Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 9. 2020,
22.14

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 5,72

6

Darwin Nunez Alexis Sanchez Milan Mandarić nogometna tržnica Luis Suarez Thiago Alcantara Lionel Messi Lionel Messi poletni prestopni rok

Natisni članek

Petek, 4. 9. 2020, 22.14

3 leta, 10 mesecev

Nogometna tržnica (4. september)

Pester dan, ki je dal težko pričakovan odgovor oziroma kar dva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 5,72

6

Lionel Messi | V Barceloni so spet srečni. Lionel Messi bo še vsaj eno leto branil barve njihovega ljubljenega kluba. | Foto Reuters

V Barceloni so spet srečni. Lionel Messi bo še vsaj eno leto branil barve njihovega ljubljenega kluba.

Foto: Reuters

Za nami je zagotovo najbolj pester dan letošnje poletne nogometne tržnice, ki je odgovoril na najpomembnejše vprašanje zadnjih dni. Lionel Messi ostaja član Barcelone. To je zdaj dokončno jasno. Bombastična vest je prišla tudi iz Londona, kjer so pri Chelseaju potrdili, da so za 80 milijonov evrov, kar je rekord poletja, kupili mladega nemškega vezista Kaija Havertza in nadaljevali noro zapravljanje. Kaj vse se je še zgodilo? Preverite.

22:03

Ufff, tole je bilo pa pestro

21:35

Prestop poletja je tu

20:55

Rekorden nakup Benfice

19:50

Grk iz Neaplja v Lille

19:47

Katanec ostaja v Iraku

19:36

Uradno: Brahim Diaz v Milan

18:11

Messi sporočil: Ostajam!

17:17

Dva Nizozemca v Barcelono?

16:32

Konkurenca za Iličića

15:49

Messi ostaja zvest Barceloni?

15:12

Messijevi opozarjajo La Ligo

13:49

Dogaja se tudi v 1. SNL

12:40

Bjelica želi Čekičija

12:23

Sanchez razbesnel navijače

12:07

Havertz zapustil Nemčijo

10:48

Preobrat v primeru Suarez?

09:58

Atalanta pričakuje Argentinca

09:50

Griezmann izrazil željo

09:49

Thiago srečen pri Bayernu

09:49

Saga z Messijem se nadaljuje

  • 22:03

    Ufff, tole je bilo pa pestro

    Po zares napornem dnevu se poslavljamo. Petek je bil z naskokom najbolj pester dan na letošnji poletni nogometni tržnici. Zlasti zvečer se je začelo dogajati. Zdaj je jasno, kaj je z Lionelom Messijem, in jasno je tudi to, da se Kai Havertz iz Nemčije seli v London, kjer Roman Abramovič letos poleti razmetava z denarjem. Prav tako pa je jasno, da si v uredništvu Sportala po napornem delavniku zaslužimo pivo ali dva. Se beremo jutri. Lahko noč!

  • 21:35

    Prestop poletja je tu

    No, pa smo jo končno dočakali. Uradno potrditev prestopa Kaija Havertza v Chelsea. Mladi nemški vezist je v London prišel iz Bayerja Leverkusna, Chelsea pa je zanj odštel kar 80 milijonov evrov, kar je najdražji prestop letošnjega poletja. Podpisal je petletno pogodbo.

    Enaindvajsetletni nemški reprezentant je že peta odmevna okrepitev za ekipo Franka Lamparda pred začetkom nove sezone. Spomnimo, na Stamford Bridge so letos prišli še Timo Werner, Hakim Ziyech, Ben Chilwell in Thiago Silva. Zanimivo, Chelsea je zdaj za nakupe v tem prestopnem roku zapravil že skorajda četrt milijarde evrov.

  • 20:55

    Rekorden nakup Benfice

    Včeraj smo pisali o tem, da je Benfica največji zaslužkar v zgodovini nogometa, kar zadeva profit na nogometni tržnici, že danes pa so Lizbončani globoko segli v žep, nekoliko skrenili s siceršnje začrtane poti in za nakup nogometaša odšteli kar 24 milijonov evrov, kar je klubski rekord.

    Toliko so namreč nakazali španski Almerii za mladega, 21-letnega urugvajskega napadalca Darwina Nuneza, ki je z Benfico podpisal petletno pogodbo. Zanimivo je, da so v Lizboni toliko denarja odšteli za nogometaša, ki je v Evropi do zdaj igral zgolj v drugi ligi. Almeria, ki je seveda poskrbela za rekordno prodajo (tokratni rekord je trikratnik prejšnjega), je namreč španski drugoligaš.

