Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 9. 2020,
22.53

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,12

2

Natisni članek

Aleksandar Kolarov Ricardo Quaresma Lionel Messi Lionel Messi poletni prestopni rok nogometna tržnica

Torek, 8. 9. 2020, 22.53

3 leta, 7 mesecev

Nogometna tržnica (8. september)

Milijonski zaslužki drugoligašev, slovenski reprezentant pa v tretjo ligo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,12

2

Abdoulaye Doucoure | Po novem dragem nakupu, 22 milijonov evrov so odšteli za Abdoulayeja Doucoureja, se je Everton dvignil tik pod peterico največjih zapravljivcev v letošnjem poletnem prestopnem roku. | Foto Getty Images

Po novem dragem nakupu, 22 milijonov evrov so odšteli za Abdoulayeja Doucoureja, se je Everton dvignil tik pod peterico največjih zapravljivcev v letošnjem poletnem prestopnem roku.

Foto: Getty Images

Za nami je zelo zanimiv dan na poletni nogometni tržnici, ki je poskrbel za nekaj bogatih prestopov in nov klub prinesel tudi nekdanjemu stalnemu članu slovenske reprezentance Andražu Struni. Preverite, kaj vse se je dogajalo.

20:44

Drugoligaši služijo milijone

19:54

Everton se ne ustavlja

17:55

Messi podpisal za tri leta

17:14

Brazilski zvezdnik k Oblaku?

17:03

Čuden prestop Atletica

15:58

Andraž Struna v tretjo ligo

15:39

Bayer kupil napadalca Rome

15:19

Srb iz Rome k Interju

14:08

Tonali kmalu v dresu Milana

13:54

Kontek zapustil Kidričevo

11:16

Rdečim bikom se spet smeji

11:06

Čustveno slovo od navijačev

10:29

Francozi ponujajo premalo

10:20

Bohar ne bi zapuščal Poljske

10:16

Konec upanja za Barcelono

09:48

Handanović bo podaljšal

09:39

Spektakularna predstavitev

09:30

Sestanek Koemana in Messija

09:22

Pljunimo v roke in začnimo!

  • 20:44

    Drugoligaši služijo milijone

    Še en bogat prestop nogometaša iz prve angleške lige. V premier ligo se iz Norwich Cityja v Newcastle United za 16 milijonov evrov seli mladi, 22-letni bočni branilec Jamal Lewis.

  • 20:02

    Vuk ostaja v Domžalah

    Še mini kadrovska novica s slovenske prvoligaške nogometne scene. Pri Domžalah so ponosno naznanili podaljšanje sodelovanja z najboljšim strelcem v zgodovini kluba. Izkušeni, 30-letni napadalec Miran Vuk, ki mu je prejšnja pogodba potekla, je Domžalčanom obljubil zvestobo za nadaljnji dve leti.

  • 19:54

    Everton se ne ustavlja

    Nov dan, nov zanimiv nakup Evertona, ki je v tem prestopnem roku za nakupe po novem zapravil že 72 milijonov evrov. Spomnimo, najprej je za 25 milijonov evrov iz Napolija prišel brazilski vezist Allan, potem je Everton okrepil kolumbijski zvezdnik James Rodriguez, ki je iz Reala prispel za isto vsoto, zdaj so v Liverpoolu poskrbeli še za rekord poletja.

    Iz vrst angleškega drugoligaša Watforda so pripeljali nekdanjega mladega francoskega reprezentanta Abdoulayeja Doucoreja, za katerega so odšteli kar 22 milijonov evrov.

  • 17:55

    Messi podpisal za tri leta

    Lažen alarm. Ne, ne gre za podaljšanje pogodbe z Barcelono, a vseeno se je Lionel Messi v teh dneh podpisal pod triletno pogodbo, in sicer s priznanim ameriškim proizvajalcem piva. Ali jim bo pri širitvi glasu o njihovem proizvodu iz hmelja Argentinec od naslednje sezone naprej pomagal kot član Barcelone, Manchester Cityja ali kateregakoli drugega kluba, pa za zdaj še ni jasno. Še vedno ima pogodbo z Barcelono zgolj do konca te sezone, na katero se je včeraj začel pripravljati …

  • 17:34

    Iz Milana v Fiorentino

    Okrepili so se tudi pri italijanskemu prvoligašu Fiorentini. V Firencah so potrdili nakup izkušenega, 31-letnega vezista Giacoma Bonaventure. Po tem, ko je pred dnevi po šestih letih zapustil Milan, za katerega je v 184 nastopih v vseh tekmovanjih zabil 35 golov, prispeval pa še 30 asistenc, je s Fiorentino podpisal dveletno pogodbo in v Firence seveda prišel brez odškodnine.

