Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
13. 2. 2019,
14.15

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,92

Natisni članek

Inter Mauro Icardi Samir Handanović

Sreda, 13. 2. 2019, 14.15

5 let, 2 meseca

Samir Handanović nov kapetan Interja

Nepričakovana sprememba v Interju, Handanović deležen ogromne časti

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,92
Samir Handanović | Samir Handanović bo prvič kapetan Interja v četrtek na Dunaju. | Foto Guliver/Getty Images

Samir Handanović bo prvič kapetan Interja v četrtek na Dunaju.

Foto: Guliver/Getty Images

Dolgoletni prvi vratar slovenske reprezentance in Interja Samir Handanović bo v nadaljevanju kariere nosil kapetanski trak. Milanski velikan je sporočil, da je novi kapetan črno-modrih 34-letni Ljubljančan, od odgovorne in častne vloge pa se poslavlja Argentinec Mauro Icardi.

Nekdanji slovenski reprezentant Samir Handanović pri 34 letih še vedno spada med najboljše čuvaje mreže v Evropi. Med vratnicama Interja, s katerim je v tej sezoni prvič zaigral v ligi prvakov, še vedno pa ostaja brez klubske lovorike, stoji že sedem let.

Josip Iličić
Sportal Kurtić moral čestitati strelcu Iličiću, Ronaldo spet zadel za Juventus

V tem obdobju se je pri Interju izmenjalo ogromno zvezdnikov, tako igralcev kot tudi trenerjev, zamenjave ni bil deležen le status prvega vratarja, ki ga je bil ves čas deležen izkušeni slovenski legionar. Večkrat je bil izbran za najboljšega vratarja serie A, s svojimi obrambami navdušuje tudi v tej sezoni, ko se Inter spogleduje z visoko uvrstitvijo, ki mu zagotavlja nastop v ligi prvakov tudi v prihodnji sezoni.

Icardi še ni podaljšal pogodbe z Interjem

Mauro Icardi je najboljši strelec milanskega Interja. | Foto: Reuters Mauro Icardi je najboljši strelec milanskega Interja. Foto: Reuters Z Interjem ima sklenjeno pogodbo do konca sezone 2020/21, v preteklosti pa je, čeprav se je zanj zanimalo kar nekaj evropskih velikanov, ostajal zvest dresu milanskega kluba in s tem pri navijačih, pa tudi soigralcih naletel na veliko odobravanje in simpatije. Vodstvo Interja je njegovo zvestobo nagradilo z novim priznanjem, saj je od 13. februarja kapetan enega največjih klubov, kar si jih je moč zamisliti na Apeninskem polotoku.

Brez kapetanskega traku je ostal 25-letni Mauro Icardi, ki se spogleduje s poletnim odhodom v enega izmed močnejših evropskih klubov. V svojih vrstah bi ga rad pozdravil tudi evropski prvak Real Madrid.

Samir Handanović
Sportal Verbič junak Dinama, kapetan Handanović zaklenil mrežo #video

Klub bi rad podaljšal pogodbo z najboljšim strelcem Interja, a dogovor ni bil sklenjen, dodatno pa je stvar zapletla igralčeva žena Wanda Nara, ki opravlja tudi vlogo posrednika. Icardiju so odvzeli kapetanski trak, prejel pa ga je 34-letni Ljubljančan, ki bo v tej vlogi debitiral v četrtek na Dunaju, kjer se bo Inter v prvi tekmi šestnajstine finala evropske lige pomeril proti Rapidu.

Ne spreglejte