Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
5. 7. 2018,
15.09

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,80

1

Natisni članek

Loris Karius Jan Oblak Jan Oblak Liverpool Jürgen Klopp

Četrtek, 5. 7. 2018, 15.09

5 let, 9 mesecev

Klopp dvignil roke od Oblaka, navijači Liverpoola začudeni

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,80

1

Loris Karius | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Liverpool v poletnem prestopnem roku ne bo pripeljal novega vratarja. Čeprav sta se kot prva kandidata omenjala Allison Becker in Jan Oblak, otoški mediji poročajo o tem, da bo Jürgen Klopp tudi v prihodnji sezoni zaupal rojaku Lorisu Kariusu, ki si je v finalu lige prvakov proti madridskemu Realu privoščil tako veliki napaki, da je bil osrednji krivec za poraz.

Čeprav Liverpool v zadnjih mesecih ni skrival zanimanja za nekatere izmed najboljših vratarjev na svetu, bo na Anfieldu očitno ostalo po starem. Nemec Loris Karius, poleg poškodovanega Mohameda Salaha največji osmoljenec finala lige prvakov, ki ga je Liverpool izgubil proti madridskemu Realu, naj bi še naprej računal na podporo Jürgena Kloppa.

Mohamed Salah
Sportal Salah po razočaranju na SP razveselil Kloppa in navijače Liverpoola

Navijači ne skrivajo nezadovoljstva

Jan Oblak ni več na seznamu poletnih želja Liverpoola. | Foto: Getty Images Jan Oblak ni več na seznamu poletnih želja Liverpoola. Foto: Getty Images Navijači so pričakovali, da bo poletna tržnica poskrbela za spremembo na odgovornem položaju med vratnicama Liverpoola, a se je prvi strateg rdečih odločil drugače. Kariusu bo podal še eno priložnost, čemur so se začudili navijači Liverpoola. Njihovo nezadovoljstvo se je hitro preselilo na socialna omrežja, saj ostajajo prepričani, da je vratar najšibkejši člen angleškega klubskega velikana.

V poletnem prestopnem roku sta dolgo časa kot največji želji kotirala Brazilec Allison Becker (Roma) in Jan Oblak (Atletico Madrid), za katera bi moral Liverpool seči globoko v žep. Če bi hotel na Otok pripeljati Škofjeločana, s katerim želi Atletico podaljšati pogodbo, bi moral plačati okroglih sto milijonov evrov! Toliko znaša zdajšnja odkupna klavzula, če pa bi Oblak podaljšal sodelovanja, bi se še povišala. Vodstvo kluba je ocenilo, da je znesek previsok. Tako je po Arsenalu, ki je nedavno kupil Nemca Bernda Lena, roke od morebitnega nakupa Oblaka dvignil tudi Liverpool.

Nemec Loris Karius si je v zadnjem finalu privoščil dve veliki napaki, s pomočjo katerih je Real odpravil Liverpool s 3:1. | Foto: Guliverimage/Getty Images Nemec Loris Karius si je v zadnjem finalu privoščil dve veliki napaki, s pomočjo katerih je Real odpravil Liverpool s 3:1. Foto: Guliverimage/Getty Images

Kot kandidati za novega vratarja Liverpoola so se omenjali tudi Jasper Cillesen (Barcelona), Kasper Schmeichel (Leicester), Jiri Pavlenka (Werder), Tomas Strakosha (Lazio) in celo legendarni italijanski veteran Gianluigi Buffon (Juventus), a vodstvo rdečih ni sklenilo sodelovanja z nobenim.

Slovenska reprezentanca
Sportal "Brez jokanja. Imamo, kar imamo."

Liverpool se bo v soboto predstavil na uvodni prijateljski tekmi, ko se bo pomeril s Chesterjem. Na vratih naj bi stal Karius.

Ne spreglejte