Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 10. 2023,
14.49

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Matevž Vidovšek 1. SNL Prva liga Telemach Joao Henriques

Petek, 13. 10. 2023, 14.49

6 mesecev, 3 tedne

Joao Henriques ni več trener Olimpije

Olimpija se je razšla s Portugalcem, v ponedeljek bo še zanimivo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16
Joao Henriques | Joao Henriques je vodil Olimpijo le nekaj mesecev, a se vseeno podpisal pod zgodovinski dosežek v Evropi. | Foto Aleš Fevžer

Joao Henriques je vodil Olimpijo le nekaj mesecev, a se vseeno podpisal pod zgodovinski dosežek v Evropi.

Foto: Aleš Fevžer

Slovenski nogometni prvak Olimpija se je med reprezentančnim premorom zaradi neprepričljivih rezultatov in predstav razšel s trenerjem Joaom Henriquesem. O tem, kdo bi ga lahko zamenjal, bi lahko klub več povedal na izredni novinarski konferenci v ponedeljek. Po poročanju Nogomanie je med kandidati tudi nekdanji zvezdnik nemškega nogometa, 45-letni Miroslav Klose. Zmaji bodo v naslednjih mesecih pogrešali prvega vratarja Matevža Vidovška, saj bo moral zaradi poškodbe rame na operacijo.

Joao Henriques
Sportal Portugalec na delu v Sloveniji, ki nima niti časa za jahto ali ferrarija

"Joao Henriques ni več glavni trener ljubljanske Olimpije. 50-letni Portugalec je Zmaje prevzel 1. junija in jih kasneje vodil na 21 uradnih tekmah. Zbral je devet zmag, štiri remije in osem porazov. Moštvo Olimpije je v času njegovega vodstva doseglo zgodovinski uspeh, hkrati je bil v tem obdobju opravljen tudi eden večjih prestopov v zgodovini kluba. 

Kljub vsem skupnim dosežkom sta se Joao Henriques in vodstvo NK Olimpija Ljubljana odločila, da se sporazumno razideta. Ob glavnem trenerju klub zapuščata še pomočnika Mauro Moderno in Jose Serrao.

Henriquesu, Modernu in Serrau se iskreno zahvaljujemo za celoten doprinos v času vodenja Olimpije. Hvala vsem za nepozabno evropsko popotovanje in srečno v prihodnje!," se glasi sporočilo za javnost, v katerem je ljubljanski klub potrdil spremembo na vročem trenerskem stolčku.

Predsednik Adam Delius in direktor Igor Barišić sta verjela, da bo Joao Henriques vodil zmaje dlje časa, a se ni izšlo po željah. Portugalec je zadnjič vodil Olimpijo proti Radomljam (1:1). | Foto: Vid Ponikvar Predsednik Adam Delius in direktor Igor Barišić sta verjela, da bo Joao Henriques vodil zmaje dlje časa, a se ni izšlo po željah. Portugalec je zadnjič vodil Olimpijo proti Radomljam (1:1). Foto: Vid Ponikvar

Olimpija je napovedala izredno novinarsko konferenco. V ponedeljek se bo začela ob 11. uri, na njej pa bi lahko vodstvo zmajev sporočilo ime novega trenerja, katerega čaka zahtevno delo, saj bo skušal v prvenstvu zmanjšati zaostanek za vodilnim Celjem, v skupinskem delu konferenčne lige, kjer ga za začetek 26. oktobra čaka gostovanje na Ferskih otokih, pa se vključiti v boj za napredovanje.

Po poročanju Nogomanie je med kandidati za novega trenerja Olimpije tudi nekdanji zvezdnik nemškega nogometa Miroslav Klose, ki je nazadnje vodil avstrijskega prvoligaša Rheindorf Altach.

Konec jesenskega dela za Vidovška

Prvega vratarja Olimpije in slovenskega reprezentanta Matevža Vidovška po poškodbi rame, ki jo je staknil na zadnji prvoligaški tekmi z Radomljami (1:1), čaka daljše okrevanje.

Matevž Vidovšek bo po operaciji rame odsoten z igrišč vsaj nekaj mesecev. | Foto: Guliverimage Matevž Vidovšek bo po operaciji rame odsoten z igrišč vsaj nekaj mesecev. Foto: Guliverimage

"Po opravljeni magnetni resonanci in dodatnem zdravniškem pregledu je postalo jasno, da zaradi izpahnjene rame potrebuje operacijo, nakar bo sledilo nekajmesečno obdobje rehabilitacije," sporoča ljubljanski klub, ki bo v kratkem dobil novega trenerja, v soboto pa bo na stadionu ŽAK odigral pripravljalno tekmo s hrvaško Gorico. Do vrnitve Vidovška bo med vratnicama zmajev stal Denis Pintol.

Joao Henriques Olimpija
Sportal Po Celju zdaj pretres še pri Olimpiji
konferenčna liga NK Olimpija Slovan Bratislava
Sportal Henriques zadovoljen: Čestitke igralcem. Dobri so bili. Napredujejo.
Damir Krznar NK Celje
Sportal Krznar prvič v novi vlogi: To bi bilo noro
Albert Riera NK Celje
Sportal Riera ob slovesu od Slovenije z vso silo udaril po Olimpiji
Ne spreglejte