Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
2. 7. 2018,
18.10

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

NK Rijeka Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija Matic Črnic

Ponedeljek, 2. 7. 2018, 18.10

5 let, 9 mesecev

Matic Črnic uradno zmaj

Mariborčan, ki se ga je odrekel Zahović: Navijačev Olimpije nočem pustiti na cedilu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Matic Črnic | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Vodstvo NK Olimpija je sklenilo dveletno pogodbo z občasnim slovenskim reprezentantom Maticem Črnicem, ki se je v zadnjih sezonah dokazoval na Reki, a si pod vodstvom Matjaža Keka ni izboril standardnega mesta v začetni enajsterici. "Prepričan sem, da je to za nas odličen prestop," ne skriva zadovoljstva predsednik zmajev Milan Mandarić.

Slovenski prvaki, ki bodo prihodnji teden začeli evropsko sezono in se v kvalifikacijah za ligo prvakov pomerili s Qarabagom iz Azerbajdžana, so dobili novo okrepitev. Prag Stožic je prestopil Matic Črnic, 26-letni krilni napadalec, ki je z Olimpijo podpisal dveletno pogodbo.

Sportal Olimpija z novo močjo v napadu

Mandarić komaj čaka, da ga vidi v dresu Olimpije

Milan Mandarić je četrto okrepitev Olimpije našel na Reki. | Foto: Vid Ponikvar Milan Mandarić je četrto okrepitev Olimpije našel na Reki. Foto: Vid Ponikvar "Zelo sem vesel, da nam je uspelo končati ta prestop. Matic je izredno kakovosten igralec in komaj čakam, da ga vidim v dresu Olimpije. Prepričan sem, da je to za nas odličen prestop," je ob podpisu pogodbe dejal predsednik Olimpije Milan Mandarić. Črnic je izbral številko 29, v slačilnici Olimpije pa ne bo edini Mariborčan. Pridružil se bo Roku Kronavetru, ki je imel ogromne zasluge pri osvojitvi dvojne krone z zmaji.

Črnic se je v zadnjih sezonah dokazoval na Reki, kjer je Rijeki pomagal do zgodovinske dvojne hrvaške krone (2016/17), a ni bil zadovoljen z minutažo. Pod vodstvom Matjaža Keka ni bil deležen tolikšnega števila minut, kot si je obetal ob prihodu iz Domžal. Takrat je bil še standardni slovenski članski reprezentant, nato pa zaradi pomanjkanja tekmovalne forme pri Rijeki ni več prejemal vpoklicev.

Črnic ima bogate izkušnje s 1. SNL. Otrok NK Maribor je z vijolicami osvojil veliko lovorik, nato pa se mu je športni direktor Zlatko Zahović zaradi nikoli povsem razjasnjenih razlogov odrekel. Poslal ga je v drugo mariborsko ekipo, nato pa se je Črnic preselil v mesto ob Kamniški Bistrici. Po odmevnih predstavah, v kvalifikacijah za evropsko ligo je blestel proti West Hamu, se je predlani preselil na Hrvaško, zdaj pa bo skušal ujeti tekmovalni ritem v zeleno-belem dresu.

Za dres Olimpije bo vedno dal vse od sebe

"Vtisi so zelo pozitivni. Vesel sem, da sem prišel k Olimpiji in komaj čakam, da spoznam nove soigralce, trenerja in celoten strokovni štab. Vesel sem, da sem se končno pridružil Olimpiji. Vem, da so pričakovanja velika, to pa je tudi nekaj, česar se veselim. Tudi sam veliko pričakujem. Nočem navijačev pustiti na cedilu. Za ta dres bom dal vedno vse od sebe. Poizkušal se bom čim hitreje vklopiti v ekipo. Vem, da me bodo vsi dobro sprejeli. Kmalu nas čaka prva tekma in verjamem v pozitiven rezultat," je za klubsko stran povedal novopečeni zmaj, ki se prihodnji teden nadeja dobrega obiska na uvodni evropski tekmi proti Qarabagu, na katerem se nadeja pozitivnega rezultata in tega, da pokažejo pravi obraz Olimpije.

Olimpija Qarabag
Sportal Strelski festival Mure, Udinese premočan za Gorico, Izraelci za Kranjčane

Zmaji so to poletje v svoje vrste pripeljali že štiri novince. Pred Črnicem, ki naj bi po poročanju reškega časnika Novi list stal Olimpijo okrog 250 tisoč evrov, so prišli še Srba Marko Putinčanin (branilec) in Andrija Kaludjerović (napadalec) ter mladi slovenski napadalec Haris Kadrić. Črnic bi lahko v dresu Olimpije debitiral v torek, ko bo slovenski prvak v Zalaegerszegu odigral prijateljsko tekmo z madžarskim podprvakom Ferencvarošem.

Občasni slovenski reprezentant je v 1. SNL v dresu Maribora in Domžal odigral 113 tekem. Prispeval je 16 zadetkov. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Občasni slovenski reprezentant je v 1. SNL v dresu Maribora in Domžal odigral 113 tekem. Prispeval je 16 zadetkov. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Matic Črnic
Sportal Velika okrepitev Olimpije, ki jo je prvakom podaril Matjaž Kek
Ne spreglejte