Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 9. 2020,
22.35

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,98

3

Natisni članek

Arturo Vidal James Rodriguez Lionel Messi Lionel Messi nogometna tržnica

Četrtek, 3. 9. 2020, 22.35

3 leta, 7 mesecev

Nogometna tržnica (3. september)

Messi obrnil ploščo, Kepa trepeta, Zidane želi nekdanjega dinamovca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,98

3

Lionel Messi | Lionel Messi bi se lahko po preobratu v njegovi zgodbi že jutri udeležil treninga Barcelone.  | Foto Reuters

Lionel Messi bi se lahko po preobratu v njegovi zgodbi že jutri udeležil treninga Barcelone.

Foto: Reuters

Za nami je novo zanimivo dogajanje na nogometni tržnici. Za nakup dneva je poskrbel Leicester City, ki je iz Atalante za 21 milijonov pripeljal Belgijca Timothyja Castagneja. Tabor Lionela Messija je medijem zaupal, da obstaja velika možnost, da argentinski zvezdnik ostane v Barceloni. Morda se bo že v petek udeležil treninga Kataloncev.

20:51

Real želi nekdanjega dinamovca

19:18

Uradno: Castagne v Leicester

18:31

Chelsea išče novega vratarja

17:56

Hütter še dolgo pri Eintrachtu

17:26

Man City spet v akcijo

17:18

Tarča Barcelone: Nič ne vem

16:02

Odločilne ure za Messija

15:23

Nov nakup bogatih Arabcev

14:47

Bosanski veteran pri Schalkeju

13:53

Bjelica na klop Osijeka

12:47

Messi bo očitno ostal

11:58

United lovi branilca Reala

11:00

Prva okrepitev Aston Ville

10:46

Nov preobrat v zgodbi Messi

10:29

Wijnaldum pred vrati Barcelone

10:09

Henderson je jasen

09:56

Velik dan za Everton

09:51

Suarez čaka na zeleno luč

09:45

Lepa gesta mladega zvezdnika

09:33

Dobro jutro!

  • 22:34

    Dovolj za danes

    Današnje govorice so se polegle, uradnih potrditev nekaterih prestopov, ki se bodo zgodili kmalu, ob tako pozni uri ne gre pričakovati. Za danes je dovolj. Lahko noč in seveda – vračamo se že jutri dopoldne. Spremljajte nas!

  • 20:51

    Real želi nekdanjega dinamovca

    Nemški Bild je v javnost "izstrelil" zanimivo vest, ki je veliko zanimanja vzbudila tudi na Balkanu. Piše, da se za nekdanjo zvezdo Dinama Danija Olma, ki je preteklo poletje odšel v RB Leipzig, zanima veliki Real. "Ne morem ne potrditi ne zanikati. Nihče ne ve, kaj se lahko zgodi čez deset dni, a dejstvo je, da se Dani pri Leipzigu počuti kot doma," je pred časom govorice komentiral Špančev zastopnik Andy Bara.

    Real za 22-letnega španskega reprezentanta ponuja 40 milijonov evrov. Rdeči biki so preteklo poletje Dinamu nakazali 21 milijonov evrov. Olmo je z Leipzigom podpisal štiriletno pogodbo, a Zinedine Zidane je jasen: "Želim ga." Kar si trener Reala želi, to tudi dobi.

  • 19:47

    Ibišević se je odrekel plači

    Nekdanji nogometni reprezentant BiH Vedad Ibišević, ki je danes podpisal enoletno pogodbo s Schalkejem, se je odrekel plači in bo prejel le premije in bonuse, poroča dpa.

    "Zneski o moji plači, ki sem jih zasledil v medijih, so nepravilni. Schalke je v težkem finančnem položaju, dogovorili smo se, da ne bom imel osnovne plače, določen znesek pa bo vsak mesec šel v dobrodelne namene. Želel sem ostati v Nemčiji, če bom uspešen, bom zaslužil na drug način. Že sama priložnost, da zaigram za tako velik klub, me zadovoljuje," je dejal Ibišević.

    Športni direktor Jochen Schneider je izjavil, da se v profesionalnem nogometu še nikoli ni srečal s tako zadevo, da je to izjemna gesta nogometaša, ki si želi le igrati za Schalke, pri tem pa denar ne igra velike vloge.