  • 17:14

    Brazilski zvezdnik k Oblaku?

    Po trditvah italijanskega novinarja Tandredija Palmerija, ki je znan po odličnih informacijah z nogometne tržnice, se Atletico Madrid Jana Oblaka z Juventusom dogovarja za prihod brazilskega zvezdnika Douglasa Costo. V prestop utegne biti vključen španski napadalec Atletica Alvaro Morata, še trdi Palmeri, o tem, kako se bo ta zgodba razšla, pa naj bi bilo več znanega kmalu …

  • 17:10

    Iz Lyona v Istanbul

    Brazilski bočni branilec Rafael, ki je v prejšnji sezoni izgubil standardno mesto v obrambi polfinalista lige prvakov Lyona, je leto pred iztekom pogodbe z Lyonom, za katerega je v petih letih zbral 139 nastopov v vseh tekmovanjih, našel v Turčiji. Brez odškodnine se je ta 30-letni Brazilec, ki je pred prihodom v Lyon vrsto let igral za Manchester United, preselil v turškega prvaka Istanbul Basaksehir.

  • 17:03

    Čuden prestop Atletica

    Iz vrst Atletico Madrida, pri katerem je eden glavnih zvezdnikov Jan Oblak, so sporočili, da so s kitajskim Dalianom dosegli dogovor o prestopu Yanicka Carrasca, ki je z Madridčani podpisal štiriletno pogodbo. Koliko so morali za Belgijca plačati, ni znano, je pa znano to, da je prestop sila zanimiv.

    Ta 27-letni belgijski krilni napadalec je namreč za Atletico igral med letoma 2015 in 2018, potem pa februarja tistega leta za 10 milijonov evrov prestopil v kitajski Dalian. Januarja letos je bil potem iz tega kluba posojen v Atletico, ta pa ga je zdaj odkupil in dokončno vrnil v Madrid. Zanimivo, ni kaj …

  • 15:58

    Andraž Struna v tretjo ligo

    Bočni branilec Andraž Struna, ki je med letoma 2012 in 2018, ko je v njeni majici nastopil zadnjič, za slovensko reprezentanco odigral 27 tekem, je naredil velik korak nazaj na svoji nogometni poti. Pri 31 letih se je namreč odločil, da bo igral v tretji ligi.

    Enaintridesetletnik, ki je nazadnje igral za Voluntari v prvi romunski ligi, pred tem pa v tujini nastopal tudi v ZDA (New York City), na Cipru (Anorthosis), v Grčiji (PAS Giannina) in na Poljskem (Cracovia), je okrepil Triestino. Z italijanskim tretjeligašem iz bližine slovenske meje je podpisal dveletno pogodbo.

  • 15:39

    Bayer kupil napadalca Rome

    Aleksandar Kolarov ni edini, ki zapušča Romo. Odhaja tudi Patrik Schick, ki bo tako, kot se je govorilo, okrepil Bayer iz Leverkusna. Čeh bo podpisal petletno pogodbo, vrednost prestopa pa je 27 milijonov evrov plus bonusi. Schick je že dalj časa na izhodnih vratih Rimljanov, v pretekli sezoni je kot posojen nogometaš igral za RB Leipzig. Na 27 tekmah je dosegel 10 zadetkov.

  • 15:19

    Srb iz Rome k Interju

    Inter se je okrepil z izkušenim srbskim branilcem. Aleksandar Kolarov se je v Milano preselil iz Rima, kjer je v prejšnji sezoni branil barve Rome, črno-modri pa so za prihod 34-letnega Beograjčana odšteli poldrugi milijon evrov.

    Sinovi volkulje so se ob slovesu zahvalil Srbu z objavo: ''Hvala za tri sezone, ki smo jih preživeli skupaj, Aleks.''

