Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
29. 9. 2015,
9.33

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Barcelona Bayer Leverkusen Josep Guardiola Ivan Rakitić Cesc Fabregas

Torek, 29. 9. 2015, 9.33

8 let, 2 meseca

Osmoljenec jeseni: Nekaj najhujšega, kar se ti lahko zgodi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zvezdnik Barcelone Lionel Messi bo zaradi poškodbe levega kolena predvidoma počival vsaj sedem tednov, zdravnik argentinske reprezentance pa je prepričan, da bi se lahko vrnil že prej.

Svetovni nogomet bo do nadaljnjega osiromašen. Manjkala bo češnja na vrhu torte, saj je argentinski virtuoz Lionel Messi, resnični ljubljenec množic, na prisilnem počitku. Poškodba levega kolena je tako resna, da so klubski zdravniki prižgali rdečo luč in najboljšemu strelcu Barcelone odredili vsaj sedem tednov počitka.

Katalonski nogometni ponos bo tako skoraj do konca novembra pogrešal 28-letnega golgeterja iz Rosaria, kar bi bil lahko velik udarec pri uresničevanju zadanih ciljev, zlasti v španskem prvenstvu, kjer ga 21. novembra čaka prvi letošnji el clasico.

Barcelona bo gostovala pri madridskem Realu, pred tem jo bo pot vodila v goste tudi k Sevilli, ki je namučila blaugrano v evropskem superpokalnem dvoboju, na Camp Nouu bo gostil trenutno vodilni Jokićev Villarreal, v ligi prvakov pa se bo po domači tekmi s Kamplovim Bayerjem dvakrat pomerila z beloruskim prvakom BATE Borisovom, nato pa bo 24. novembra gostila Romo. To je le nekaj izmed srečanj, ki jih bo preskočil Messi.

Ko ne more igrati nogometa, postane ''nor''

Navijači Barcelone držijo pesti, da bi se zdravstveno stanje najboljšega posameznika v vrstah evropskih prvakov izboljšalo že prej. Vsaj pred 21. novembrom, kar bi pomenilo, da bi ga Luis Enrique že lahko koristil na zelo pomembnih srečanjih z Realom in Romo.

Da bi bil takrat že lahko pripravljen, je prepričan njegov dober prijatelj Donato Villani. ''Poškodba kolenskih vezi ni tolikšna, da bi bila potrebna operacija. Leo potrebuje le počitek in redne terapije. Poznam ga že dolgo in sem prepričan, da se bo vrnil v najkrajšem mogočem roku. Morda celo že pred šesttedenskim rokom. Ko ne more igrati nogometa, postane 'nor'. Močna volja po vrnitvi na igrišče in želja po odpravi poškodbe sta pomembna dejavnika,'' je po poročanju katalonskega časnika Mundo Deportivo prepričan reprezentančni zdravnik Argentine, pri kateri nosi Messi kapetanski trak.

Guardiola: Dobra novica je, da bo manjkal le osem tekem

Trener Bayerna Josep Guardiola je v obdobju, ko je vodil Barcelono, z Messijem osvojil ogromno lovorik. ''To je velika nesreča, je pa dobra novica, da bo manjkal le osem tekem. Sem njegov velik navijač in upam, da se bo vrnil ob predvidenem času,'' je izpovedal željo katalonski strokovnjak. Podobno mu želi njegov nekdanji soigralec Cesc Fabregas, ki v zadnjih letih nosi dres Chelseaja. ''Z Leom sem se pogovarjal in ga skušal razvedriti. Upam, da bo okrevanje potekalo dobro in da se bo lahko čim prej vrnil na igrišče, kamor tudi spada,'' je dejal španski reprezentant.

Rakitić: Radi bi mu popravili razpoloženje z zmagami

Lionela pogrešajo mnogi, njegova odsotnost pa najbolj bode v oči soigralce in trenerja, ki bodo morali kovati načrte o novih zmagah brez razigranega napadalca, dokazanega strahu in trepeta tekmečevih branilcev. ''Seveda bo to vplivalo na nas,'' je pred srečanjem z Bayerjem dejal hrvaški zvezni igralec Ivan Rakitić. ''To pa nas bo tudi motiviralo. Radi bi zmagali na vseh tekmah, mu popravili razpoloženje in pospešili njegovo vrnitev na igrišče. Leo je zelo pomemben člen v naši ekipi, saj lahko sam rešuje tekme. Čeprav je spoznanje, da ne moreš računati na pomoč najboljšega igralca na svetu, boleče, ostajamo kot ekipa še vedno zelo samozavestni,'' je prepričan strelec uvodnega zadetka na letošnjem finalu lige prvakov.

Ko je Barcelona v soboto odigrala skoraj celotno srečanje brez Messija, je Las Palmas odpravila le z 2:1. Kako se bo izkazala danes, ko prihaja v goste Kamplov Bayer, poln samozavesti in motivacije, da prekriža načrte branilcu evropske krone? Dvoboj na štadionu Camp Nou se bo začel ob 20.45.

Ne spreglejte