Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
15. 2. 2019,
12.20

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

Natisni članek

Samir Handanović Inter Rapid Dunaj Liga Europa Mauro Icardi

Petek, 15. 2. 2019, 12.20

5 let, 2 meseca

Samir Handanović prvič kapetan Interja

Nora obramba Handanovića, velikega ljubljenca navijačev Interja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88
Samir Handanović | Samir Handanović je na Dunaju obdržal mrežo nedotaknjeno. Zbral je dve obrambi. | Foto Reuters

Samir Handanović je na Dunaju obdržal mrežo nedotaknjeno. Zbral je dve obrambi.

Foto: Reuters

Prva tekma, prvi uspeh! Samir Handanović je v četrtek zvečer na Dunaju debitiral kot kapetan Interja. Prispeval je levji delež do pomembne zmage nad Rapidom (1:0), navdušil z obrambo večera in se naposlušal pohval navijačev, ki ga zelo podpirajo. Milanski velikan jo v obdobju, ko je negotova usoda Maura Icardija, še kako potrebuje.

Samir Handanović
Sportal Verbič junak Dinama, kapetan Handanović zaklenil mrežo #video

Inter si je z zmago na Dunaju na stežaj odprl vrata osmine finala evropske lige. Zmagoviti zadetek je z bele točke dosegel Lautaro Martinez. Po navadi je takšna srečanja odločal njegov rojak Mauro Icardi, a se je življenje argentinskega zvezdnika, donedavnega kapetana in najboljšega strelca Interja, po nedavnih zapletih, ki jih je sprožila njegova življenjska sopotnica in tudi agentka Wanda Nara, spremenilo. S športnim direktorjem Interja Pierom Ausiliem je v slabih odnosih. Njegova agentka zahteva, da mu Inter omogoči letno plačo v višini 10 milijonov evrov, klub pa jih za zdaj ponuja sedem.

Handanović: Zaradi tega sem pri Interju

Handanović je na dobri poti, da se z Interjem uvrstil v osmino finala. Povratna tekma z Rapidom bo prihodnji četrtek v Milanu. | Foto: Getty Images Handanović je na dobri poti, da se z Interjem uvrstil v osmino finala. Povratna tekma z Rapidom bo prihodnji četrtek v Milanu. Foto: Getty Images Klub se je zaradi nesoglasij z Icardijem, ki bi lahko po koncu sezone zapustil San Siro, odločil, da bo kapetanski trak zaupal drugemu kandidatu. Največ zaupanja jim vliva dolgoletni vratar Samir Handanović, ki je v Milanu že sedem let, v tem času pa je ustvaril odličen odnos tako s soigralci kot tudi navijači. Ti so mu na Dunaju prepevali pesmi v znak podpore. Navdušil jih je zlasti z obrambo večera, ko je v 66. minuti mojstrsko ustavil zelo nevaren strel rezervista Rapida Christopha Knasmüllnerja.

"To je moja naloga. Zaradi tega sem pri Interju. Vedno upam, da mi na tekmi ne bo treba večkrat posredovati, a če je treba, sem vedno na voljo klubu," je v skromnem slogu pristavil 34-letni Ljubljančan, ki je z Interjem na dobri poti, da se v evropski sezoni, v kateri je prvič v karieri izkusil igranje v ligi prvakov, uvrstil med 16 najboljših v ligi Europa.

Vrhunsko posredovanje Handanovića:

Navijači skandirali Slovencu: Le en je kapetan

Na vratih Interja je vse od leta 2012. | Foto: Guliverimage/Getty Images Na vratih Interja je vse od leta 2012. Foto: Guliverimage/Getty Images Kaj pa je v Milanu zelo priljubljeni Sarma povedal o krstnem nastopu v vlogi kapetana? "Ponosen sem. Vsakemu igralcu predstavlja čast, če je kapetan tako pomembnega in velikega kluba. A morali bi se pogovarjati zlasti o Interju, ne pa o posameznikih," je po zmagi v Avstriji povedal v mikrofon klubske televizije.

"Najbolj sem srečen z rezultatom. Ta je najbolj pomemben. Če ohranimo nedotaknjeno mrežo, je to nekaj dobrega za vse nas. Zmaga z 1:0 je dober rezultat. Obramba se vedno začne z napadom in zahteva delo vseh," je izžareval zadovoljstvo, da so Milančani uresničili cilj, in pohvalil soigralce. Premagali so Rapid, hkrati pa ohranili mrežo nedotaknjeno. Tudi po zaslugi novopečenega kapetana, ki je dokazal, da pri 34 letih ohranja vrhunsko formo, s katero si je izklesal status enega najboljših čuvajev mreže v tem delu Evrope.

Navijači so mu skandirali: "Le en je kapetan." To je Handanovića ganilo, a je po tekmi izpostavil, da je v ospredju Inter in njegovi športni rezultati. "Sem srečen, a bi se morali raje pogovarjati o zmagi Interja." Ni želel tudi veliko razpredati o nesoglasjih z Icardijem, ki mu je klub odvzel kapetanski trak. "Tega nismo pričakovali. Moramo se osredotočiti na igre in našo strast usmeriti na igrišče," je sporočil.

Samir Handanović
Sportal Nepričakovana sprememba v Interju, Handanović deležen ogromne časti

Zdaj že nekdanji kapetan Mauro Icardi sploh ni kandidiral za dvoboj na Dunaju. | Foto: Reuters Zdaj že nekdanji kapetan Mauro Icardi sploh ni kandidiral za dvoboj na Dunaju. Foto: Reuters

V serie A bo prvič kapetan Interja v nedeljo, ko se bo v Milanu potegoval za točke proti Belčevi Sampdorii.

Ni bilo Icardija, na klopi mladi Slovenec

Icardi za zdaj ostaja pri Interju na stranskem tiru. Na Dunaju ni kandidiral za srečanje. Njegova odsotnost je poskrbela, da se je na klopi za rezervne igralce znašel mladi Slovenec Maj Rorič. Prejšnji teden je praznoval 19. rojstni dan, zdaj pa s klopi spremljal na delu slovite soigralce, med njimi tudi zelo izkušenega rojaka med vratnicami.

Josip Iličić
Sportal Kurtić moral čestitati strelcu Iličiću, Ronaldo spet zadel za Juventus
Ne spreglejte