    Nunez je za Almerio, h kateri je lani prišel iz Urugvaja, odigral 32 tekem in zabil 16 golov.

  • 19:50

    Grk iz Neaplja v Lille

    Nekdanji dolgoletni grški reprezentant, ki je bil od leta 2018 član Napolija, a je zanj v tem času zbral le osem nastopov, vratar Orestis Karnezis, ima nov klub. Za pet milijonov evrov se je namreč ta 35-letnik preselil v vrste francoskega prvoligaša Lilla.

  • 19:47

    Katanec ostaja v Iraku

    Medtem ko je v teh dneh ves svet pogledoval proti Barceloni in se spraševal, kaj se bo zgodilo z Lionelom Messijem, pa zdaj še za svetovno javnost nekoliko manj, za slovensko javnost pa prav gotovo zanimiva novica o Srečku Katancu. Nekdanjem slovenskem selektorju, ki zdaj dela v Aziji.

    Srečko Katanec | Foto: Reuters Foto: Reuters

    Po spodbudnih rezultatih v prejšnjem letu so se namreč pri Iraku, katerega selektor je, odločili, da z njim podaljšajo sodelovanje. Po novem bo Irak vodil do najpozneje avgusta 2021.

    Irak je do zdaj Katanec vodil na 15 tekmah. Zabeležil je osem zmag, štiri remije in tri poraze.

  • 19:36

    Uradno: Brahim Diaz v Milan

    Tako Real kot AC Milan sta potrdila, da sta sklenila dogovor o enoletni posoji Brahima Diaza. Ofenzivni vezist se je preteklo poletje v Madrid preselil za 15 milijonov evrov iz Man Cityja, pri Realu pa ni dobil toliko priložnosti, kot bi si sam želel.

    V Malagi rojeni 21-letni nogometaš bo svoj razkošen talent skušal pokazati na San Siru, kjer se bo lahko učil tudi od slovitega Zlatana Ibrahimovića.

  • 18:11

    Messi sporočil: Ostajam!

    Očitno je sage o prihodnosti Lionela Messija konec. Prvič, odkar je poslal zahtevo, da zapusti Barcelono brez odškodnine, se je namreč pravkar javil argentinski superzvezdnik in v ekskluzivnem pogovoru za portal Goal.com sporočil: "Ostajam!" Tako se je odločil predvsem zaradi tega, ker z Barcelono noče ne sodišče, skupaj s svojim taborom pa je očitno ugotovil, da bi lahko spor s Katalonci razrešil le na tak način.

    Več o tem, kaj vse je Messi povedal, pa si lahko preberete v intervjuju za Goal.com.

  • 17:41

    Zvečer se bo oglasil Messi

    Iz Argentine prihajajo vesti, da se bo danes – sploh prvič, odkar se je začela saga o njegovem odhodu – v javnosti prvič oglasil Lionel Messi. Javnost bo nagovoril z videom, ki naj bi bil posnet že dopoldne, a zdaj menda urejajo še zadnje podrobnosti (karkoli naj bi to v tem primeru že pomenilo), preden ga pošljejo v svet. Navijači nestrpno čakajo ...

  • 17:17

    Dva Nizozemca v Barcelono?

    O tem, da naj bi bil blizu selitve v Barcelono nizozemski vezist Liverpoola Georginio Wijnaldum, smo že pisali, zdaj pa nizozemski mediji pišejo tudi o tem, da podobno velja za njegovega rojaka, ki je v tej sezoni (tudi v ligi prvakov) blestel v majici Lyona, Memphisa Depayja.

    Memhips Depay | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

    Šestindvajsetletni krilni napadalec je imel v prejšnji sezoni sicer težave s hudo poškodbo, a je vseeno zbral 22 nastopov in zabil kar 15 golov. Odlično je začel tudi z novo sezono in na prvi tekmi zabil tri gole. Ker se njegova pogodba z Lyonom izteče že čez eno leto, njegov morebiten nakup ne bi bil tako drag. Podobno velja za Wijnalduma. Za oba naj bi bilo treba odšteti nekje med deset in največ 30 milijonov evrov, še trdijo viri blizu Liverpoola oziroma Lyona. Oba sta seveda tudi veliki želji novega trenerja Barcelone, Nizozemca Ronalda Koemana, s katerim sta uspešno sodelovala v nizozemski reprezentanci.

