Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
22. 2. 2016,
13.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije Marko Nikolić Julius Wobay Miroslav Radović

Ponedeljek, 22. 2. 2016, 13.32

8 let

Olimpija še ni rekla zadnje v prestopnem roku

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Trener Olimpije Marko Nikolić je pohvalil zadnja zimska novinca Juliusa Wobaya in Miroslava Radovića. Napovedal je, da bodo jesenski prvaki ta teden najverjetneje predstavili še eno okrepitev.

Nogometaše slovenskih prvoligaških klubov loči do začetka spomladanskega dela le še šest dni. Olimpija se vneto pripravlja na nedeljsko srečanje s Koprom, ki bo gostoval v Stožicah. Trener Marko Nikolić, ki je na vročem stolčku nasledil Marijana Pušnika, pričakuje veliko število gledalcev.

''Podpora ni potrebna meni, ampak igralcem, zlasti mlajšim. Ljubljana je po 20 letih čakanja lačna naslova državnega prvaka. Če želi naslov, mora to pokazati z obiskom, ne pa s številnimi komentarji na portalih,'' se je mladi srbski trener dotaknil ogromnega zanimanja nogometne javnosti pred začetkom spomladanskega dela Prve lige Telekom Slovenije, ki ga je zaznati v medijih, zlasti po prestopu Milivoja Novakovića v vrste Maribora.

O Mariboru je še prezgodaj govoriti

Nikolić si želi, da bi vsi tisti ljubitelji nogometa, ki komentirajo dogajanje v 1. SNL po svetovnem spletu, prišli raje na tekmo. ''Nogomet se igra na štadionu, na pa v naslonjačih. Lačni smo naslova, zato pričakujem velik obisk, ki bi nam dal vetra v hrbet. Tekma proti Kopru ne bo enostavna. Igrali bomo z dobrim tekmecem z disciplinirano igro, ki si zasluži spoštovanje. A v pomlad bi radi vstopili s tremi točkami,'' poudarja nekdanji strateg Rada, Vojvodine in Partizana, ki še ne razmišlja o večnem derbiju z Mariborom.

Na sporedu bo v soboto, 5. marca, v Nikolićevih očeh pa je prisoten le Koper. ''Prezgodaj je za zgodbo o Mariboru, čeprav se zavedam, da je to največja tekma in se je veselim skupaj z igralci. Najprej bi radi dobili Koper, šele nato bo imel derbi v Mariboru poln smisel za nas,'' noče Pušnikov naslednik prehitevati dogodkov. Zadovoljen je bil s predstavo izbrancev na sobotni generalki proti Tereku. ''Čeprav ni bilo zadetkov, sem relativno zadovoljen. Domov sem odšel kot optimist. Olimpija je odigrala borbeno in disciplinirano,

Prestopa dobra za klub, slaba za trenerja

Vodstvo Olimpije si prizadeva, da bi po nenadnem odhodu rekorderja Ezekiela Hentyja (moskovska Lokomotiva je za mladega Nigerijca odštela kar pet milijonov evrov, op.p.) v Ljubljano pripeljala še kakšnega napadalca.

''Upam in verjamem, da se bomo še okrepili, čeprav ni najbolj primerno časovno obdobje. A zdaj ni čas za jokanje. Moramo kompenzirati izgubo, ki je ostala po odhodu Hentyja v zares neugodnem trenutku, praktično pred začetkom spomladanskega dela. Olimpija je naredila dva velika posla (odhod Andraža Šporarja in Hentyja, op.p.) in s tem pokazala, da kot klub raste. To je dobro za podobo kluba v Evropi. Tako visoki prestopi v preteklosti niso bili običajni. To je dobro za klub, ne pa tudi za trenerja. Pričakujem prihod še enega igralca, ki pa bo seveda potreboval čas, da se dobro spozna in uigra s soigralci,'' je dejal trener, ki ni želel potrditi, ali je res govora o nekdanjem reprezentantu Srbije Darku Lazoviću. O njem kot zelo možni okrepitvi za vodilnega slovenskega kluba poročajo številni srbski mediji. Z Miroslavom Radovićem si je delil mesto pri Partizanu, nazadnje pa je igral na Kitajskem, tako da si z novopečenim napadalcem Olimpije deli podobno usodo.

Wobay prišel po naslov prvaka

Olimpija na Lazovića še čaka. Posel mora storiti hitro, saj se bo v petek iztekel rok za registracijo novih igralce, ki želijo zaigrati v spomladanskem delu Prve lige Telekom Slovenije. S tem nimata težav Julius Wobay in Radović, ki sta se v ponedeljek predstavila sedmi sili.

''V Ljubljano sem prišel z namenom, da osvojim prvenstvo. Počutim se odlično, vse gre v najlepšem redu, v klubu vlada dobro ozračje. Proti Kopru želimo osvojiti vse tri točke,'' je poudaril 31-letni reprezentant Sierra Leoneja, ki je vrhunski nogomet nazadnje igral v ZAE in Azerbajdžanu. Velja za tehnično zelo spretnega in hitrega igralca, ki bi znal navduševati privržence Olimpije, največjo ovira pa pomanjkanja tekmovalnega ritma, saj v jesenskem delu ni igral. V Ljubljano se je preselil iz Londona, kjer si je ustvaril družinski dom.

Na Poljskem se je družil s Kelharjem in Šulerjem

V zadnjem času ni veliko igral tudi Radović. Legendarni napadalec poljskega velikana, varšavske Legie, se je predčasno vrnil s Kitajske. Po devetih sezonah, ki jih je preživel v poljski prestolnici, se je odločil za selitev v Azijo, a mu je načrte preprečila poškodba. Ko se je nato zamenjal trener, se je počasi dogovoril za slovo.

''Na Kitajskem je to nekaj normalnega. Skoraj vsak prestopni rok spremenijo skoraj celotno ekipo. Korektno smo se razšli,'' je dejal napadalec, ki pri Olimpiji nosi številko deset.

''Prepričan sem, da bomo uresničili cilj in osvojili naslov, na katerega čaka Ljubljana tako dolgo. Cilj je jasen. Olimpiji lahko pomagam s svojimi izkušnjami in kakovostjo. Upam, da bomo na koncu sezone vsi zadovoljni,'' meni srbski legionar s poljskim potnim listom, ki si je slačilnico Legie delil tudi z dvema slovenskima igralcema. Njegova soigralca sta bila Dejan Kelhar in Marko Šuler. S prvim bo branil barve Olimpije, z drugim pa se bo spoprijel za težko pričakovani cilj, naslov slovenskega prvaka.

Ne spreglejte