Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 12. 2020,
10.44

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

serie A UEFA liga prvakov Inter Samir Handanović

Četrtek, 10. 12. 2020, 10.44

12 mesecev

Inter končal evropsko sezono že po skupinskem delu

Nova bridka izkušnja Samirja Handanovića: Inter si ni zaslužil napredovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
Samir Handanović | Samir Handanović je z Interjem pokleknil v ligi prvakov že po skupinskem delu. | Foto Reuters

Samir Handanović je z Interjem pokleknil v ligi prvakov že po skupinskem delu.

Foto: Reuters

V osmini finala lige prvakov bodo nastopili trije klubi s slovenskimi legionarji. Med 16 najboljših so se uvrstili Atalanta Josipa Iličića, Atletico Madrid Jana Oblaka in RB Leipzig Kevina Kampla. Do zadnje sekunde je bil v igri tudi milanski Inter Samirja Handanovića, ki je za napredovanje potreboval domačo zmago nad Šahtarjem, a sta ostali mreži nedotaknjeni (0:0). "Nismo si zaslužili napredovanja," je po novem neuspehu Interja poudaril izkušeni Ljubljančan.

Jan Oblak
Sportal Drama zadnjega večera osrečila Oblaka in Iličića, Handanović ostal brez vsega.

Čeprav se Samir Handanović lahko pohvali z imenitno kariero, v kateri že vrsto let spada med najboljše evropske vratarje, o čemer pričajo tudi večkratna priznanja za čuvaja mreže sezone v serie A, še vedno pogreša nekaj, kar nogometaši najbolj obožujejo. Lovorike. Odkar se je leta 2004 preselil v Italijo, je največ sezon prebil v Vidmu in Milanu, a še vedno čaka na prvo klubsko lovoriko. Z Interjem ji je bil najbližje poleti, ko je zaigral v finalu evropske lige, a nato ostal prekratek proti Sevilli (2:3).

Ponovila se je zgodovina

Ljubljančan ne bo nadaljeval evropske sezone niti v evropski ligi, v kateri je v prejšnji sezoni zaigral v finalu. | Foto: Reuters Ljubljančan ne bo nadaljeval evropske sezone niti v evropski ligi, v kateri je v prejšnji sezoni zaigral v finalu. Foto: Reuters 36-letni Ljubljančan v tej sezoni ne bo mogel uresničiti želje v Evropi, saj je po sredinem remiju s Šahtarjem končal skupinski del lige prvakov na zadnjem mestu in že sklenil evropske nastope. Ko je Real v Madridu premagal Borussio Mönchengladbach z 2:0, se je črno-modrim odprla priložnost, da bi z zmago nad ukrajinskim prvakom vendarle ujeli drugo mesto v skupini. Potrebovali so le zadetek proti Šahtarju, a ga kljub številnim strelom proti vratom Ukrajincev niso dočakali. Ostalo je pri 0:0 in evropskem neuspehu Interja, po katerem se je Antonio Conte naposlušal kritik.

Handanović, ki pri Interju nosi kapetanski trak, je tako ponovno ostal brez priložnosti, da bi branil v izločilnem delu lige prvakov. Ponavlja se zgodovina, saj je Italija tudi v prejšnji sezoni zaigrala v osmini finala s tremi od štirih predstavnikov, v skupinskem delu pa se je zataknilo le Interju.

Inter ni pripravljen za ligo prvakov

Nogometaše Interja v nedeljo čaka gostovanje na Sardiniji. | Foto: Reuters Nogometaše Interja v nedeljo čaka gostovanje na Sardiniji. Foto: Reuters Inter je v tej evropski sezoni zbral le šest točk, kar je bilo premalo za napredovanje. "Možnosti smo zapravili tako v Kijevu (Šahtar iz Donecka igra v tej sezoni domače evropske tekme v Kijevu, op. p.) kot doma. Lahko bi se odrezali bolje, ampak ni časa za objokovanje, moramo se osredotočiti na ligo in pokal," je nekdanji dolgoletni slovenski reprezentančni vratar povedal za Sky Sport Italia in dodal, da število osvojenih točk govori samo zase.

"Očitno je, da Inter ni pripravljen za ligo prvakov. Zmagali smo le na eni od šestih tekem, kar pač ni dovolj, zato si nismo zaslužili napredovanja," je po novem evropskem neuspehu Interja dejal njegov kapetan.

"V naših ustih bo po takšni zapravljeni priložnosti v ligi prvakov ostal grenak priokus, a ni časa za objokovanje. Moramo se osredotočiti na nove izzive, na prihodnjo tekmo v serie A," je pozornost hitro preusmeril na nedeljsko gostovanje pri Cagliariju. Inter je po 10. krogu italijanskega prvenstva na visokem drugem mestu, za vodilnim Milanom pa zaostaja pet točk.  

Ne spreglejte