Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 9. 2020,
22.30

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87

Natisni članek

West Ham Nenad Bjelica poletni prestopni rok nogometna tržnica Kai Havertz

Sobota, 5. 9. 2020, 22.30

3 leta, 7 mesecev

Nogometna tržnica (5. september)

Angleži za najstnika odšteli bogastvo, Man City upa, da se omehčajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87
Kalidou Koulibaly | Manchester City se že nekaj časa smuka okoli branilca Napolija Kalidouja Koulibalyja. Če ga bo pripeljal, utegne pasti celo rekord letošnjega poletja. | Foto Getty Images

Manchester City se že nekaj časa smuka okoli branilca Napolija Kalidouja Koulibalyja. Če ga bo pripeljal, utegne pasti celo rekord letošnjega poletja.

Foto: Getty Images

Petkovo dogajanje na poletni nogometni tržnici je bilo z naskokom najbolj pestro do zdaj. Najprej smo dočakali dokončno potrditev, da Lionel Messi ostaja član Barcelone. Pozno zvečer so pri Chelseaju potrdili prihod Kaija Havertza, za katerega so odšteli kar 80 milijonov evrov, kar je rekord letošnjega poletja. Sobota je bila pričakovano precej bolj mirna, a vseeno, so volkovi iz Wolverhamptona poskrbeli za velikanski prestop. Za najstnika so odšteli 40 milijonov evrov, končno je prvo okrepitev predstavil tudi Everton.

22:28

City je še vedno prekratek

14:25

Rico dokončno v PSG

12:45

Bjelica na klop Osijeka

12:43

Romero prihaja k Iličiću

12:42

Allan iz Napolija v Everton

08:33

Milanič kmalu z novo službo?

08:26

Ivica že nekdanji

08:12

Okrepitev za WBA

20:35

No, pa začnimo

  • 22:28

    City je še vedno prekratek

    Man City ne skriva svoje želje po okrepitvi v obrambnih vrstah. Želijo si pripeljati Kalidoua Koulibalyja, a Napoli za zdaj še niso prejeli prave ponudbe. Sinjemodri so najprej ponudili 60 milijonov evrov in bonuse, Neapeljčani pa želijo vsaj 15 milijonov evrov več. Po poročanju Guardiana City pripravlja novo, izboljšano verzijo ponudbe, a vseeno upajo, da se uspejo najti na pol poti. Bomo videli, kako bo vse skupaj šlo. Napoli je že večkrat dokazal, da je trd pogajalec.

    Kalidou Koulibaly | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 19:21

    Rekord Wolvesov

    Nogometni klub Wolverhampton se je pred novo sezono angleškega državnega prvenstva okrepil z 18-letnim Portugalcem Fabiom Silvo. Za nadarjenega napadalca je lani sedmouvrščeni klub premier league portugalskemu Portu odštel 40 milijonov evrov. Z novimi delodajalci je Silva podpisal petletno pogodbo.

    S tem so podrli klubski rekord, ki je bil pred tem v lasti Mehičana Raula Jimeneza (38 milijonov evrov), ki ga je Wolves od Benfice odkupil pred začetkom minule sezone. Silva velja za velikega talenta portugalskega nogometa, avgusta lani pa je debitiral za člansko moštvo Porta pri vsega 17 letih in 22 dneh. Postal je tudi najmlajši strelec v zgodovini kluba na članski ravni.

    Na 21 tekmah za Porto je dosegel tri gole in dve podaji.

  • 14:25

    Rico dokončno v PSG

    Španski nogometni vratar Sergio Rico se iz Seville dokončno seli k Paris Saint-Germainu, so sporočili na spletni strani francoskega nogometnega velikana. Rico je bil v pretekli sezoni posojen PSG iz andaluzijskega kluba, Francozi pa so izkoristili možnost odkupa za šest milijonov evrov.

    Rico je bil pri PSG sicer rezervni vratar, v sezoni 2019/20 pa je zbral deset nastopov. Po poškodbi Kostaričana Keylorja Navasa proti Atalanti v četrtfinalu lige prvakov je dobil priložnost v polfinalu proti Leipzigu. V finalu proti Bayernu ga je znova v vratih zamenjal Navas.

    Sedemindvajsetletni Španec je pred tem za Sevillo odigral 170 tekem, bil pa je še član druge ekipe andaluzijskega velikana in angleškega Fulhama. S Sevillo je osvojil dva naslova v evropski ligi (2014/15 in 2015/16), s PSG je bil v pretekli sezoni državni prvak, osvojil pa je tudi oba pokalna naslova.

  • 12:45

    Bjelica na klop Osijeka

    Nenad Bjelica je novi trener hrvaškega nogometnega prvoligaša Osijeka. Devetinštiridesetletni Bjelica je aprila končal dveletno sodelovanje s hrvaškim prvakom iz Zagreba Dinamom, s katerimi je prekinil sodelovanje po tem, ko ni sprejel predlaganega zmanjšanja plače, ki ga je za trenerje in igralce načrtovala uprava kluba.