  • 19:18

    Uradno: Castagne v Leicester

    Belgijec Timothy Castagne je novi član Leicester Cityja. Zdaj že nekdanji soigralec Josipa Iličića pri Atalanti je z lisjaki podpisal petletno pogodbo, ekipa iz Bergama pa je bančni račun okrepila z 21 milijoni evrov. Belgijski reprezentant bo pri Leicester Cityju zamenjal Bena Chilwella, ki se je za 50,2 milijona evrov preselil v Chelsea.

    24-letni bočni branilec je v treh sezonah pri Atalanti zbral 96 nastopov in dosegel osem zadetkov, pred prihodom v Italijo pa je bil tri sezone član Genka.

  • 18:31

    Chelsea išče novega vratarja

    Trener Chelseaja Frank Lampard je nezadovoljen s svojim prvim vratarjem Kepo Arrizabalago, za katerega so modri pred dvema letoma odšteli norih 80 milijonov evrov in poskrbel za najdražji vratarski prestop vseh časov.

    Španec se v Londonu ni znašel, zato Chelsea odkrito išče njegovo zamenjavo. Zadnje ime v medijih, ki se ga povezuje s prihodom na Stamford Bridge, je vratar Rennesa Edouard Mendy. Francoska ekipa zahteva 35 milijonov evrov.

  • 17:56

    Hütter še dolgo pri Eintrachtu

    Avstrijski nogometni trener Adi Hütter je predčasno podaljšal pogodbo z nemškim prvoligaškim moštvom Eintrachtom do leta 2023.

    Petdesetletni Hütter je imel veljavno pogodbo z zasedbo iz Frankfurta do konca sezona 2020/21, zdaj pa je sodelovanje podaljšal še za dve leti.

  • 17:26

    Man City spet v akcijo

    Predsednik Napolija Aurelio De Laurentiis je včeraj priznal, da je Kalidou Koulibaly na izhodnih vratih kluba. O zanimanju Manchester Cityja za senegalskega branilca se šušlja že dlje časa, a se prestop še ni zgodil. Napolijev predsednik je namreč zelo trd pogajalec, tako da naj bi prvo ponudbo v višini 70 milijonov evrov zavrnil.

    Zdaj naj bi Angleži pripravljali novo ponudbo in poskusili še enkrat. S Koulibalyjem, ki je v zadnjih letih postal eden od najboljših branilcev na svetu, so pri Cityju menda že dogovorjeni. Njegovo plačo v višini sedem milijonov evrov, ki naj bi jo prejemal v Neaplju, naj bi skorajda podvojili. Po novem naj bi prejel milijon evrov na mesec, 12 milijonov na leto torej.

  • 17:18

    Tarča Barcelone: Nič ne vem

    Glede svoje prihodnosti se je oglasil nogometaš Liverpoola, ki ga povezujejo z Barcelono, pri kateri je trenerski stolček zasedel njegov nekdanji selektor v nizozemski reprezentanci Ronald Koeman, izkušeni vezist Georginio Wijnaldum. "Nič ne vem o tem. To so samo ugibanja," je povedal 29-letni nogometaš, ki vse od leta 2016, ko je prišel iz Newcastle Uniteda, redno igra za Liverpool. Z njim ima sicer pogodbo podpisano do leta 2021.

  • 16:13

    Messi se igra s Suarezom

    Medtem ko se ves svet sprašuje o njegovi prihodnosti, se Lionel Messi v javnosti za zdaj še ni oglasil, turbulentno obdobje pa preživlja v družbi še enega nogometaša, ki je na izhodnih vratih Barcelone (in naj bi se preselil k Juventusu), Luisa Suareza. Z Urugvajcem, s katerim sta dobra prijatelja, se takole zabavata pred Argentinčevo hišo, kjer stražijo tudi paparaci.

  • 16:02

    Odločilne ure za Messija

    Če gre verjeti vestem iz Španije in tudi Argentine, smo vse bližje temu, da se bo vozel okoli prihodnosti Lionela Messija razpletel. Čeprav se je še včeraj zdelo, da je za kaj takega malo možnosti, je današnji dan prinesel preobrat. Argentinec naj bi bil po novem bližje temu, da ostane v Barceloni. Odločale naj bi prihodnje ure, v katerih bodo v Messijevem taboru dodobra premislili, kaj narediti.

    Kako so se odločili, bi bilo lahko znano že jutri. Če se bo odločil, da res ostane v Barceloni, bi se namreč lahko že jutri dopoldne pojavil na treningu novega trenerja Ronalda Koemana. Messi je izpustil prve tri treninge pod vodstvom novega trenerja, ki je danes svojim nogometašem dal prost dan. Jutri dopoldne se bodo spet videli, seveda pa vse zanima le to, ali bo z njimi tudi najboljši strelec v zgodovini kluba. Če ne bo, bo to že četrti trening, ki ga bo izpustil, zaradi česar utegne biti kaznovan z 20-odstotnim znižanjem plače.

