Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 7. 2018,
18.15

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,82

1

Natisni članek

prestop Liverpool Alisson

Sreda, 18. 7. 2018, 18.15

5 let, 9 mesecev

Italijani in Angleži pravijo, da je prestop, vreden 75 milijon evrov, urejen

Številke v nebo, Liverpool z novim rekordom: prihaja Alisson!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,82

1

Alisson | Foto Reuters

Foto: Reuters

Vodstvi Liverpoola in Rome sta si segli v roke. Po poročanju italijanskega Skya so Angleži za Brazilca Alissona Beckerja, ki naj bi se na Anfield preselil za pet let, odšteli vrtoglavih 75 milijonov evrov, kar je nov rekord med vratarji. Pred tem je bil najdražji prestop nogometnega čuvaja mreže tisti Gianluigija Buffona, ko je leta 2001 v Juventus prestopil za 53 milijonov evrov. Liverpool je lani poskrbel že za rekorden prestop med branilci, 75 milijonov evrov je odštel za Nizozemca Virgila van Dijka.

Liverpool je po poročanju italijanskega Skya za brazilskega reprezentančnega vratarja sprva ponudil 70 milijonov evrov, a je Roma za njegov odkup zahtevala še pet milijonov več. Kot so popoldne zapisali italijanski in angleški mediji, sta se strani dogovorili za rekordnih 75 milijonov evrov. Brazilec, na mestu številka ena bo zamenjal Lorisa Kariusa, naj bi se na Anfield preselil za pet let.

Alisson, ki naj bi že danes odpotoval v Italijo, kjer ga v soboto čaka še zdravniški pregled, je po poročanju tujih medijev po telefonu že govoril s trenerjem Jürgenom Kloppom in se veseli nove sredine. 

Za več kot 20 milijonov prehitel rekordnega Buffona, za skoraj sto odstotkov zvišal rekord Premier lige …

Vsota, ki jo bo Liverpool odštel za Alissona, je daleč najvišja v zgodovini prestopov čuvajev mreže. Rekord je do zdaj držal Gianluigi Buffon, ki je leta 2001 prestopil v Juventus za takrat rekordnih 53 milijonov evrov. V angleški Premier ligi rekord pa je bil rekord do danes v rokah Manchester Cityja, ki je za prestop Edersona lani nakazal 40 milijonov evrov.

Alisson, ki so ga povezovali tudi s selitvijo k Chelseaju, je v prejšnji sezoni za Romo zbral 49 nastopov, v italijanski Serie A je vknjižil 37 nastopov, 17-krat pa je mrežo ohranil nedotaknjeno. 25-letnik je z Romo v lanski sezoni obstal v polfinalu lige prvakov, ko jih je s 7:6 izločil prav Liverpool. Na minulem svetovnem prvenstvu je petkrat branil za brazilsko izbrano vrsto, trikrat je ostal nepremagan.

Rekordni tudi pri branilcih, prav tako s 75 milijoni

Liverpool ima v lasti tudi rekordni prestop branilca - Virgila van Dijka je v svoje vrste pripeljal za 75 milijon evrov. | Foto: Reuters Liverpool ima v lasti tudi rekordni prestop branilca - Virgila van Dijka je v svoje vrste pripeljal za 75 milijon evrov. Foto: Reuters

Kot kaže, bo Liverpool s prihodom Alissona kmalu lastnik dveh rekordnih prestopov na različnih položajih. V lasti ima namreč že rekorden prestop branilca. Decembra lani je za nizozemskega stebra obrambe Virgila van Dijka Southamptonu odštel 75 milijonov evrov.

Xherdan Shaqiri
Sportal Shaqiri odslej za Liverpool

Težave z vratarji

Liverpool, ki se je letos uvrstil v finale lige prvakov, je imel v pretekli sezoni številne težave z vratarji. Na začetku sezone je med vratnicama stal Belgijec Simon Mignolet, a ga je Jürgen Klopp zaradi neprepričljivih predstav posedel na klop. Mignoleta je na golu zamenjal Loris Karius, ki se je s svojo predstavo v finalu lige prvakov naravnost osmešil, napake pa se vrstijo tudi v pripravljalnem obdobju na novo sezono. 

Loris Karius
Sportal Nesrečni vratar Liverpoola spet nasmejal #video

Zmešnjava z ameriško igralko

Včeraj je na Twitterju med Liverpoolovimi privrženci završalo. Uporabnica Twitterja, sicer ameriška igralka, ki ima na las podobno ime kot brazilski nogometni vratar, se je na Twitterju pošalila in objavila svoje navdušenje nad tem, da se seli v Liverpool. Objava je prejela na tisoče odzivov, preden so navdušeni navijači dojeli, da ne gre za pravega Alissona.

Krepitev prednovo sezono

Petkratne zmagovalce lige prvakov so sicer pred začetkom nove sezone okrepili Naby KeitaFabinho in Xherdan Shaqiri, v ponedeljek je s klubom dolgoletno pogodbo podpisal še Rhian Brewster.

Nogometna vročica se nadaljuje!

Prve tekme #PLTS lahko že od petka naprej spremljate na Planet TV in Planet 2. Že v ponedeljek, 23. julija, pa bo na Planet 2 prvič na sporedu oddaja Goool!, ki jo bo vodil Dani Bavec. Več o razporedu tekem in novi nogometni oddaji si lahko preberete TUKAJ.

Preberite še:
Loris Karius
Sportal Klopp dvignil roke od Oblaka, navijači Liverpoola začudeni
Ne spreglejte