Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 2. 2019,
22.50

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Miha Mevlja Miha Zajc Samir Handanović Benjamin Verbič Petar Stojanović Liga Europa

Četrtek, 14. 2. 2019, 22.50

5 let, 2 meseca

Liga Europa, 1/16 finala (prve tekme)

Verbič junak Dinama, kapetan Handanović zaklenil mrežo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Samir Handanović | Samir Handanović je prvič v vlogi kapetana Interja ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Izkazal se je z dvema odličnima obrambama. | Foto Reuters

Samir Handanović je prvič v vlogi kapetana Interja ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Izkazal se je z dvema odličnima obrambama.

Foto: Reuters

V medijski senci lige prvakov so bile na sporedi tudi prve tekme izločilnih bojev v ligi Europa. Večini Slovencev se smeji. Samir Handanović je z Interjem v vlogi kapetan že na gostovanju slavil proti dunajskem Rapidu (1:0), kijevski Dinamo pa je po zaslugi slovenskega reprezentanta Benjamina Verbiča remiziral z Olympiacosom (2:2). Na Češkem je zagrebški Dinamo po dobrem začetku izgubil proti Plznu (1:2), a so po doseženem zadetku v gosteh še povsem v igri za napredovanje. Petar Stojanović je za Zagrebčane odigral celotno srečanje in prejel rumeni karton.

Jan Oblak
Sportal Oblak in Atleti nedotaknjeni v Madridu, lepa prednost za Manchester City
Samir Handanović
Sportal Nora obramba Handanovića, velikega ljubljenca navijačev Interja

Potem ko je Inter po sporu v Milanu "pozabil" prvega zvezdnika in strelca ekipe Maura Icardija, so imeli Milančani na Dunaju v svojih vrstah kar dva Slovenca. Samir Handanović je nosil celo kapetanski trak, mladi 19-letni Maj Rorič pa je priložnost čakal na klopi. Handanović je z dvema odličnima obrambama poskrbel, da Milančani niso prejeli zadetka, edini, ki je zatresel mrežo, pa je bil Lautaro Martinez. Argentinec, ki je v napadu zamenjal Icardija, je v prvem polčasu izkoristil enajstmetrovko. Rorič ni dobil priložnosti za igro.

Benjamin Verbič je 90. minuti tekme v Pireju poskrbel za izenačenje na 2:2. | Foto: Reuters Benjamin Verbič je 90. minuti tekme v Pireju poskrbel za izenačenje na 2:2. Foto: Reuters

Zelo ugoden rezultat je na vročem gostovanju iztržil tudi Dinamo Kijev. Ukrajinci so dvakrat zaostajali (1:0, 2:1), na koncu pa je izjemno izhodišče Dinamu z zadetkom ob izteku tekme priboril Benjamin Verbič. Po podaji v kazenski prostor mu je žogo z glavo lepo podal Viktor Cigankov, nekdanji član Celja pa je neubranljivo zadel.

Zadetek Verbiča za izenačenje in super izhodišče:

 

Sevilla osvojila Rim, šok v Belorusiji

Derbi dneva je potekal v Rimu, kjer je Lazio gostil mojstre za ligo Europo, Sevillo. Andaluzijci so pokazali svoje mojstrstvo in zmagali že v Italiji, svojevrsten šok pa je v Borisovu doživel londonski Arsenal. Topničarji so klonili z 0:1 in za povratno tekmo izgubili napadalca Alexandreja Lacazetteja, ki je prejel rdeči karton.

Preostali favoriti niso delali napak. Chelsea je v gosteh z 2:1 premagal Mälmo, Valencia je utišala sloviti Celtic Park, Napoli pa se je zanesljive zmage razveselil v Zürichu.

Bate Borisov se je po odlični predstavi razveselil odmevne zmage nad Arsenalom. | Foto: Reuters Bate Borisov se je po odlični predstavi razveselil odmevne zmage nad Arsenalom. Foto: Reuters

Zajčevi do minimalne prednosti

V Istanbulu je v torkovi tekmi šestnajstine finala evropske lige Fenerbahče z 1:0 premagal Zenit. Čeprav je turški velikan, ki mu v tej sezoni ne gre najbolje v domačem prvenstvu, pozimi za 6,5 milijona evrov kupil Miho Zajca, se Primorec ni pojavil na seznamu kandidatov za uvodni evropski tekmi v tem letu. Podobno usodo je pri Zenitu doživel tudi njegov soimenjak Miha Mevlja. Še v prejšnji sezoni standardni branilec začetne enajsterice Zenita je izgubil položaj med prvih 11.

Miha Zajc ni igral proti Zenitu. | Foto: Getty Images Miha Zajc ni igral proti Zenitu. Foto: Getty Images

Pozimi ga je klub nameraval posoditi Empoliju, a je bila kupčija sklenjena prepozno, saj je zamudil rok za registracijo. Zgolj za dve minuti, kar je sprožilo veliko negodovanja, podana pa je bila tudi pritožba, o kateri bo odločala italijanska krovna zveza. Mevlja do nadaljnjega ostaja v Sankt Peterburgu, kjer pa ga klub ni prijavil za evropske nastope. Slovenski branilec se tako ni preselil v Italijo, prav k Empoliju, kjer se je do pred kratkim dokazoval njegov primorski sosed Zajc. Obstaja še možnost, da bo do konca prestopnega roka, ki v Rusiji traja še poldrugi teden, odšel kam drugam.

Liga Europa, 1/16 finala (prve tekme):

 

Ne spreglejte