Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
30. 4. 2017,
0.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,08

1

Natisni članek

Safet Hadžić Darko Milanič Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor

Nedelja, 30. 4. 2017, 0.17

6 let, 6 mesecev

Po derbiju med Olimpijo in Mariborom

Olimpiji uspelo prestaviti slavje Maribora, spopad navijačev in policije #video #foto

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,08

1

NK Maribor Šuler | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nogometaši Olimpije so v 31. krogu Prve Lige Telekom Slovenija v Stožicah z derbijem brez zadetkov (0:0) Mariboru preprečili, da bi si pet krogov pred koncem že zagotovil 14. naslov državnega prvaka. Čeprav ni bilo zadetkov, priložnosti ni manjkalo. V negativnem smislu pa so nase najbolj opozorili navijači na tribunah, ki so spet pokazali, kako se ne smejo vesti. Morala je posredovati tudi policija in uporabiti prisilna sredstva.

Že šesti večni derbi v tej sezoni se je začel po pričakovanjih, tipajoče na obeh straneh, vseeno pa ekipi nista varčevala moči in prikazali zelo moško igro, kot se za takšen derbi tudi spodobi. Priložnosti v prvem delu sicer ni bilo na pretek, a če bi bilo malce več zbranosti, bi se mreža lahko zatresla.

Tresla se je celo prečka

Že na začetku je dlani vratarja Olimpije Roka Vodiška ogrel Milivoje Novaković, edino priložnost domačih je v 37. minuti zapravil Blessing Eleke, ko mu je strel z dveh metrov izjemno ubranil Jasmin Handanović, omenimo pa še prečko Mitje Vilerja, ko je podajal v kazenski prostor Olimpije.

Žogo je toliko zgrešil, da je presenetila vse, tudi domačega vratarja, na srečo domačih navijačev pa je na koncu zadela prečko. Ostalo je pri 0:0.

Med polčasom je pokalo med policijo in navijači

Tako se je slekla ena izmed Viol, Green Dragons pa so začeli zažigati drese Maribora. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Tako se je slekla ena izmed Viol, Green Dragons pa so začeli zažigati drese Maribora. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Več akcije so si v zelo hladnem vremenu očitno želeli tudi navijači, ki so po koncu prvega polčasa začeli razgrajati. 

Vse se je začelo, ko je s sektorja gostujočih navijačev priletela goreča bakla in zadela tri privržence Olimpije.

Viole so se v nadaljevanju zapodile proti varnostnikom in se začele ruvati ter puliti zaščitne ograje. Varnostnikom je na pomoč prihitela tudi policija, a to vročekrvnih navijačev ni ustavilo.

Izgredom gostov so odgovorili tudi domači Green Dragons in uprizorili podoben spopad z možmi v modrem. Policija je uporabila tudi solzivec, vse skupaj pa se je pomirilo, ko je policija zagrozila, da jih bo vrgla s štadiona.

Že med prvim polčasom je goli mariborski navijač žugal Ljubljančanom, ti pa so mu odgovorili s sežiganjem dresov Maribora.  

V drugem polčasu več akcije

Drugi polčas so bolje odprli domači, ko je zapretil Leon Benko, a je ta z neposredne bližine streljal mimo vrat. Vprašanje je, kaj bi se zgodilo, če bi šla žogo v okvir vrat, saj je Handanović poskus Hrvata le nemočno gledal.

Zmaje reševal Vodišek …

Izjemno priložnost so v 63. minuti imeli tudi gostje. Po veliki napaki domače obrambe se je pred Vodiškom sam znašel Novaković, a mu je 18-letni mladi vratar zeleno-belih še drugič v tem večeru strel mojstrsko ubranil.

V odprti igri na obeh straneh so le dve minuti kasneje spet zapretili nogometaši Olimpije, a je z odličnega položaja čez gol streljal Benko, nekaj sekund zatem pa je tik pred vtekajočim Issahom Abassem posredoval Viler in ostalo je pri 0:0.

