Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
22. 12. 2017,
11.05

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

Natisni članek

Matjaž Kek Damir Mišković NK Rijeka Matic Črnic Gabriele Volpi

Petek, 22. 12. 2017, 11.05

6 let, 4 mesece

Nov večinski lastnik Rijeke

Odlična novica za Matjaža Keka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38
Matjaž Kek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Zdaj ni več ovir. Nogometni klub Rijeka bo dobil novega večinskega lastnika. To bo postala družba Teanna Limited, registrirana v Londonu, za katero stoji predsednik Damir Mišković. Družba bo v kratkem odkupila 70 odstotkov delnic. Trener Rijeke Matjaž Kek bo tako še naprej sodeloval s hrvaškim poslovnežem, ki zelo spoštuje njegovo delo.

Ko je nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek konec februarja 2012 začel sodelovati s hrvaškim klubom, se je začela rapsodija Rijeke.

Novo vodstvo na čelu z italijanskim poslovnežem Gabrielejem Volpijem in družbo Social Sport je poskrbelo za preporod kluba, ki je nato pod vodstvom slovenskega stratega poskočil k vrhu in osvojil štiri lovorike. Dvakrat je bil najboljši v hrvaškem pokalu, enkrat je osvojil hrvaški naslov in superpokal, trikrat pa sodeloval še v skupinskem delu evropske lige.

Odpravljena še zadnja ovira

Veselje Damirja Miškovića, ko se je Rijeka prvič uvrstila v skupinski del evropske lige in izločila Stuttgart. Takrat je barve Rijeke branil tudi zdajšnji napadalec Olimpije Leon Benko. | Foto: Sportida Veselje Damirja Miškovića, ko se je Rijeka prvič uvrstila v skupinski del evropske lige in izločila Stuttgart. Takrat je barve Rijeke branil tudi zdajšnji napadalec Olimpije Leon Benko. Foto: Sportida Na Reki je zraslo pripravljalno središče Rujevica, po petih letih pa je napočil čas za lastniške spremembe. Sklad Social Sport se umika. Prodal bo svoj delež, ki znaša 70 odstotkov delnic, vrednih 7,7 milijonov evrov.

Mestni svet je v četrtek razpredal o tem, ali bo odkupil delež Social Sporta. Kot edini solastnik (30 odstotkov delnic) je imel možnost prvega odkupa, a ga je soglasno zavrnil. Zavzema se zgolj za predlog, da bi zadržal 25 odstotkov delnic, preostalih pet odstotkov pa prodal navijačem in s pridobljenim denarjem (okrog 0,6 milijona evrov) priskočil na pomoč številnim reškim športnim klubom.

S tem je bila odpravljena še zadnja ovira za možnost, da delež Social Sporta odkupi Damir Mišković. Predsednik Rijeke je o tem večkrat spregovoril, s podjetjem Teanna Limited pa se mu bodo uresničile želje.

"Podjetje, ki želi postati večinski lastnik kluba, je registrirano na moji hčerki Mateo in Anno. To sem naredil zato, ker ni običajno, da bi bil lastnik kluba posameznik oziroma fizična oseba, v tem primeru Damir Mišković," je za reški časnik Novi list pojasnil predsednik reškega kluba, ki je poslovno vezan zlasti na Nigerijo.

Mišković zaupa Mariborčanu

To je zelo dobra novica za stratega Keka, saj bo še naprej sodeloval s prvim možem reškega kluba, s katerim je v odličnih odnosih. Predsednik mu je vedno stal ob strani, tudi v času največje rezultatske krize, zaradi katere je Rijeka to jesen brez domače zmage ostala skoraj tri mesece, v prvenstvu pa za vodilnim Dinamom zaostala za kar 15 točk. Barve Rijeke brani tudi občasni slovenski reprezentant Matic Črnic.

Rijeka se je letos od evropskih nastopov poslovila z domačo zmago proti sedemkratnemu evropskemu prvaku Milanu. | Foto: Reuters Rijeka se je letos od evropskih nastopov poslovila z domačo zmago proti sedemkratnemu evropskemu prvaku Milanu. Foto: Reuters

Mišković uživa popolno zaupanje članov kluba, ki so mu pred tedni v posebni anketi izkazali 98-odstotno podporo. Skupna vrednost reškega kluba, ki v tej sezoni brani dvojno hrvaško krono, sicer znaša 11 milijonov evrov.

Ne spreglejte