Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 2. 2021,
12.51

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,12

4

Natisni članek

Edwin Van Der Sar Ajax doping Andre Onana

Petek, 5. 2. 2021, 12.51

3 leta, 2 meseca

Andre Onana bo počival leto dni

Pomotoma vzel ženino tableto, zdaj ne sme igrati nogometa 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,12

4

Andre Onana | Andre Onana je bil pozitiven na dopinškem testu. | Foto Guliverimage

Andre Onana je bil pozitiven na dopinškem testu.

Foto: Guliverimage

Nizozemski nogometni klubski velikan Ajax je šokiran. Le nekaj dni po neverjetni administrativni napaki, zaradi katere v Evropi ne bo smel računati na pomoč najdražjega zimskega novinca, ga je doletel nov udarec. Vratar Andre Onana bo moral zaradi dopinškega prekrška pozabiti na nogometne dejavnosti kar za 12 mesecev.

Sebastien Haller
Sportal Huda administrativna napaka pri Ajaxu

Večkratni evropski prvak Ajax, ki se pripravlja na evropsko sezono, kjer se bo v 1/16 finala evropske lige pomeril s francoskim Lillom, je v šoku. Evropska nogometna zveza (Uefa) je sporočila, da 24-letni kamerunski vratar Andre Onana zaradi uporabe nedovoljenih sredstev ne sme nastopati v nogometu kar leto dni. Vse skupaj je zakuhal trenutek, ko se je mladi Afričan konec oktobra 2020 počutil slabo in doma posegel po tableti. Po lastnih besedah je nameraval vzeti tableto, s katero bi omilil bolečine, a je storil napako in pomotoma vzel tableto lasimac. Uporabljala jih je njegova žena, kateri so bile tudi predpisane, nato pa je kamerunski reprezentant padel na dopinškem testu. V njegovi krvi so našli furosemid, ki je na seznamu prepovedanih substanc.

Ajax je v nekaj dneh prejel kar dva nepričakovana udarca. | Foto: Reuters Ajax je v nekaj dneh prejel kar dva nepričakovana udarca. Foto: Reuters

Nadaljeval je nastope, 5. februarja pa je disciplinski organ Uefe obvestil Ajax, da začenja veljati 12-mesečni suspenz enega izmed najboljših igralcev nizozemskega prvaka. Ajax je napovedal pritožbo na športno arbitražno sodišče (CAS). Pri nizozemskem prvaku ne skrivajo ogorčenja in slabe volje, ker je Uefa sprejela tako strogo odločitev. "Računali smo na pogojno kazen, saj ni imel nikakršne namere, da bi na nepravilen način kaj pridobil," je dejal generalni direktor Ajaxa Edwin van der Sar.

Onana, za katerega se zanimajo številni evropski velikani, najbolj se ga povezuje z Borussio Dortmund, ne bo mogel braniti ne za Ajax ne za kamerunsko reprezentanco, ki jo v začetku leta 2022, če bo uspešna v kvalifikacijah, čaka nastop na afriškem pokalu narodov.

Ne spreglejte