Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 10. 2021,
12.00

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

Natisni članek

konferenčna liga NK Mura Matko Obradović

Petek, 22. 10. 2021, 12.00

2 leti, 6 mesecev

Najboljša posredovanja vratarjev v 3. krogu

Obradovićeva obramba odmeva tudi v Evropi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81
Matko Obradović | Matko Obradović je v četrtek zbral šest obramb. Rennes je sicer proti vratom Mure poslal kar 27 strelov, od tega osem v okvir vrat, devet pa so jih nogometaši slovenskega prvaka na poti do Obradovićevih vrat blokirali. Dalmatinec je prejel dva gola, enkrat pa ga je rešil okvir vrat. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Matko Obradović je v četrtek zbral šest obramb. Rennes je sicer proti vratom Mure poslal kar 27 strelov, od tega osem v okvir vrat, devet pa so jih nogometaši slovenskega prvaka na poti do Obradovićevih vrat blokirali. Dalmatinec je prejel dva gola, enkrat pa ga je rešil okvir vrat.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometaši Mure so v četrtek ostali praznih rok na domači tekmi konferenčne lige. V Ljudskem vrtu so izgubili proti Rennesu (1:2). Hrvat Matko Obradović je imel v vratih slovenskih prvakov veliko dela. Zbral je šest obramb, ena izmed njih pa je tako navdušila predstavnike Evropske nogometne zveze (Uefa), da kandidira za naj obrambo 3. kroga. Njegovi tekmeci prihajajo iz Srbije, Nigerije in Grčije.

Ante Šimundža
Sportal Jezni so, ne želijo, da jih trepljate po ramenih #video

Hrvat Matko Obradović že vrsto let spada med najboljše čuvaje mreže v Sloveniji. Na sončni strani Alp se je sprva dokazoval pri Kopru in Krki, nato v senci Jasmina Handanovića dosegal in proslavljal velikanske uspehe z Mariborom, lovorike pa osvaja tudi z Muro, s katero piše zgodovino tudi v Evropi. Mura je za zdaj še brez točke, na treh tekmah skupinskega dela konferenčne lige je vknjižila tri poraze, je pa v četrtek v Ljudskem vrtu proti Rennesu z borbeno igro in velikim trudom navdušila navijače (1:2) ter si prislužila aplavz. Dobro se je upirala favoritom iz Francije, zapravila kar nekaj zrelih priložnosti za zadetek, Obradović pa je z uspešnimi posredovanji - zbral je šest obramb - preprečil, da bi Rennes na Štajerskem dosegel več kot dva zadetka.

Štiri najboljše obrambe 3. kroga konferenčne lige. Med njimi je tudi posredovanje Matka Obradovića (2. po vrsti):

Njegova obramba sredi drugega polčasa, ko je mojstrsko ubranil strel 18-letnega upa Rennesa Louma Tchaounaja, je tako izstopala, da so jo predstavniki Evropske nogometne zveze (Uefa) izbrali med štiri najboljše obrambe 3. kroga konferenčne lige. Tako pravkar poteka glasovanje, na katerem lahko izberete posredovanje izkušenega Dalmatinca. Po Žigi Kousu, ki je s spektakularnim zadetkom v Londonu (1:5 proti Tottenhamu) kandidiral za strelca najlepšega zadetka 2. kroga, se je tako v ožjem izboru za naj potezo kroga znašel še en nogometaš Mure.

Fotogalerija s tekme med Muro in Rennesom, fotograf Blaž Weindorfer/Sportida:

Fotogalerija
1 / 20

Za obrambo kroga poleg Obradovića kandidirajo še srbski vratar Ognjen Čančarević (Alaškert), Nigerijec Francis Uzoho (Omonia) in Grk Alexandros Paschalakis (PAOK). Izmed omenjenih se je v četrtek zmage razveselil le soigralec trenutno poškodovanega Jasmina Kurtića pri solunskem klubu Paschalakis, ki je v gosteh ugnal Köbenhavn (2:1). Obradović je doma z Muro izgubil proti Rennesu (1:2), Čančarević proti Lasku (0:3), Uzoho pa v gosteh pri Baslu (1:3).

Bodo Glimt Roma
Sportal Neverjeten polom Joseja Mourinha. Tega ni doživel še nikoli!
Mura Rennes
Sportal Lotričev gol premalo, Rennes premagal Muro 2:1
Ne spreglejte