Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
11. 1. 2016,
13.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Nejc Skubic Konyaspor Turčija Luka Elsner

Ponedeljek, 11. 1. 2016, 13.25

8 let

Osiromašena 1. SNL: Po najboljšem strelcu in najdražjem igralcu odšel še naj podajalec

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Občasni slovenski reprezentant Nejc Skubic je sklenil sodelovanje s turškim prvoligaškim klubom Konyaspor. Najboljši podajalec Prve lige Telekom Slovenije tako zapušča Domžale.

Domžalčani, ki so prezimili na tretjem mestu, se bodo v spomladanske boje za prvenstvene točke podali brez Nejca Skubica. Kapetan Domžal je sprejel ponudbo iz Turčije in se pridružil Konyasporju, ki je prvi del prvenstva končal na sedmem mestu.

"Vprašanje časa je bilo, kdaj bo dobil bogato ponudbo iz tujine. Če si je kdo zaslužil prestop, je bil, ob še dveh ali treh igralcih v našem moštvu, to prav Skubic. Tudi nekateri drugi naši igralci so blizu temu koraku. S težkim srcem gledamo, kako igralci, ki so bili dolgo časa v klubu in za katerih razvoj smo poskrbeli, zapustijo našo zgodbo," je ob odhodu kapetana dejal trener Luka Elsner. Dodal je, da je zdaj že nekdanji kapetan domžalskega kluba prerasel domače okolje in slovensko ligo.

"Ob poznavanju njegovega karakterja vem, da to še ni njegova končna stopnička," je prepričan najmlajši trener v 1. SNL, ki se bo spopadel s težko nalogo, saj bo skušal zapolniti vrzel na položaju desnega bočnega branilca. "Imamo določene načrte in upam, da nam jih bo uspelo izpeljati. Zagotovo nam ne bo uspelo najti enakovredne zamenjave, vsaj ne v kratkem," je še enkrat poudaril, brez kako pomembnega igralca so ostali Domžalčani.

Vpoklical ga je tudi Katanec

Skubic je jeseni navduševal s prodori na desni strani. Njegove podaje so bile strah in trepet za obrambe tekmecev, po osmih so njegovi soigralci zatresli mrežo in poskrbeli, da si 26-letni Ljubljančan na lestvici najboljših podajalcev Prve lige Telekom Slovenije deli prvo mesto z napadalcem Olimpije Ezekielom Hentyjem. Kako nevarne in učinkovite so njegove podaje, so tekmeci spoznavali že v prejšnji sezoni, ko si je skupaj z Benjaminom Verbičem delil vodilno mesto.

To bo njegov šesti klub v karieri. Pred tem je branil barve Interblocka, Livarja, Drave, nekdanjega romunskega prvaka Otelula, s katerim je zaigral celo v skupinskem delu lige prvakov, in Domžal. V mesto ob Kamniški Bistrici je prispel pred štirimi leti, z dobrimi predstavami v tej sezoni pa si dvakrat prislužil tudi vpoklic selektorja članske izbrane vrste Srečka Katanca.

Prva liga Telekom Slovenije je tako v kratkem času ostala osiromašena za prvega strelca Andraža Šporarja, najdražjega igralca Petra Stojanovića in zdaj še prvega podajalca.

Ne spreglejte