  • 15:23

    Nov nakup bogatih Arabcev

    City Football Group (CFG) povečuje svoj vpliv v evropskem nogometu. Lastniki angleškega Manchester Cityja so prevzeli še francoskega drugoligaša FC Troyes AC. V CFG so danes potrdili, da imajo v klubu večinski delež. Klub s severovzhoda Francije je že 10., kjer ima družba iz Združenih arabskih emiratov svoj delež.

    Vodja CFG Ferran Soriano je "stalno prisotnost v Franciji označil za nov mejnik za družbe".

    Nazadnje je CFG maja kupil belgijskega drugoligaša Lommel SK. Podjetje ima tudi večinski delež v FC New York City v severnoameriški MLS, Melbourne Cityju v elitni avstralski ligi, španskem drugoligašu Gironi, japonskem Yokohama F. Marinos, Sichuan Jiuniu na Kitajskem in ekipi Club Atletico Torque v Urugvaju ter indijskem Mumbai Cityju. CFG pa sodeluje tudi v Venezueli z ekipo Club Atletico Venezuela.

     

    Vir: STA

  • 14:47

    Bosanski veteran pri Schalkeju

    Pri nemškem prvoligašu Schalkeju so tudi uradno potrdili prihod Bosanca Vedada Ibiševića. 36-letnik, zadnje štiri sezone član berlinske Herthe, in klub sta se dogovorila za enoletno sodelovanje.

    "Vadad  je izkušen napadalec, ki je še vedno lačen igranja na vsaki tekmi Bundeslige. Med pogovorom nas je navdušil s svojim odnosom, še vedno želi igrati na visoki ravni. Veselimo se sodelovanja," je o dogovoru povedal športni direktor Schalkeja Jochen Schneider.

  • 13:53

    Bjelica na klop Osijeka

    Hrvaški nogometni strokovnjak Nenad Bjelica, ki je med letoma 2018 in 2020 uspešno vodil zagrebški Dinamo in ga popeljal do treh lovorik, se po propadlem poslu s Fenerbahčejem seli na klop Osijeka, so prepričani hrvaški mediji.

    Osijek je v sezono vstopil zelo slabo. Po treh krogih ima na osmem mestu zgolj eno točko.

  • 12:54

    Vesela novica za Sampdorio

    Italijanski nogometni prvoligaš Sampdoria je sporočil, da je podaljšal pogodbo z napadalcem Federicom Bonazzolijem do leta 2025. Triindvajsetletnik je bil član mladih italijanskih reprezentanc v vseh mlajših kategorijah.

    Prejšnjo sezono je Bonazzoli dosegel šest golov v serie A in bil med najbolj zaslužnimi za to, da je Sampdoria obstala v prvoligaški konkurenci.

  • 12:47

    Messi bo očitno ostal

    Kar so ponoči pisali argentinski mediji, je danes potrdil tudi Messijev oče Jorge. Novinarju Deportes Cuatro je dejal, da obstaja velika verjetnost, da bo njegov sin ostal v Barceloni. Pripomnil je, da je sestanek s predsednikom Barcelone Josepom Mario Bartomeujem potekal po načrtih.

    Očitno se je tresla gora, rodila pa se je miš. Ali drugače, prvi zvezdnik katalonskega giganta ostaja tam, kjer je njegovo mesto - v Barceloni.

  • 11:58

    United lovi branilca Reala

    Pri Manchester Unitedu, ki je včeraj potrdil 37 milijonov evrov vreden nakup nizozemskega vezista Donnyja Van de Beeka iz Ajaxa, bodo še krepili svojo ekipo. Španski mediji poročajo, da želi Man Utd v svoje vrste zvabiti španskega bočnega branilca, ki se najbolje znajde na levi strani, Sergia Reguilona.

    Ta dolgoletni član Reala, za katerega pa je do zdaj odigral le 22 tekem, se je prejšnjo sezono izkazal pri Sevilli, za katero je igral kot posojen član Reala, a naj ga še vedno ne bi bilo v resnih načrtih trenerja Zinedina Zidana, zato si želi oditi drugam. Hitronogi branilec, ki se je prebil tudi do španske reprezentance, naj bi Angleže stal nekje med 25 in 30 milijoni evrov.

    Raguilon bi na levi strani obrambe razbremenil Luka Shawa, ki je v zadnjem času zelo pogosto poškodovan.

