrbel, da bo PSV nadaljeval evropsko sezono v družbi najboljših.

Willian spet reševal modre

Španec David Silva je v Manchestru odprl festival zadetkov, ki so razveselili občinstvo na Etihadu. Čeprav je prvi polčas pripadel gostom iz Mönchengladbacha, so prvi zadeli v polno sinje modri. Po 15 minutah se je Silva znašel v imenitni priložnosti. Ni okleval, ampak s pravcatim projektilom skoraj razparal mrežo vratarja Borussie. Za zadetek je zaslužen tudi Raheem Sterling, ki je nekdanjega asa Valencie odlično zaposlil po podaji s peto. Manchester City je v zadnjem delu srečanja prestavil ritem v višjo prestavo in na koncu odpravil nemške goste s 4:2, hkrati pa si priigral še vodilno mesto v skupini.

Privrženci Chelseaja so zaman trepetali pred srečanjem s Portom. Mourinhovi zvezdniki so dokazali, da še niso pozabili igrati nogometa. Ko je Brazilec Willian izkoristil lepo podajo Edena Hazarda in z močnim strelom v bližji kot povišal vodstvo modrih na 2:0, so si lahko navijači angleškega prvaka oddahnili. Willian je v tej sezoni strelsko zelo razpoložen. Dosegel najlepši zadetek četrtega kroga skupinskega dela lige prvakov.

Na Mestalli je Lyon presenetljivo odpravil Valencio. Črne trenutke Valencie, ki so ostali brez napredovanja v ligi prvakov, je napovedal Maxwel Cornet. Francoski najstnik, ki ima komaj 19 let, je v 36. minuti z mojstrskim udarcem poskrbel za enega najlepših trenutkov v tej evropski sezoni. Njegov klub je na koncu zmagal z 2:0, a vseeno končal z evropskimi tekmovanji.

Ne spreglejte