  • 16:32

    Konkurenca za Iličića

    Atalanta je zdaj tudi uradno potrdila nakup ruskega vezista Alekseja Mirančuka, ki v Bergamo prihaja kot konkurenca za Josipa Iličića, na katerega četrtfinalisti lige prvakov iz znanih razlogov še naprej ne morejo računati. Štiriindvajsetletni ruski reprezentant je podpisal petletno pogodbo, na račun njegove odškodnine pa je z njim moskovska Lokomotiva, pri kateri je igral od malih nog, zaslužila 14,5 milijona evrov odškodnine. To je druga najvišja prodaja v zgodovini Moskovčanov in tretji najdražji nakup Atalante.

  • 15:49

    Messi ostaja zvest Barceloni?

    Medtem ko se svet sprašuje, zakaj se je Jorge Messi javno spustil v obračunavanje z La Ligo in opozoril svet na "sporna" določila v pogodbi, odmeva tudi novica, ki jo je objavil argentinski TyC Sports. Prepričan je, da bo Messi ostal zvest Barceloni, saj si ne želi sodnega spora s klubom, ki se mu je pridružil ob začetku stoletja.

  • 15:12

    Messijevi opozarjajo La Ligo

    Želi velezvezdnik Lionel Messi vendarle zapustiti Barcelono in to brez odškodnine?  Messijev tabor se je oglasil prvič v javnosti, odkar se razpreda o možnosti odhoda kapetana Barcelone. Katalonski velikan vztraja pri tem, kako je v karieri zapisano, da lahko Messi pred iztekom pogodbe zapusti Camp Nou le v primeru, če bo snubec poravnal odkupno klavzulo. Ker pa ta znaša vrtoglavih 700 milijonov evrov, je to prevelik znesek tudi za najbogatejše kandidate, med njimi prednjači Manchester City.

    Jorge Messi, oče in zastopnik dolgoletnega asa Barcelone, meni drugače. V sporočilu, ki ga je naslovil na Javierja Tebasa, predsednika La lige, in je hitro zaokrožilo po družbenih omrežjih, ne skriva prepričanja, da bi moral biti priljubljeni zvezdnik Barcelone upravičen do odhoda brez odškodnine. Vodstvu tekmovanja, ki je pred dnevi v uradni izjavi objavilo, kako mora novi klub ob morebitnem prestopu Messija Barceloni plačati 700 milijonov evrov, očita, da ni dobro preučilo pogodbe.

    Je s tem konec "mirnega obdobja", ki se je prikradel v Barcelono po sredinem sestanku starejšega Messija in prvega moža kluba Josepa Marie Bartomeuja, po katerem se je namigovalo, da bi lahko 33-letni napadalec vendarle nadaljeval kariero na Camp Nouu? V sporočilu sicer o tem, ali želi Messi zapustiti Barcelono ali ne, ni zaslediti nikakršne oprijemljive informacije.

    Vodstvo La Lige se je hitro odzvalo in Messijev tabor obvestilo, da je pogodba, v kateri je zapisan dogovor o odkupni klavzuli 700 milijonov evrov, še vedno veljavna. V prihodnjih dneh tako v Barceloni zagotovo ne bo dolgčas ...

    Danes je sicer prvi trening v Barceloni po vrnitvi iz Münchna opravil brazilski povratnik Philippe Coutinho:

     

  • 13:49

    Dogaja se tudi v 1. SNL

    Danes je zelo pestro tudi na tržnici slovenskih prvoligaških klubov. Koprčani so potrdili vrnitev Mateja Palčiča, Matic Paljk je postal polnopravni član Gorice, Mura pa je sklenila sodelovanje s hrvaškim branilcem Draganom Lovrićem.

  • 13:17

    Vratar Uniteda v Villo

    Aston Villi in Manchester Unitedu se je po poročanju španske Marce uspelo dogovoriti za prestop argentinskega vratarja Sergia Romera, ki je na Old Traffordu uspešno branil barve rdečih vragov vse od leta 2015. Po vrnitvi posojenega Deana Hendersona zanj ni bilo več prostora. Vrednost prestopa naj bi bila osem milijonov evrov.

    Romero je v petih sezonah pri Unitedu, kjer je bil od Davidu de Gei drugi vratar, zbral 61 nastopov, le sedem v premier league. Več priložnosti je dobil v pokalnih tekmovanjih in ligi Europa.

  • 12:40

    Bjelica želi Čekičija

    Kot smo že pisali, bo hrvaški strokovnjak Nenad Bjelica morda že danes tudi uradno postal novi trener Osijeka, hrvaški mediji pa še poročajo, da je njegova velika želja, da v klub pripeljejo enega izmed nosilcev Olimpije Endrija Čekičija. Albanec se je v Ljubljano preselil januarja 2019 za vsega 200 tisoč evrov iz Dinama, zdaj pa je njegova tržna vrednost kar štirikrat višja.

