Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 12. 2020,
23.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

1

Natisni članek

Miha Blažič Benjamin Verbič Samir Handanović Jan Oblak Jan Oblak Kevin Kampl Josip Iličić UEFA liga prvakov liga prvakov liga prvakov

Sreda, 9. 12. 2020, 23.00

1 leto

Liga prvakov, skupinski del (6. krog)

Drama zadnjega večera osrečila Oblaka in Iličića, Handanović ostal brez vsega.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

1

Jan Oblak | Jan Oblak se je z Atletico Madridom še šestič uvrstič v izločilne dele lige prvakov. | Foto Guliverimage

Jan Oblak se je z Atletico Madridom še šestič uvrstič v izločilne dele lige prvakov.

Foto: Guliverimage

Zadnji večer nogometne lige prvakov v letošnjem letu je za nami, ponudil pa je obilo drame. Josip Iličić, ki pa tokrat ni igral, se je z zmago nad Ajaxom z Atalanto v osmini finala pridružil Kevinu Kamplu in RB Leipzigu, ki mu je to uspelo že včeraj. Z Atleticom je do zadnjega trepetal tudi Jan Oblak, na koncu pa se še šestič uvrstil v izločilne dele. Samir Handanović je do zadnje sekunde tekme v Milanu upal na svojo prvo uvrstitev v izločilni del najmočnejše nogometne lige na svetu, potem pa ostal brez vsega, tudi brez nadaljevanja sezone v ligi Europa. 

Atalanta se je lani ob debiju v ligi prvakov prebila vse do četrtfinala, letos pa v Evropi spet navdušuje in se je prebila v osmino finala. V zadnjem krogu je v Amsterdamu potrebovala zgolj točko, na koncu pa dobila vse tri. Marsikdo je na tej tekmi pričakoval spektakel, saj ekipi spadata med najbolj učinkovite v Evropi, a dobil bolj malo dobrega nogometa.

Vložek je bil enostavno prevelik, tako da smo na koncu na stadionu Johana Cruyffa videli taktično bitko, ki so jo na koncu dobili Italijani. Za zmago je z novim golom ob koncu tekme poskrbel Kolumbijec Luis Muriel. Josip Iličić je pri Atalanti tekmo začel in tudi končal na klopi. 

Na drugi tekmi skupine je danski Midtjylland po točki, s katero je v prejšnjem krogu presenetil tudi Atalanto, remiziral z  Liveproolom z 1:1. Je bilo pa že pred to tekmo jasno, da so Liverpoolčani prvi, Danci pa zadnji v skupini D.

Veliko veselje nogometašev Atalante v Amsterdamu. | Foto: Reuters Veliko veselje nogometašev Atalante v Amsterdamu. Foto: Reuters

Oblak je spet zaklenil vrata in Atleticu pomagal do novega napredovanja

Za napredovanje sta se podobno kot Iličić pred zadnjim krogom potegovala še dva slovenska nogometaša. Jan Oblak je z Atleticom iz Madrida gostoval pri RB Salzburgu in za osmino finala potreboval vsaj točko. Avstrijski prvaki so krenili silovito in si priigrali kar nekaj priložnosti, potem pa so Madridčani izkoristili svojo priložnost in prednost v svojem slogu obdržali, ob koncu tekme pa zadeli še drugič in prišli do novega, šestega napredovanja v izločilne dele lige prvakov, odkar njihova vrata brani slovenski reprezentant. Ta je še desetič v 16. nastopu v tej sezoni ohranil nedotaknjeno mrežo.

Na drugi tekmi skupine je Bayern brez težav premagal moskovsko Lokomotivo in potrdil prvo mesto.

Samir Handanović je končal evropsko sezono z milanskim Interjem. | Foto: Reuters Samir Handanović je končal evropsko sezono z milanskim Interjem. Foto: Reuters

Nepremagan tudi Handanović, ki pa je spet ostal brez osmine finala

Drama je bila tudi v skupini, v kateri se je za svoje prvo napredovanje v izločilne dele lige prvakov z Interjem potegoval Samir Handanović. V Milanu, kjer je vloga glavnega sodnika pripadla Slovencu Slavku Vinčiču, je proti Šahtarju potreboval zmago, ob tem pa še vse razen remija na tekmi med Realom in Borussio Mönchengladbachom v Madridu.

To je dočakal, 13-kratni evropski prvaki so z dvema goloma Karima Benzemaja zmagali z 2:0 in vsaj začasno prekinili hudo rezultatsko krizo, zato pa je brez zmage ostal Inter.

