Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
20. 4. 2016,
19.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,03

2

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Ranko Stojić Danko Lazović Nk Olimpija Milan Mandarić

Sreda, 20. 4. 2016, 19.23

6 let, 6 mesecev

Olimpija le odpušča ljudi, zamenjav pa ni (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,03

2

Predsednik nogometnega kluba Olimpije Milan Mandarić je le dva dneva po tem, ko je razkril, da se razhaja s trenerjem Markom Nikolićem, vrata pokazal še športnemu direktorju Ranku Stojiću.

"Žal mi je, da vas spet mučim in zbiram na kup. A položaj je tak, da je prav, da vas obvestim o novih spremembah pri Olimpiji," je izredno sklicano novinarsko konferenco začel predsednik Olimpije Milan Mandarić in hitro prešel k stvari.

"Z današnjim dnem smo prekinili sodelovanje s športnim direktorjem Rankom Stojićem. Prevečkrat se je zgodilo, da so se naše misli razhajale in to za velik klub, kot je Olimpija, ni dobro. Velikokrat smo naleteli na zapreke in razhajanja, kar nas je prisililo, da smo si stisnili desnico in se razšli. V imenu vseh pri Olimpiji mu želim vso srečo in se mu zahvaljujem za vse, kar je storil dobrega za klub," je nov odhod iz Olimpije obelodanil 77-letni ameriški poslovnež s srbskimi koreninami.

Menite, da bo odhod Ranka Stojića koristil Olimpiji?

  • Da, stanje bo šlo na bolje.
    84,15 %
    69 glasov
  • Ne. Naredil je veliko koristnega in še bi.
    4,88 %
    4 glasov
  • Ne zanima me dogajanje v Olimpiji.
    10,98 %
    9 glasov
Oddanih 82 glasov

"Olimpija še vedno želi končati prvenstvo na prvem mestu in za to potrebuje mirnost v klubu. Igralci morajo biti osredotočeni le na igro in trening. Ko v klubu nekaj ni tako, kot mora biti, se to izraža povsod in to nikakor ni zdravo za klub, ki lovi naslov prvaka. Nič nismo naredili narobe, vse je bilo opravljeno profesionalno. A ta korak je bil potreben, zato sem tukaj, a cilj ostaja takšen, kot je bil prej," je še povedal Mandarić.

Zakaj je odletel Stojić?

Navijači so Olimpija

"Našim zvestim navijačem, ki Olimpijo delajo še boljšo, sporočam, da bomo naredili vse, da izpolnimo visoka pričakovanja. Naši navijači so Olimpija, tudi če kdaj zaradi njih dobimo kakšno kazen, a treba jim je pripisati veliko zaslug, da je Olimpija zdaj tam, kjer je. Moja želja po tem, da jih po dolgem času razveselimo, ni nič manjša kot takrat, ko sem prevzel klub," je mimogrede na dušo popihal tudi 12. igralcu Olimpije, ki že dolgih 21 let čaka na naslov v državnem prvenstvu.

"Potrebujemo avtoriteto"

Predsednik Olimpije je v dveh dneh ostal brez trenerja in športnega direktorja, a za zdaj naslednikov še ni. ''Zavedam se tega. A Olimpija ne potrebuje le športnega direktorja, potrebuje tudi trenerja, poslovnega direktorja, do konca prvenstva mora doseči vsaj deset zadetkov. Vsega tega se dobro zavedam. Ne bi bil tukaj, če se ne bi, a za zdaj teh oseb še ni," je povedal resnico Mandarić.


Do konca prvenstva je še šest krogov, v katerih bo Olimpija pred Mariborom branila prednost dveh točk. Bo v sklepni del vstopila s trenerjem ali ne? "Olimpija potrebuje trenerja, to je dejstvo, ampak takšnega z avtoriteto, takšnega, ki pozna slovensko ligo in klube. Imam veliko ljudi, ki bi prišli pomagat Olimpiji, a nimajo tega znanja, ki sem ga naštel. Težko bo v teh dneh najti primernega kandidata, ki bi lahko v zadnjih šestih krogih pomagal Olimpiji,'' pravi Mandarić, ki za zdaj povsem zaupa Radoju Smiljaniću, dozdajšnjemu pomočniku Nikoliča, in Dejanu Kopasiću. Ta dvojica bo Olimpijo skušala do treh točk popeljati tudi v soboto proti Krškem.

Vanoli le eden izmed kandidatov

Po vprašanju, če je nekdanji trener Kopra Rodolfo Vanoli v igri za stolček Olimpije, je predsednik Olimpije prikimal. "Vanoli je le eden izmed kandidatov. Danes se bova tudi sestala, da vidim, kako gleda na stvar, da mi predstavi zadeve, kako bi nam lahko pomagal na koncu prvenstva, nič drugega. Z malce sreče se nadejam, da najdemo pravega človeka," se zaveda težke situacije Mandarić, a se ne predaja.

"Imamo veliko kandidatov, ki bi se na klop Olimpije usedli junija, ko se začnejo priprave, za trenerja v zadnjih šestih krogih, v katerih se bo odločalo o naslovu, pa ni primeren vsak. Vem, da bo težko, a se ne predajamo. Tudi igralci so z glavami le pri enemu cilju, zavedam pa se, da je lahko dober, avtoritativen trener še dodatna moč."

Odšel tudi Danko Lazović 

O Danku Lazović, ki je pozimi Olimpiji prišel kot velika okrepitev, je bilo že veliko napisanega, tudi o tem, da za zmaje do konca sezone ne bo smel igrati, saj ga klub ne sme registrirati. Igralec je zato izrazil željo, da se vrne v Beograd, kjer si bo skušal poiskati novo delovno mesto in Olimpija mu je to seveda dovolila. "Igralec, kot je Danko, bi nam še kako prav prišel. A kot veste, nam ni uspelo podpisati pogodbe. Tudi njemu želim veliko sreče. Je res velik igralec in velik profesionalec," je za konec tiskovne konference še povedal Mandarić.

Ne spreglejte