Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 6. 2013,
15.47

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Parma Gorica

Četrtek, 6. 6. 2013, 15.47

5 let, 2 meseca

Parma bo vlagala v Gorico: napovedujejo boj za najvišja mesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pri Gorici so po končani sezoni sklenili pomemben dogovor, ki naj bi klubu pomagal obstati. Od zdaj bo namreč največ besede pri Gorici imel italijanski nogometni klub Parma.

O morebitnem sodelovanju Gorice in Parme se je šušljajo že nekaj časa, oba kluba pa naj bi le sklenila dogovor. Gorica, ki je po odhodu generalnega sponzorja bolj kot ne krpala proračunske luknje, dolg pa se je le povečeval, naj bi s Parmo morda celo dobila primernega investitorja.

Tako bo Parma v Novo Gorico poslala novega trenerja in nekaj igralcev. Milana Srebrniča bo na mestu trenerja zamenjal Luigi Apolloni, Srebrnič pa bo prevzel vlogo pomočnika. Borut Mavrič ostaja trener vratarjev, iz Parme pa prideta strokovnjak za fizično in taktično pripravo. Ob tem naj bi Gorica dobila še drugo ekipo, v kateri naj bi se v eni izmed nižjih lig uveljavljali mladinci kluba pod vodstvom Florijana Debenjaka.

Brez možnosti prekinitve pogodbe

Gorica bo tako dobila 46-letnega trenerja, ki je vodil tudi že tri drugoligaške italijanske klube, ime pa si je ustvaril že kot igralec. Med drugim je 15-krat nosil tudi dres italijanske izbrane vrste. "Podpisali smo štiriletno pogodbo z možnostjo podaljšanja. Vendar s poudarkom, da v tem obdobju ni možnosti prekinitve. Sodelovanje je v bistvu zastavljeno na ekonomskem, finančnem, pravnem in zdravniškem področju s ciljem dvigniti raven profesionalizma v Gorici in na doseganju najboljših možnih rezultatov. Na ta način se bo Gorica vrnila k vrhu slovenskega nogometa. Vse to se lepo sliši, vendar bo treba veliko trdega dela in malce potrpljenja. Bomo pa v tem duhu tudi hitro dosegli rezultate," je uvodoma za Sportal povedal Robert Vrtovec.

Proračun ne bo presegal 1,5 milijona evrov

Se pa ob tem pojavljajo vprašanja, kaj bo z obetavnimi igralci iz domačega okolja. Jedro ekipe naj bi kljub vsemu ostalo nespremenjeno, Parma pa naj bi v Gorico poslala nekaj izkušenejših igralcev. "Posojeni igralci bodo na plačilni listi Parme, bomo pa dvignili proračun ekipe in s tem tudi plače igralcev. Vendar pa proračun ne bo presegal milijona evrov in pol," je povedal predsednik Gorice in dodal: "Bo pa to priložnost za fante iz vse Slovenije, saj bodo imeli priložnost dokazovanja pred italijanskimi ogledniki, ki bodo vedno na tekmah. Na ta način si bo lahko marsikdo iz Slovenije odprl vrata in odšel igrat v italijansko ligo. Seveda pa to velja za najboljše," je dejal Vrtovec.

Parma z Gorico vidi Evropo

Upravni odbor kluba bodo sestavljali štirje člani – dva bosta predstavnika Parme, vloga vseh pa bo enakovredna.

Parma je bila torej najbrž edina možnost nekdanjih prvakov. "Obstajale so tudi druge možnosti, vendar je Parma eden najbolj finančno zdravih italijanskih klubov. Tudi glede kadrovanja. Prva ekipa med finančnimi giganti sicer ni v vrhu italijanskega nogometa, zato pa skozi Gorico vidijo priložnost, da se prebijejo v Evropo. Gre za racionalen klub, ki ne meče denarja skozi okno. Naj pa poudarim, da Parma ne prevzema Gorice, ampak gre za sodelovanje. Parma ne bo vlagala denarja, ker se to po predpisih UEFE, ne sme, zato smo vse skupaj zastavili drugače," je še povedal Vrtovec.

Ne spreglejte