Samir Handanović
Sportal Nova bridka izkušnja Samirja Handanovića: Inter si ni zaslužil napredovanja

Tekma na kultnem San Siru se je končala z remijem brez zadetkov, tako da se je Inter spet predčasno poslovil od elitne evropske nogometne lige. Ne samo to, na koncu je pristal celo na zadnjem mestu in tako ostal tudi brez nadaljevanja v ligi Europa, ki je pripadla Šahtarju.

Milenko Ačimović
Sportal Ambasadorja Oblak in Iličić v en glas: Leta so samo številka

Ronaldo z Juventusom do podviga pri Messiju

V torek je bilo vse v znamenju obračuna dveh velikanov v Barceloni. Juventus je prvi medsebojni dvoboj v Torinu z Barcelono izgubil z 2:0, zato je morala za prvo mesto v skupini na Camp Nouu zmagati s tremi zadetki razlike. Stara dama je povedla že v 13. minuti, ko je enajstmetrovko izsilil Cristiano Ronaldo in jo tudi sam zanesljivo izvedel. Vodstvo stare dame je sedem minut kasneje povišal Weston McKennie, končni izid pa je v drugem polčasu prek še ene najstrožje kazni postavil Ronaldo. Lionel Messi in druščina sta se trudila, veliko poskušala, a se izkušeni Gianluigi Buffon ni dal premagati in se izkazal s kar sedmimi obrambami.

Barcelona je zapravila nemogoče in padla na drugo mesto. | Foto: Reuters Barcelona je zapravila nemogoče in padla na drugo mesto. Foto: Reuters

Na drugi tekmi v skupini G sta se za evropsko pomlad pomerila slovenska nogometaša Benjamin Verbič in Miha Blažič. V Kijevu se je po koncu bolj smejalo Verbiču, ki je s soigralci z 1:0 ugnal Ferencvaroš in si zagotovil nastop v ligi Europi. Blažičevi so nastope v tej sezoni končali.

Barcelona Juventus
Sportal Griezmann po novem ponižanju Barcelone ni molčal

Kampl šokiral United, škandal v Parizu

V skupini H si je kot prvi Slovenec osmino finala lige prvakov zagotovil Kevin Kampl, ki je s svojimi rdečimi biki šokiral rdeče vrage iz Manchestra. Leipzig je v izločilne boje vodila le zmaga in to je nemški ekipi tudi uspelo. Vodili so že s 3:0, na koncu pa je United le ublažil poraz in se, potem ko mu je po štirih krogih kazalo, da bo celo prvi v skupini, moral preseliti v drugorazredno evropsko tekmovanje.

Kevin Kampl, ki je igral do 75. minute, je ponovno dokazal, kako pomemben je za ekipo Leipziga. | Foto: Reuters Kevin Kampl, ki je igral do 75. minute, je ponovno dokazal, kako pomemben je za ekipo Leipziga. Foto: Reuters

Na drugi tekmi skupine se je v Parizu zapletlo. PSG je gostil turški Basaksehir, že po 14 minutah pa je bila tekma prekinjena, potem ko je rezervno klop Turkov z domnevnimi rasističnimi opazkami razjezil četrti sodnik, ki naj bi ozmerjal pomočnika turške ekipe. Sprva je bila tekma prekinjena, potem pa so jo pri Uefi prestavili na sredo, ob tem pa pojasnili, da incident preiskujejo. Na igrišču potem ni bilo več zapletov, evropski podprvaki niso imeli težav in so zlahka odpravili turškega prvaka. V Parizu je odjeknila petarda, PSG je s "hat-trickom" Neymarja in dvema goloma Kyliana Mbappeja Turke odpihnil s 5:1 in osvojil prvo mesto v svoji skupini.

Kylian Mbappe
Sportal Messi ostal brez rekorda, novi vladar je Mbappe
Sebastian Coltescu
Sportal Romun, ki je zakuhal incident v Parizu: Nisem rasist
Demba Ba
Sportal Incident v Parizu: nogometaši protestno zapustili igrišče

V skupini E je Chelsea kljub remiju proti Krasnodarju zadržal točko prednosti pred Sevillo, ki je premagala Rennes. Rusi bodo s petimi osvojenimi točkami evropsko pot nadaljevali v ligi Europa, Francozi pa se poslavljajo.

V skupinah F je z novo zmago prvo mesto le še potrdila Borussia Dortmund, drugo mesto pa si je po remiju proti Club Bruggeju zagotovil Lazio. Belgijci bodo evropsko pot nadaljevali v ligi Europa, Zenit maha v slovo.

