Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
13. 6. 2015,
1.40

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Poljud Hrvaška Italija Davor Šuker sramota

Sobota, 13. 6. 2015, 1.40

1 leto, 7 mesecev

Nova hrvaška sramota: na zelenici Poljuda upodobljen kljukast križ (foto)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hrvaška reprezentanca je že zaradi incidenta navijačev na Norveškem igrala pred praznim Poljudom, zdaj pa se je zgodil nov incident. Na zelenici je bil narisan simbol nacistične Nemčije.

Evropska nogometna zveza (UEFA) je po gostovanju Hrvaške na Norveškem zaradi ustaških vzklikov in pirotehnike ostro kaznovala hrvaško nogometno zvezo (HNS), ki je tako morala pomembno kvalifikacijsko tekmo z Italijo organizirati na praznem splitskem štadionu Poljud.

Kot da to še ni bilo dovolj, so za zdaj še neznani nepridipravi dan ali dva pred tekmo z azzurri s kemikalijo požgali travo v obliki kljukastega križa, ki ga je prvi opazil italijanski novinar in ga takoj objavil na Twitterju. Ko je enkrat slika na socialnih omrežjih, ni več poti nazaj. Po poročanju številnih medijev je zadeva že prijavljena pri Uefi, ki bo incident zagotovo znala primerno kaznovati.

Hrvaški v najboljšem primeru grozi le odvzem nekaj točk, v najslabšem pa bi jo lahko Uefa izločila iz vseh evropskih tekmovanj. Tega se bojijo pravi vsi in na to nočejo niti pomisliti.

Kljukast križ na Poljudu:

HNS poziva policijo: Najdite kršitelje!

Po tekmi se je odzvala tudi hrvaška nogometna zveza (HNS). "Opravičujemo se zaradi nacističnega simbola. V travo se je vpilo sredstvo, katero je bilo po zelenici polito 24 ali 48 ur prej. To je velika sabotaža in kriminalno dejanje. Policijo naprošamo, da najde kršitelje, ki so osramotili hrvaško državo in reprezentanco," je dejal predstavnik zveze Tomislav Pacak.

Predsednik zveze: Imamo veliko težavo

Predsednik hrvaške nogometne zveze Davor Šuker pa je za RAI Sport dodal: "Imamo veliko težavo, saj imamo navijače, ki ne spoštujejo pravil. Zelo sem jezen, več o tej temi bomo govorili jutri."

Domagoj Vida: Uefa bi morala pokazati milost

Po tekmi so bili nad vsem pompom okoli prepovedane skice na Poljudu šokirani tudi sami nogometaši Hrvaške. Še najbolj konkreten je bil branilec Domagoj Vida, ki upa, da jim Uefa pogleda skozi prste.

"Slišali smo, kaj je bilo in se o tem pogovarjali že v slačilnici. Zelo nam je žal za to. Upam, da bo v tem primeru Uefa milostljiva. Pred tekmo smo molili bogu, da nam ne bo nikoli več treba igrati pred praznimi tribunami. Občutek je bil resnično strašen. Smo le nogometaši, ki svoje delo opravljamo na igrišču in nikakor ne moremo prisiliti ljudi, naj tega ne počno. Žalostno," je za Večernji list dejal nogometaš kijevskega Dinama.

Še ena slika prepovedanega znaka:

Oltre alle porte chiuse, anche una brutta sorpresa. Le foto: http://bit.ly/1QtPr4Q

Posted by La Gazzetta dello Sport on 12. junij 2015
Ne spreglejte