Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
31. 7. 2015,
2.58

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Wolfsberger AC Borussia Dortmund Celovec Kevin Kampl Tadej Trdina

Petek, 31. 7. 2015, 2.58

3 leta, 7 mesecev

Od brezskrbne policije, prest in piva do Kamplovih avtogramov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Evropski dvoboj med Wolfsbergerjem in Borussio Dortmund je v Celovcu na tribune zvabil več kot 30 tisoč gledalcev, ki so lahko pred, med in po srečanju uživali v raznovrstni ponudbi.

V Sloveniji takšnega nogometnega prizora žal ni mogoče ugledati. Ne zgolj zaradi tega, ker so se vsi slovenski klubi od letošnjih evropskih tekmovanj poslovili še pred koncem julija, ampak tudi zaradi manjše zmogljivosti štadionov. Zato je bila priložnost, ki jo je ponujal dvoboj Wolfsbergerja in Borussie Dortmund, še bolj mamljiva. V četrtek smo se podali na drugo stran Karavank in nekaj kilometrov proč od slovenske meje uzrli spektakel, ki je na celovški štadion Wörthersee privabil več kot 30 tisoč gledalcev. Nastopila sta tudi slovenska legionarja Kevin Kampl in Tadej Trdina. Eden izmed njiju je že uveljavljen reprezentant in nekdanji zvezdnik avstrijskega prvenstva, drugi pa bi to rad šele postal.

Prvoligaš iz Volšperka je bil nevaren do zadnjih sekund

Borussia Dortmund je tako velik magnet, da so bile vstopnice za prvo tekmo tretjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo razgrabljene že pet dni pred začetkom dvoboja. Gostitelji so imeli opravka z najbolj zahtevno organizacijsko nalogo v klubski zgodovini, saj je Wolfsberger AC v krstni evropski sezoni naletel na nemškega velikana, ki ga je prišlo na objekt ob Vrbskem jezeru, po katerem nosi tudi ime, spodbujat več tisoč Nemcev.

Tako veliko nemških navdušencev dvoboja v Celovcu ni spremljalo že sedem let. Ko je Hrvaška na tem štadionu na evropskem prvenstvu v nogometu šokirala Nemčijo z zmago (2:1), privrženci ''elfa'' niso imeli veliko razlogov za zadovoljstvo.

V četrtek, ko so se v zvezdniških vrstah rumeno-črnih predstavili nekateri nemški reprezentanti, jim je na obraz vendarle silil nasmeh. Ni bil največji, a dovolj prepričljiv, da je novo obdobje rumeno-črnih označil z optimizmom. To je bila prva uradna tekma Borussie Dortmund pod vodstvom Thomasa Tuchela, ki se je lotil izjemno nehvaležne naloge, saj je na trenerskem stolčku nasledil karizmatičnega Jürgena Kloppa.

Borussia je avstrijskega izzivalca premagala z 1:0, a z igro zlasti v obrambi ni navdušila. Wolfsberger AC, ponosni avstrijski prvoligaš iz Volšperka, je bil nevaren do zadnjih sekund in zapravil kar nekaj zrelih priložnosti. Dve si je po strelih z glavo ustvaril tudi visoki Slovenec Trdina, a izgubil neposredni obračun z vratarjem Borussie.

Kaj so na nogometni tekmi počeli gledalci, ki imajo v teh dneh v Celovcu obilico športnih užitkov, saj lahko spremljajo tudi dvoboje evropske odbojkarske elite na mivki?

Ne spreglejte