Najboljši strelci lige prvakov:

6 - Erling Braut Haaland (Borussia D.), Alvaro Morata (Juventus), Neymar (PSG), Marcus Rashford (Man Utd),
5 - Oliver Giroud (Chelsea), Ciro Immobile (Lazio), Alassane Plea (Borussia M.),
4 - Karim Benzema (Real), Mergim Berisha (Salzburg), Bruno Fernandes (Man Utd), Diogo Jota (Liverpool), Romelu Lukaku (Inter), Youssef En Nesyri (Sevilla)Cristiano Ronaldo (Juventus)
...
1 - Josip Iličić (Atalanta)

Liga prvakov, skupinski del (6. krog):

Skupina A:

Sreda, 9. december:
Bayern München : Lokomotiv Moskva 2:0 (0:0)
Süle 63., Choupo-Moting 80.

Salzburg : Atletico Madrid 0:2  (0:1)
Hermoso 39., Carrasco 86.
Jan Oblak je za Atletico branil vso tekmo.

Lestvica:
1. Bayern* 6 tekem – 16 točk
2. Atletico Madrid 6 – 9
3. Salzburg 6 – 4
4. Lokomotiv Moskva 6 – 3

Skupina B:

Sreda, 9. december:
Real Madrid : Borussia Mönchengladbach 2:0 (2:0)
Benzema 9., 32., Modrić 43.

Inter Milano : Šahtar Doneck 0:0 (0:0)
Samir Handanović je za Inter branil vso tekmo.

Lestvica:
1. Real Madrid* 6 – 10
2. Borussia Mönchengladbach* 6 – 8
3. Šahtar 6 – 8
4. Inter 6 – 6

Skupina C:

Sreda, 9. december:
Manchester City : Marseille 3:0 (0:0)
Torres 48., Agüero 77., Sterling 90.

Olympiakos : Porto 0:2 (0:1)
Otavio 10./11m, Uribe 77.; R.K.: Semedo 79./Olympiakos

Lestvica:
1. Manchester City* 6 – 16
2. Porto* 6 – 13
3. Olympiakos 6 – 3
4. Marseille 6 – 3

Skupina D:

Sreda, 9. december:
Ajax Amsterdam : Atalanta 0:1 (0:0)
Muriel 85.; R.K.: Gravenberch 79./Ajax
Josip Iličić je tekmo presedel na klopi Atalante.

Midtjylland : Liverpool 1:1 (0:1)
Scholz 62./11m; Salah 1.

*-tekmi sta se začeli ob 18.55

Lestvica:
1. Liverpool* 6 – 13
2. Atalanta* 6 – 11
3. Ajax 6 – 7
4. Midtjylland 6 – 2

Skupina E:

Torek, 8. december:
Chelsea : Krasnodar 1:1 (1:1)
Jorginho 27./11-m; Cabella 24.

Rennes : Sevilla 1:3 (0:2)
Rutter 86./11-m; Kounde 32., El Nesyri 45.+2, 81.

Lestvica:
1. Chelsea* 6 – 14
2. Sevilla* 6 – 13
3. Krasnodar 6 – 5
4. Rennes 6 – 1

Skupina F:

Torek, 8. december:
Lazio : Club Brugge 2:2 (2:1)
Correa 12., Immobile 27./11-m; Vormer 15., Vanaken 76.; R.K.: Sobol 39./Brugge

Zenit St. Peterburg : Borussia Dortmund 1:2 (1:0)
Driussi 16.; Piszczek 68., Witsel 78.

Lestvica:
1. Borussia Dortmund* 6 – 13
2. Lazio* 6 – 10
3. Club Brugge 6 – 8
4. Zenit 6 – 1

Skupina G:

Torek, 8. december:
Dinamo Kijev : Ferencvaroš 1:0 (0:0)
Popov 60.
Benjamin Verbič (Dinamo Kijev) je igral do 86. minute.
Miha Blažič (Ferencvaroš) je igral vse srečanje in prejel rumeni karton.


Barcelona : Juventus 0:3 (0:2)
Ronaldo 13./11-m., 52./11-m, McKennie 20.

Lestvica:
1. Juventus* 6 – 15
2. Barcelona* 6 – 15
3. Dinamo Kijev 6 – 4
4. Ferencvaroš 6 – 1

Skupina H:

Torek, 8. december:
PSG : Istanbul Basaksehir 5:1 ** (3:0)
Neymar 21., 38., 50., Mbappe 42., 62.; Topal 57.

RB Leipzig : Manchester United 3:2 (2:0)
Angelino 2., Haidara 13., Kluivert 69.; Fernandes 80./11-m, Pogba 82.
Kevin Kampl (RB Leipzig) je igral do 75. minute.
 
Lestvica:
1. PSG* 6 – 9
2. RB Leipzig* 6 – 12
3. Manchester United 6 – 9
4. Istanbul Basaksehir 6 – 3

*v izločilnih bojih
**tekma je bila v torek prekinjena v prvem polčasu, z njo pa so nadaljevali v sredo.
Ne spreglejte