Takole je Rok Vodišek zaustavil strel Milivoja Novakovića, ki v Stožicah ni bil najbolj zanesljiv. | Foto: Vid Ponikvar Takole je Rok Vodišek zaustavil strel Milivoja Novakovića, ki v Stožicah ni bil najbolj zanesljiv. Foto: Vid Ponikvar

... goste pa Handanović

Pisali sta se 79. in 80. minuta, ko sta si obe ekipi spet priigrali lepi priložnosti. Najprej je po podaji Aleksa Pihlerja povsem sam slabo zaključil Luka Zahović, na drugi strani pa je Andražu Kirmu močan strel odlično ubranil Handanović.

Milanič skoraj skočil na igrišče

Za edini še zanimiv trenutek je ob koncu tekme poskrbel gostujoči strateg Darko Milanič, ki je ob nedosojenem prekršku nad Novakovićem povsem izgubil živce in skoraj skočil na igrišče.

Glavni sodnik Andrej Žnidaršič ga je pomiril, tekma pa se je  končala z najbolj nepriljubljenim rezultatom. Ta je bolj všeč Olimpiji, saj je preprečila, da bi se gostje pet krogov pred koncem veselili 14. naslova na njenem igrišču.

Darko Milanič je na tekmi večkrat kazal nezadovoljstvo nad sojenem, živce pa je povsem izgubil čisto ob koncu tekme. | Foto: Vid Ponikvar Darko Milanič je na tekmi večkrat kazal nezadovoljstvo nad sojenem, živce pa je povsem izgubil čisto ob koncu tekme. Foto: Vid Ponikvar

Vrhunci s tekme v Stožicah:

Kaj sta po tekmi povedala oba trenerja:

"Imeli smo drugačen načrt, a nam ni uspelo zadeti. Vso tekmo smo igrali z namenom, da zmagamo, a po naših zgrešenih 'zicerjih' je svojo priložnost začutila tudi Olimpija. Ta je bila ob koncu tekme zelo nevarna. Fantom nimam kaj zameriti. Nismo še prvaki, a točka pomeni, da smo zdaj še korak bližje. Mislim, da smo bili boljši, a Olimpija v zadnjem času igra tako, da jo je zelo težko premagati," po derbiju ni bil preveč razočaran trener Maribora Darko Milanič.

Safet Hadžić je po tekmi obžaloval zapravljene priložnosti, a ob vseh težavah je bil zadovoljen s točko in nad dejstvom, da Maribor državnega naslova ni slavil v Stožicah. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Safet Hadžić je po tekmi obžaloval zapravljene priložnosti, a ob vseh težavah je bil zadovoljen s točko in nad dejstvom, da Maribor državnega naslova ni slavil v Stožicah. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Podobno lahko trdimo tudi za trenerja Olimpije Safeta Hadžića, ki na klopi zmajev še vedno ne pozna poraza: "Za nami je zelo težka tekma. Čeprav Maribor poznamo in vemo, kako igra, je z njim zelo težko igrati, saj ima zelo uigrano ekipo. Moram povedati, da smo imeli tudi veliko smolo, saj smo začeli s sistemom 4-3-3, s katerim smo hoteli napasti Maribor, a se nam je že v peti minuti poškodoval Nik Kapun. Že na ogrevanju se je poškodoval tudi Vodišek, ki v nadaljevanju večera ni mogel več braniti optimalno, da ne govorim o Abaasu, ki je celotno tekmo igral z velikimi bolečinami."

"Vesel sem, da Maribor ni prvak postal že danes, a želeli smo zmagati, kar nam ni uspelo. Če pogledamo vse poškodbe, tudi točka ni slaba. Mariboru vseeno že zdaj čestitam za naslov, a moral bo, žal, še malce počakati," je dodal Hadžić.

Fotogalerija
1 / 14
Ne spreglejte