Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
17. 8. 2015,
11.08

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Koper Prva liga Telekom Slovenije NK Krško NK Zavrč NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Krka NK Celje NK Rudar ND Gorica

Ponedeljek, 17. 8. 2015, 11.08

8 let, 1 mesec

Oglejte si evrogol, ki bi lahko kandidiral za zadetek leta (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V 24. krogu 1. SNL je največje zanimanje požel večni derbi v Mariboru, a minil brez golov. Največ v tej krogu so jih dosegli Krčani, izjemno ponosni na strelca mojstrskega zadetka Dejana Urbanča.

Zadnja tekma 24. kroga Prve lige Telekom Slovenije je potekala v Domžalah in se razpletla brez zmagovalca (1:1). "Dobili smo prepoceni zadetek iz edinega položaja, ki si ga je Gorica priborila v drugem polčasu, če ne kar na tekmi. Drugače smo odigrali odlično tekmo, si ustvarili več konkretnih priložnosti, a nas to ni nagradilo. Če bomo igrali tako tudi v prihodnje, nam bo šlo," sporoča trener Domžal Luka Elsner, ki je bil s predstavo izbrancev zadovoljen veliko bolj kot na uvodni letošnji tekmi v Novem mestu.

Novogoričani so še drugič letos remizirali in zadržali visoko četrto mesto. "V Domžale smo prišli odigrat dobro tekmo. V drugem polčasu nam je bilo težje, saj so Domžale povedle, mi pa smo morali loviti zaostanek. Hitro smo izenačili, tako da bi čestital fantom za trud. To nas je nagradilo," je poudaril Andrej Komac, ki je v nedeljo na klopi vrtnic v Domžalah nadomeščal kaznovanega trenerja Mirana Srebrniča.

Lokalni derbi v Krškem je prinesel veliko zadovoljstva domačim ljubiteljem nogometa, ki so pozdravili najvišjo zmago, odkar njihovi ljubljenci nastopajo v prvi ligi. Krčani so odpravili Novomeščane s kar 3:0. "Od prve minute smo gostom vsilili svojo igro in imeli veliko priložnosti. Ključni trenutek srečanja je bil evrogol Urbanča. Po njem so gostje malce padli. Pohvale fantom za odlično igro in visoko zmago," je izbrancem čestital trener Krškega Tomaž Petrovič. Kot najpomembnejši trenutek dvoboja je izpostavil prekrasen zadetek Dejana Urbanča, ki je na začetku drugega polčasa z izjemnim volejem z razdalje poskrbel za morda kar najlepšo potezo kroga.

"Glede na svojo igro smo preživeli še dober poraz. Odigrali smo pod ravnijo prve lige, od prvega do zadnjega igralca. Krško je bilo veliko boljše v polju. Bilo je borbeno, čvrsto, mi pa smo bili vse srečanje neprepoznavni. Zaslužena zmaga Krškega," ni skrival razočaranja trener Krke Andrej Kastrevec.

Večni derbi v Ljudskem vrtu se je končal brez zadetkov. Maribor letos sploh še ni dosegel zadetka, Olimpija pa je ohranila šest točk prednosti. "Zadovoljen sem z vsem, razen z rezultatom, ki nas ne more zadovoljiti v popolnosti. Fantje so se držali navodil," je dejal povratnik na vijoličastem trenerskem stolčku Darko Milanič.

Tudi strateg vodilne Olimpije ni bil povsem zadovoljen. "Zadovoljen sem le delno. Bila je prava tekmovalna tekma. Imeli smo svoje velike priložnosti, imel jih je tudi Maribor. Bilo je ogromno prekinitev, še nikoli v karieri jih nisem videl toliko," ga je začudilo vsaj 15 dosojenih prostih strelov.

Derbi začelja na Bonifiki je pripadel Velenjčanom, ki so prekrižali načrte samozavestnemu Kopru. "Nismo še uigrani. Bili smo slabi, prejeli poceni zadetek, praktično iz nič. Ekipa je po njem psihološko padla. Izgubili smo pomembno tekmo," je priznal Slavko Matić. Srbski strateg na klopi prenovljenega Kopra je tako letos izgubil še drugo tekmo, negativni niz "kozličkov" pa je doživel novo nadaljevanje in boleč padec na zadnje mesto. "Vedeli smo, da nas lahko v igro vrne le dober rezultat. Fantje so se srčno borili za naš klub. Od srca jim čestitam. Velikokrat so si zaslužili boljši rezultat, na koncu pa vse vendarle pride na svoje," je bil vesel Jernej Javornik, ki je zadnjo četrtino srečanja odigral brez izključenega Davida Kašnika. Pred tem so Koprčani v vetrovnem vremenu zapravili ogromno zrelih priložnosti, nekajkrat pa zadeli tudi okvir vrat. Največji osmoljenec je postal Zlatan Muslimović, ki je zgrešil prazna vrata z nekaj metrov.

Uvodni dvoboj 24. kroga je potekal v Celju in ni navdušil maloštevilnih gledalcev. "Nismo izgubili že osem tekem zapored. Pred tem srečanjem sem napovedoval zelo težko tekmo. Napovedi so se žal uresničile. Zavrč je bil trd in dober nasprotnik, malo je bilo priložnosti. Garali smo v obrambi, tako da nam je zmanjkalo energije v napadu. Remi je najbolj pravičen," je dejal Iztok Kapušin, ki je po sladki zmagi v Mariboru remiziral z Zavrčem.

Haložani so priznali, da je neodločen rezultat najpravičnejši. "Odigrali smo kakovostno tekmo, a v napadu nismo izkoristili nekaj priložnosti. Na koncu je eno zapravilo tudi Celje. Remi je najbolj pravičen," je dejal Aleks Pihler, eden redkih slovenskih nogometašev pri NK Zavrč.

Ne spreglejte