  • 14:08

    Tonali kmalu v dresu Milana

    Italijanski velikan AC Milan, ki se želi vrniti na pot stare slave, ko je bil eden najboljših klubov na svetu, bi lahko danes osrečil navijače. Tik pred podpisom pogodbe je mladi zvezni igralec Brescie Sandro Tonali, ki predstavlja bleščečo prihodnost italijanskega nogometa. Ima 20 let, za Azzurre je odigral tri tekme, njegov vzornik je Gennaro Gattuso, zaradi katerega želi pri Milanu nositi številko 8.

    Čeprav ima opravka s številnimi ponudbami, mu je najbolj všeč tista, ki mu jo je poslal Milan. Po poročanju športnega dnevnika La Gazzetta dello Sport bo danes v prestolnici Lombardije opravil zdravstveni pregled, nato pa sklenil petletno pogodbo z rdeče-črnimi, ki bodo morali zanj skupno odšteti 35 milijonov evrov.

  • 13:54

    Kontek zapustil Kidričevo

    Aluminij ostaja brez pomoči 23-letnega hrvaškega branilca. Ivan Kontek se je po dveh letih, v katerih je vzljubil Kidričevo in tamkajšnji prvoligaški klub, po sporazumnem dogovoru odločil za odhod.

  • 11:16

    Rdečim bikom se spet smeji

    RB Leipzig nadaljuje v svojem slogu in po Evropi lovi največje mlade talente. Zadnji ulov rdečih bikov je mladi, 18-letni Lazar Samardžić, ki je do zdaj igral za berlinsko Hertho. Za najstnika so se, zanimivo, zanimali tudi pri Barceloni, Bayernu in Juventusu, a je Lazar izbral rdeče bike. Samardžić je podpisal petletno pogodbo, vrednost prestopa pa naj bi bila 500 tisoč evrov.

  • 11:06

    Čustveno slovo od navijačev

    Donny van de Beek se je po tekmi med Nizozemsko in Italijo poslovil od navijačev Ajaxa in se odpravil proti Manchestru. "Trofejo zadržite tukaj," jim je dejal in s solzami v očeh pomahal v slovo. 23-letni vezist je pred dnevi za 39 milijonov evrov prestopil v Man Utd in podpisal petletno pogodbo.

  • 10:29

    Francozi ponujajo premalo

    Francoski Nantes se želi okrepiti z napadalcem Rijeke in članom hrvaške izbrane vrste Antoniem Čolakom.

    Francozi za najboljšega strelca Rijeke ponujajo dva milijona evrov, a hrvaška ekipa, ki jo vodi slovenski trener Simon Rožman, želi vsaj še enkrat več.

  • 10:20

    Bohar ne bi zapuščal Poljske

    Bo Damjan Bohar, junak nedeljske zmage Slovenije v ligi narodov nad Moldavijo, resnično nadaljeval kariero na Hrvaškem? Zanj se zanima Osijek, ki ga po novem vodi Nenad Bjelica, nekdanji trener zagrebškega Dinama, a tudi Lecha iz Poznanja, ki pozorno spremlja poljski nogomet. Slavonski klub, podprt z madžarskim kapitalom, po poročanju hrvaških medijev Zaglebieju ponuja 400 tisoč evrov in desetodstotni delež pri naslednji prodaji.

    Slovenija Moldavija | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

    Predsednik Zaglebieja za razigranega Prekmurca, ki je v prejšnji sezoni dosegel kar 15 zadetkov, zahteva vsaj milijon evrov, tako da bo kupčija težko sklenjena. O tem smo povprašali tudi slovenskega reprezentanta, ki nam je odvrnil, da o teh stvareh v nasprotju s svojim agentom ne ve nič, niti jih ne more komentirati. Sporoča le, da je v klubu na Poljskem zadovoljen in da ne vidi potrebne po spremembah. Boharja sicer pogodba z Zaglebiejem veže do konca sezone.

  • 10:16

    Konec upanja za Barcelono

    Čeprav so se v ponedeljek pojavile govorice, da je Barcelona v Milano za Lautara Martineza poslala ponudbo "vzemi ali pusti", je Inter pričakovano hitro prižgal rdečo luč.

    Ne samo, da je bila ponudba prenizka, Milančani pred začetkom sezone nočejo prodati svojega prvega zvezdnika. Inter po poročanju Sky Sports za Argentinca ne bo več sprejemal ponudb, Barcelona pa se je že obrnila proti Lyonu, kjer lovijo veliko bolj realno tarčo, ki sliši na ime Memphis Depay.