  • 12:43

    Romero prihaja k Iličiću

    Italijanski prvoligaš Atalanta iz Bergama, katere član je tudi slovenski reprezentant Josip Iličić, je dobil novega igralca. Klub je sporočil, da se je dogovoril za prestop Cristiana Romera iz Juventusa. Po novem bo v Atalanti dve leti igral kot posojen igralec, pozneje ga bo lahko ekipa iz Bergama odkupila.

    Vrednost prestopa 22-letnega osrednjega branilca je, kot je sporočil torinski klub, dva milijona evrov, še dva milijona so vredni bonusi, če ga bo Atalanta odkupila, pa bo morala zanj junija 2022 plačati 16 milijonov evrov.

  • 12:42

    Allan iz Napolija v Everton

    Brazilski nogometaš Allan bo kariero nadaljeval pri angleškem Evertonu. Dozdajšnji član Napolija je z Evertonom sklenil triletno pogodbo, ki je po poročanju italijanskih medijev vredna 25 milijonov evrov.

    Allan je v Napoliju preživel zadnjih pet sezon, za Brazilijo pa ima devet nastopov, z njo je slavil tudi v lanski izvedbi južnoameriškega prvenstva.

    "V veselje mi je, da sem podpisal za Everton. Zelo sem vesel, da sem tu, upam, da bom s soigralci lahko poskrbel za velike stvari," je za klubsko spletno stran dejal 29-letni vezist.

    Allan je že zbral 61 tekem pod vodstvom Carla Ancelottija, ko je ta vodil Napoli, tako da je bil tudi trener eden od razlogov za selitev. "Gre za klub z zgodovino, tu pa je še profesor Ancelotti. Naredil je vse, da bi me pripeljal sem," je še dejal Allan.

  • 08:33

    Milanič kmalu z novo službo?

    Bratislavski Slovan je odpustil trenerja Jana Kozaka, kot njegovega naslednika pa se povezuje tudi slovenskega trenerja Darka Milaniča. Več tukaj.

    Če mu bo vodstvo Slovana resnično ponudilo priložnost, bo sodeloval kar s tremi slovenskimi nogometaši. Barve slovaškega prvaka namreč zastopajo trije slovenski legionarji, nekdanja zmaja Kenan Bajrić in Žan Medved ter nekdanji napadalec Domžal Alen Ožbolt. Krog znancev je pri Slovanu še širši, saj pri Slovanu nastopata tudi nekdanja tujca v vrstah Olimpije, Nigerijec Ezekiel Henty in Nizozemec Mitch Apau.

  • 08:26

    Ivica že nekdanji

    Napovedi so se uresničile. Osijek se je za sodelovanje zahvalil Ivici Kuleševiću, danes pa bo vsaj po pisanju hrvaških medijev njegovo mesto zasedel Nenad Bjelica, nekdanji trener zagrebškega Dinama. Omenja se, da bo Bjelica na leto prejel kar milijonov evrov, podpisal naj bi triletno pogodbo.

  • 08:18

    Uradno: Španec spet nazaj

    Arsenal je potrdil, kar smo pisali že vsaj teden dni. Na posojo se vrača vezist Reala Dani Ceballos. Štiriindvajsetletni Španec je za topničarje igral že v pretekli sezoni. Odigral je 36 tekem in dosegel dva zadetka.

  • 08:12

    Okrepitev za WBA

    Za začetek še en manjši dolg od včeraj. Pozno zvečer je v svoje vrste mladega Angleža pripeljal WBA, ki je za Gradyja Diangano odšel 13,5 milijona evrov. Napadalni krilni napadalec je podpisal petletno pogodbo in se poslovil od West Hama, kjer je začel svojo nogometno kariero.

    Njegovo prodajo je z jezo pospremil kapetan prve ekipe rudarjev Mark Noble, ki se ne strinja s politiko kluba in obžaluje, da je tako talentiran nogometaš odšel drugam, vodstvo pa sporoča, da je bila prodaja premišljena.

  • 20:35

    No, pa začnimo

    Dobro jutro! Nov dan, novi prestopi, ki so pred nami. Po zelo pestrem petkovem dogajanju bo tokrat verjetno precej mirno, a če se bo zgodil kakšen zanimiv prestop, bomo o njem zagotovo poročali. Spremljajte nas.

Kaj se je dogajalo včeraj?

Lionel Messi
Sportal Pester dan, ki je dal težko pričakovan odgovor oziroma kar dva

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

- 30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina
- 2. oktober: BiH
- 5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška, Danska
- 6. oktober: Portugalska
- 12. oktober: Švica
- 16. oktober: Anglija
- 19. oktober: Hrvaška

Trenutno najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

nogometaš iz kluba v klub odškodnina
Kai Havertz Bayer Leverkusen Chelsea 80.000.000 evrov
Arthur Barcelona Juventus 72.000.000 evrov
Victor Osimhen Lille Napoli 70.000.000 evrov
Miralem Pjanić Juventus Barcelona 60.000.000 evrov
Alvaro Morata Chelsea Atletico Madrid 56.000.000 evrov

Ekipe, ki so do zdaj za okrepitve zapravile največ:

klub vsota, zapravljena za okrepitve
Chelsea 223.200.000 evrov
Barcelona 103.000.000 evrov
Juventus 87.000.000 evrov
Inter Milano 85.000.000 evrov
Benfica 80.000.000 evrov
Ne spreglejte