Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 10. 2023,
16.41

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,37

Natisni članek

Adam Delius NK Olimpija NK Olimpija

Sobota, 14. 10. 2023, 16.41

6 mesecev, 3 tedne

Olimpijo naj bi po novem vodil sloviti Nemec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,37
1. liga NK Olimpija NK Maribor Marcel Ratnik | Nogometaši Olimpije so v petek ostali brez trenerja.  | Foto www.alesfevzer.com

Nogometaši Olimpije so v petek ostali brez trenerja.

Foto: www.alesfevzer.com

Nemec Felix Magath naj bi bil novi trener ljubljanske Olimpije, poroča športni časnik Ekipa24. Sloviti Nemec naj bi nadomestil portugalskega stratega Joaa Henriquesa, s katerim se je vodstvo Zmajev razšlo v petek. Nogometaši Olimpije so danes za zaprtimi vrati stadiona Žak odigrali prijateljsko tekmo s hrvaškim prvoligašem HNK Gorica in izgubili z 0:3. Moštvo Zmajev sta vodila trenerja mladinske selekcije Boštjan Miklič in Antonio Mlinar Delamea, ki sta se danes priključila strokovnemu štabu, so sporočili iz Olimpije.

Sedemdesetletni nemški strokovnjak Felix Magath, ki ima za seboj tudi uspešno nogometno kariero, je kot trener vodil ekipo Bayerna, Hamburga, Schalkeja, Stuttgarta, Eintrachta in Fulhama, nazadnje pa je bdel nad berlinsko Hertho.

Športni časnik Ekipa24 poroča, da sta Magath in predsednik slovenskega nogometnega prvaka Adam Delius dogovor o sodelovanju sklenila na Hrvaškem. 

Sedemdesetletni nemški strokovnjak Felix Magath naj bi bil novi strateg ljubljanske Olimpije.   | Foto: Guliverimage Sedemdesetletni nemški strokovnjak Felix Magath naj bi bil novi strateg ljubljanske Olimpije. Foto: Guliverimage

Novico o sporazumnem razhodu s portugalskim trenerjem so pri Olimpiji objavili v petek. "Joao Henriques ni več glavni trener ljubljanske Olimpije. Petdesetletni Portugalec je zmaje prevzel 1. junija in jih kasneje vodil na 21 uradnih tekmah. Zbral je devet zmag, štiri remije in osem porazov. Moštvo Olimpije je v času njegovega vodstva doseglo zgodovinski uspeh, hkrati je bil v tem obdobju opravljen tudi eden večjih prestopov v zgodovini kluba. Kljub vsem skupnim dosežkom sta se Joao Henriques in vodstvo NK Olimpija Ljubljana odločila, da se sporazumno razideta. Ob glavnem trenerju klub zapuščata še pomočnika Mauro Moderno in Jose Serrao," so zapisali pri Olimpiji.

Novega trenerja bodo na izredni novinarski konferenci predstavili v ponedeljek ob 11. uri.

Nogometaši Olimpije so danes za zaprtimi vrati stadiona Žak odigrali prijateljsko tekmo s hrvaškim prvoligašem HNK Gorica in izgubili z 0:3. Pri gostih so bili natančni Merveil Ndockyt in dvakrat Ante Matej Jurić.

Moštvo Zmajev sta vodila trenerja mladinske selekcije Boštjan Miklič in Antonio Mlinar Delamea, ki sta se danes priključila strokovnemu štabu, so sporočili iz Olimpije.

 

Preberite še:

Joao Henriques
Sportal Olimpija se je razšla s Portugalcem, v ponedeljek bo še zanimivo
NK Rogaška : NK Mura 1. SNL Rogaška Slatina stadion
Sportal Rogaško bodo drago stali incidenti na tekmi z Olimpijo
trenerji prve lige Damir Krznar
Sportal Potrjeno: Krznar nasledil Riero, ki odhaja v Francijo
Joao Henriques Olimpija
Sportal Po Celju zdaj pretres še pri Olimpiji
Ne spreglejte