Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 11. 2018,
21.23

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28

Natisni članek

Boca Juniors River plate

Torek, 27. 11. 2018, 21.23

5 let, 4 mesece

Povratna tekma cope libertadores izven Argentine 8. ali 9. decembra

Padla je odločitev o finalu tisočletja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28
Boca Juniors, River Plate | Veljaki Boca Juniors, River Plateja in južnoameriškega nogometa po sestanku v Paragvaju. | Foto Reuters

Veljaki Boca Juniors, River Plateja in južnoameriškega nogometa po sestanku v Paragvaju.

Foto: Reuters

Povratna finalna tekma južnoameriške cope libertadores med River Platom in Boco Juniors, ki jo mnogi označili kar za finale tisočletja, bo 8. ali 9. decembra, zagotovo pa bo izven Argentine, je preko družbenega omrežja Twitter sporočila južnoameriška nogometna konfederacija (Conmebol).

River Plate
Sportal Sramota Argentincev pred očmi vsega sveta

Prva tekma finala južnoameriške različice lige prvakov se je končala z 2:2, povratna bi morala biti v soboto, a so jo zaradi napada navijačev na avtobus nogometašev Boce Juniors sprva prestavili na nedeljo, nato pa odpovedali.

Navijači so v avtobus Boce metali kamenje ter druge predmete. Televizijska slika je pokazala nogometaše Boce, kako zapuščajo povsem razbit avtobus, zaradi solzivca, s katerim je policija želela odgnati množico, pa so imeli solzne oči in se borili s kašljem.

Nekaj nogometašev je bruhalo, nekaj pa je bilo porezanih od razbitega stekla. Pabla Pereza, kapetana Boce, so najprej odpeljali v bolnišnico zaradi steklenih drobcev v očesu, pozneje so ga pripeljali nazaj na stadion, zdravniško oskrbo pa naj bi potrebovala vsaj še dva nogometaša Boce. Napad se je zgodil kljub številčni, a vendarle ne najbolj učinkoviti policijski zaščiti.

Conmebol je ob tem odprl disciplinski postopek proti River Platu, ki mora v roku 24 ur predstaviti dokaze in svojo plat zgodbe.

Predsednik Boce: Nimamo namena igrati

Predsednik Boce Juniors Daniel Angelici | Foto: Reuters Daniel Angelici Foto: Reuters je sporočil, da njegov klub nima nobenega namena igrati povratne tekme finala cope libertadores proti River Platu.

Angelici je po odločitvi sklical novinarsko konferenco in povedal, da tekme njegov klub, čeprav naj bi pri Boci Riverju obljubili, da bo drugače, tekme ne namerava odigrati.

"Boca bo izčrpala vse administrativne poti, če bo treba, bo šla na Mednarodno športno razsodišče. Nimamo nobenega namena igrati tekme," je špvedač Angelici.
Boca Juniors River Plate
Sportal Povratne tekme tisočletja še drugič v dveh dneh ne bo
Lucas Mario Horvat
Sportal Slovenec iz Buenos Airesa je pojasnil, zakaj nekateri Argentinci smrdijo
Boca Juniors
Sportal Tekma tisočletja na najbolj norem štadionu, ki ga je zgradil Slovenec
Ne spreglejte