    Lautaro Martinez | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 09:48

    Handanović bo podaljšal

    Navijači Interja so se v zadnjih dneh spraševali, kaj se bo zgodilo z njihovo vratarsko številko ena Samirjem Handanović, a Milančani mislijo tudi na to in so pred Slovenca položili novo pogodbo. Po poročanju italijanskega Sky Sports in Calcia Mercata bo slovenski čuvaj mreže podaljšal pogodbo za dodatno sezono, do poletja 2022.

  • 09:39

    Spektakularna predstavitev

    Portugalski veteran Ricardo Quaresma se po petih letih vrača na rodno Portugalsko. Iz turške ekipe Kasimpasa se je brez odškodnine preselil k Vitorii iz Guimaraesa. 36-letni napadalec je podpisal dvoletno pogodbo.

    Bolj kot sam prestop je odmevala predstavitev, nekdanji član Barcelone, Interja in Chelseaja je na predstavitvi zajahal belega konja in kot kralj začel novo zgodbo.

  • 09:30

    Sestanek Koemana in Messija

    Lionel Messi se je v ponedeljek popoldne res vrnil na trening Barcelone, pred tem pa se je za pol ure srečal tudi z novim trenerjem Ronaldom Koemanom. Pred začetkom sage naj bi Nizozemec Messiju dejal, da je njegovih privilegijev konec in da se bo moral povsem posvetiti ekipi, malce drugače pa naj bi potekel ponedeljkov pogovor, a Koeman je bil vseeno jasen.

    Od Messija je zahteval, naj pozabi na pretekle tedne in mu obljubi popolno pokornost, poročajo španski mediji. Kaj je na to rekel najboljši strelec Barcelone, ni jasno, a glede na to, koliko časa je Messi že član blaugrane, ne gre verjeti, da si bo pustil ukazovati.

  • 09:22

    Pljunimo v roke in začnimo!

    Dan se še ni začel, ko sta v Prvi ligi Telekom Slovenije odjeknili dve zanimivi novici. Tabor Sežana je dobila novega trenerja. Na sežansko klop se je usedel dozdajšnji vodja mladinskega pogona Olimpije Goran Stanković, Celjani pa so sporočili, da jih zapušča golgeter Dario Vizinger, ki se seli v sosednjo Avstrijo k ekipi Wolfsberger AC.

    Vizi je v knežje mesto prišel v sezoni 2017/2018 in v celjskem dresu na 87 nastopih dosegel 37 zadetkov.

Ključni poudarki torkovega dogajanja na nogometni tržnici:

-Bayer Leverkusen je za 27 milijonov evrov iz Rome pripeljal Patrika Schicka.
-Everton je za 22 milijonov evrov iz angleške druge lige pripeljal Abdoulayeja Doucoreja.
-Newcastle United je za 16 milijonov evrov iz angleške druge lige pripeljal Jamala Lewisa.
-Yanick Carrasco je dokončal svoj povratek v Madrid s Kitajske in spet postal polnopravni član Atletica.
-Nekdanji slovenski reprezentant Andraž Struna se je pri 31 letih odločil, da kariero nadaljuje pri italijanskem tretjeligašu Triestini.

Kaj se je dogajalo včeraj?

Lionel Messi
Sportal Dan, ko se je vrnil Lionel Messi

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

 30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina
 2. oktober: BiH
 5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška, Danska
 6. oktober: Portugalska
 12. oktober: Švica
 16. oktober: Anglija
 19. oktober: Hrvaška

Trenutno najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

nogometaš iz kluba v klub odškodnina
Kai Havertz Bayer Leverkusen Chelsea 80.000.000 evrov
Arthur Barcelona Juventus 72.000.000 evrov
Victor Osimhen Lille Napoli 70.000.000 evrov
Miralem Pjanić Juventus Barcelona 60.000.000 evrov
Alvaro Morata Chelsea Atletico Madrid 56.000.000 evrov

Ekipe, ki so do zdaj za okrepitve zapravile največ:

klub vsota, zapravljena za okrepitve
Chelsea 223.200.000 evrov
Barcelona 103.000.000 evrov
Juventus 87.000.000 evrov
Inter Milano 86.500.000 evrov
Benfica 80.000.000 evrov
Ne spreglejte