    Predsednik Olimpije Milan Mandarić si zagotovo že mane roke in bo od ekipe z bogatimi madžarskimi lastniki želel vsaj milijon evrov. Albanec ima z Olimpijo pogodbo sklenjeno do junija 2021.

  • 12:23

    Sanchez razbesnel navijače

    Alexis Sanchez je na Instagramu potrdil, da je njegova zgodba pri Manchester Unitedu končana in da se tam nikoli ni počutil dobro. "Sprejel sem priložnost. United mi je bil vedno všeč, spremljal sem ga kot otrok, a se nisem pozanimal, kaj se dogaja znotraj kluba," je dejal Čilenec, ki je ga je januarja 2018 v svoj klub pripeljal Jose Mourinho. Portugalec je takrat še sedel na klopi Uniteda.

    "Že po prvem treningu sem vprašal zastopnika, ali je še mogoče, da se vrnem v Arsenal. Smejali so se, a nekaj ni bilo v redu. Tudi po nekaj mesecih sem čutil enako, nismo bili družina. Ko proti West Hamu nisem bil izbran niti v ekipo, je bilo konec. To se mi še ni zgodilo. Nisem mogel sprejeti dejstva, da sem se kot eden najboljših v nekaj mesecih spremenil v to. Kritike novinarjev so me bolele, a sanjalo se jim ni, kaj se v resnici dogaja," je dodal.

    Ni pa povedal, da v Unitedu ni igral zastonj. Ker je v Manchester prišel brez odškodnine - v London je odšel Henrikh Mkhitaryan -, so mu rdeči vragi nakazovali norih pol milijonov evrov na teden, v dveh sezonah pa je čilski zvezdnik dosegel, reci in piši, le pet zadetkov. Besede Sancheza so navijače Uniteda razbesnele, a tudi razveselile, saj bo Sanchez kariero nadaljeval drugje.

     

  • 12:07

    Havertz zapustil Nemčijo

    Sklenitev sodelovanja med Chelseajem in nemškim reprezentantom Kaiem Havertzom, ki zapušča Bayer Leverkusen, je vedno bližje. Mladi Nemec je zapustil reprezentančne priprave in se odpravil v London, kjer bo opravil zdravniški preizkus.

    Modri bodo zanj plačali 80 milijonov evrov, skupen zaslužek Bayerja pa bi se lahko z dodatnimi bonusi povzpel kar na 100 milijonov evrov. Havertz je v četrtek na tekmi lige narodov med Nemčijo in Španijo (1:1) sedel na klopi.   

  • 10:48

    Preobrat v primeru Suarez?

    Če bi v Barceloni ostal Lionel Messi, bi lahko kariero na Camp Nouu nadaljeval tudi Luis Suarez. Čeprav je novi trener Ronald Koeman Urugvajcu nalil čistega vina in mu pojasnil, da ga ne vidi v udarni postavi katalonskega velikana, Suareza pa so že napovedali kot poletno okrepitev torinskega Juventusa, bi se lahko zgodil preobrat.

    Italijanski športni dnevnik Corriere dello Sport poroča, da naj bi Barcelona zagotovila Argentincu, da bo njegov dolgoletni soigralec iz Urugvaja ostal na Camp Nouu. Tako bi moral zamenjati ploščo tudi nizozemski strateg, s čimer bi vodstvu kluba pomagal do tega, da bi Messi ostal zvest Blaugrani.

  • 09:58

    Atalanta pričakuje Argentinca

    Iličićeva Atalanta bi lahko v kratkem predstavila pomembno okrepitev. Po poročanju Sky Sport Italia je klub iz Bergama dosegel dogovor s prvakom Juventusom. K Atalanti naj bi se preselil 22-letni argentinski branilec Cristian Romero, ki je kot posojen igralec črno-belih v zadnji sezoni igral za Genoo.

    Po novem bo dve sezoni posojen igralec Juventusa pri Atalanti, ki bo imela nato možnost odkupa. Romero, ki naj bi pred tem podaljšal pogodbo s staro damo do leta 2025, naj bi novega delodajalca stal med 23 in 25 milijoni evrov.

  • 09:50

    Griezmann izrazil željo

    V Kataloniji pozorno spremljajo dogajanje glede usode Lionela Messija. Bi se lahko 33-letni Argentinec danes že udeležil treninga Barcelone? Za zdaj jih je izpuščal, klub pa naj bi mu zaradi tega odredil finančno kazen.

