Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
19. 6. 2018,
21.35

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87

Natisni članek

Bernd Leno Arsenal Jan Oblak Jan Oblak Unai Emery

Torek, 19. 6. 2018, 21.35

5 let, 10 mesecev

Bernd Leno

Arsenal dvignil roke od Oblaka in kupil Nemca

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87
Kevin Kampl Bernd Leno Atletico Bayer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Angleški klubski velikan Arsenal ima novega vratarja. Topničarji so sklenili dogovor z Bayerjem iz Leverkusna in kupili občasnega nemškega reprezentanta Bernda Lena, ki ga selektor Joachim Löw ni uvrstil na seznam potnikov na SP 2018. Londonski klub bo zanj plačal 22 milijonov evrov.

Arsenal, ki so ga v prejšnji sezoni večkrat omenjali kot resnega snubca Jana Oblaka, je dosegel dogovor z Bayerjem in v svoje vrste pripeljal 26-letnega Nemca Bernda Lena.

Dolgoletni čuvaj mreže nemškega prvoligaša iz Leverkusna je lani z Nemčijo osvojil pokal konfederacij, letos pa ga selektor Joachim Löw ni uvrstil med 23 potnikov na SP 2018 v Rusijo. Prednost pred njim so dobili povratnik Manuel Neuer (Bayern), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona) in Kevin Trapp (PSG), ki ga je v pariškem klubu vodil Unai Emery, novi strateg Arsenala, a mu ni posvečal preveč minut.

Leno bo na štadionu Emirates skušal prikazati boljše predstave, kot jih je v zadnjem obdobju veteran Petr Čech. "Zelo sem zadovoljen, ker se nam bo pridružil Bernd. Je zelo kakovosten in izkušen vratar. Presrečni smo, da je izbral Arsenal, in veselimo se sodelovanja z njim," je dejal španski strokovnjak, ki bo na vročem stolčku topničarjev nasledil Arsena Wengerja.

Jan Oblak, ki je v prejšnji sezoni v polfinalu lige Europa izločil prav Arsenal, se poleti zanesljivo ne bo preselil na Emirates.  | Foto: Guliverimage/Getty Images Jan Oblak, ki je v prejšnji sezoni v polfinalu lige Europa izločil prav Arsenal, se poleti zanesljivo ne bo preselil na Emirates. Foto: Guliverimage/Getty Images

Topničarji si prizadevajo v svoje vrste iz Sampdorie pripeljati še urugvajskega zveznega igralca Lucasa Torreire, cena znaša okrog 25 milijon evrov, zanimajo pa se tudi za grškega branilca Borussie Dortmund Sokratisa Papastathopoulousa (16 milijonov evrov). Arsenalu se je že pridružil Švicar Stephan Lichtsteiner, ki mu je potekla pogodba z Juventusom.

Ne spreglejte