    ''Upamo, da bo ostal v Barceloni. To je stvar, ki se odloča med njim in klubom,'' je pojasnil njegov soigralec Antoine Griezmann, ki se s francosko reprezentanco pripravlja na začetek lige narodov, sobotno gostovanje na Švedskem. Francoz v prejšnji sezoni, svoji prvi po tem, ko je zapustil Oblakov Atletico, ni navdušil kritikov s svojimi predstavami. Za Barcelono je v vseh tekmovanjih dosegel 15 zadetkov, katalonski klub pa je ostal brez lovorike.

  • 09:49

    Thiago srečen pri Bayernu

    V zadnjem času otoški mediji posvečajo ogromno pozornost Thiagu Alcantari. V svoje vrste sta ga vabila tako Liverpool kot tudi Manchester United. Španski reprezentant je Bayernu pomagal do trojne krone, a naj bi tudi izrazil željo po selitvi, ki bi mu prinesla nove izzive. Po dvoboju lige narodov med Nemčijo in Španijo, ki se je v Stuttgartu po poznem izenačenju gostov končal z 1:1, je 29-letni Španec, ki ga pogodba z Bayernom veže do prihodnjega leta, poudaril, da bi najraje ostal na Bavarskem.

    Thiago Alcantara | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

    ''Bayern je moj dom, pri njem sem zelo srečen,'' je povedal nekdanji nogometaš Barcelone za ZDF. ''V tem trenutku razmišljam le o tekmi z Ukrajino (na sporedu bo v nedeljo, op. p.), potem pa bomo videli, kaj se bo zgodilo,'' je dodal novopečeni evropski klubski prvak.

  • 09:49

    Saga z Messijem se nadaljuje

    Dobro jutro. Se na nogometni tržnici obeta pestro dogajanje tudi danes? Včeraj je za prestop dneva poskrbel Leicester City, ki je iz Atalante za 21 milijonov pripeljal Belgijca Timothyja Castagneja.

    Timothy Castagne | Foto: Reuters Foto: Reuters

    Še naprej bo v središču pozornosti usoda Lionela Messija, ki se je pred desetimi dnevi začel spogledovati z mislijo, da bi nadaljeval kariero drugje, po zadnjih besedah njegovega očeta Jorgeja Messija pa ne bi bilo nič nenavadnega, če bi ostal na Camp Nouu in bil prvi zvezdnik katalonskega velikana vsaj še eno sezono.

Ključni poudarki petkovega dogajanja na nogometni tržnici:

-Lionel Messi se je prvič, odkar je vodstvu Barcelone sporočil, da želi oditi, spregovoril v javnosti in sporočil, da vsaj še eno leto ostaja v Barceloni.
-Chelsea je iz Bayerja Leverkusna za 80 milijonov evrov, kar je rekord letošnjega poletja, pripeljal mladega Nemca Kaija Havertza.
-Benfica je odštela kar 24 milijonov evrov za mladega urugvajskega napadalca španskega drugoligaša Almerie Darwina Nuneza, kar je klubski rekord.
-Srečko Katanec ostaja selektor Iraka, s katerim je podaljšal pogodbo do leta 2021.
-Vse bolj se namiguje, da utegne še eno leto v Barceloni ostati tudi Luis Suarez, za katerega se sicer zanima Juventus.

Kaj je v intervjuju povedal Lionel Messi?

Sportal Messijeva resnica vojne z Barcelono

Kaj se je dogajalo včeraj?

Lionel Messi
Sportal Messi obrnil ploščo, Kepa trepeta, Zidane želi nekdanjega dinamovca

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

- 30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina
- 2. oktober: BiH
- 5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška, Danska
- 6. oktober: Portugalska
- 12. oktober: Švica
- 16. oktober: Anglija
- 19. oktober: Hrvaška

Trenutno najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

Nogometaš Iz kluba V klub Odškodnina
Kai Havertz Bayer Leverkusen Chelsea 80.000.000 evrov
Arthur Barcelona Juventus 72.000.000 evrov
Victor Osimhen Lille Napoli 70.000.000 evrov
Miralem Pjanić Juventus Barcelona 60.000.000 evrov
Alvaro Morata Chelsea Atletico Madrid 56.000.000 evrov

Ekipe, ki so do zdaj za okrepitve zapravile največ:

Klub Vsota, zapravljena za okrepitve
Chelsea 223.200.000 evrov
Barcelona 103.000.000 evrov
Juventus 87.000.000 evrov
Inter Milano 85.000.000 evrov
Manchester City 78.800.000 evrov
Ne spreglejte