  • 11:00

    Prva okrepitev Aston Ville

    Dočakali smo prvi večji prestop dneva. Svojo prvo poletno okrepitev je predstavila Aston Villa, ki je iz Nottingham Foresta pripeljala 23-letnega Mattyja Casha. Anglež, ki se znajde tako v napadu kot v obrambi, bo Villo stal skoraj 16 milijonov evrov.

    Cash je za Forest odigral več kot 140 tekem (13 zadetkov), v pretekli sezoni je bil izbran za najboljšega nogometaša ekipe.

  • 10:46

    Nov preobrat v zgodbi Messi

    V noči na četrtek je iz Argentine prišla vest, da Lionel Messi kljub vsem nesoglasjem ostaja v Barceloni. Čeprav sestanek med vodilnimi možmi Barcelone in Messijevim taborom ni obrodil nobenih sadov, argentinski novinar TyC Martin Arevalo trdi, da je Messi odločen v Barceloni ostati še eno sezono in se po izteku pogodbe naslednje poletje brez odškodnine posloviti.

    "Obstaja 90odstotkov možnosti, da bo Messi ostal v Barceloni," je zapisal omenjeni novinar. Dodal je, da bo četrtek odločilni dan, ki bo dokončno pokazal, kaj se bo zgodilo. "Čeprav se je še do včeraj zdelo nemogoče, je to najverjetnejši scenarij. Vodstvo Barcelone ga roti, naj ostane."

  • 10:29

    Wijnaldum pred vrati Barcelone

    Medtem ko se navijači Barcelone ukvarjajo le s tem, kaj se bo zgodilo z Lionelom Messijem, nov trenerski štab z Ronaldom Koemanom na čelu gradi ekipo za novo sezono. Katalonci so pred podpisom pogodbe s članom Liverpoola Georginiom Wijnaldumom, ki je odločen zapustiti angleške prvake. Barcelona mu ponuja triletno pogodbo, vrednost prestopa pa naj bi se gibala med 15 in 20 milijoni evrov.

    Odhod Nizozemca iz Liverpoola skoraj zagotovo pomeni, da se na Anfield seli vezist Bayerna Thiago Alcantaro, ki ga že dolgo časa povezujejo z Liverpoolom. Bavarci za Španca, ki je bil eden njihovih ključnih mož pri osvojitvi trojčka lovorik, zahtevajo okoli 30 milijonov evrov.

  • 10:09

    Henderson je jasen

    Vratar Manchester Uniteda Dean Henderson, ki se je do zdaj kalil pri Sheffield Unitedu, je pred dnevi z rdečimi vragi podpisal dolgoročno pogodbo in napovedal, da na Old Trafford ni prišel sedet, pač se neizprosno borit za klubsko številko 1. To zdaj drži David de Gea, a v zadnjih dveh sezonah je Španec storil toliko napak, da ni več nezamenljiv.

    "Ne bom napredoval, če bom sedel na klopi. Davida spoštujem, vedno me je navduševal, gre za zvestega vojaka, a naredil bom vse, da bom sam številka ena," je vojno Špancu napovedal mladi Anglež, ki želi biti tudi prva izbira angleškega selektorja Garetha Southgata.

  • 09:56

    Velik dan za Everton

    Potem ko se je Everton že dogovoril za prestop z Napolijevim Allanom in zvezdnikom Reala Jamesom Rodriguezom, so v svojo mrežo ujeli še člana Watforda Abdoulaya Doucoureja. Trener modre ekipe iz Liverpoola Carlo Ancelotti bo v nekaj dneh kupil sredino, ki bo lahko konkurirala tudi najboljšim v premier league.

  • 09:51

    Suarez čaka na zeleno luč

    Odpisani napadalec Barcelone Luis Suarez je tik pred tem, da združi moči s Cristianom Ronaldom pri Juventusu. Stara dama in urugvajski napadalec sta se že dogovorila o vsem, Suarez bo na leto prejel "solidnih" 10 milijonov evrov.

    Čaka le še na zeleno luč Barcelone, ki je pred kratkim sporočila, da lahko Suarez klub zapusti brez plačila, zadnje leto pogodbe pa mu bodo izplačali. Očitno se je zdaj nekje zataknilo, Torinčani pa so vse bolj nestrpni, saj si želijo prestop izpeljati v najkrajšem mogočem času. Barceloni naj bi ponujali tudi nekaj bonusov, ki bi lahko španskemu gigantu v prihodnosti prinesli kakšen dodaten milijon.

  • 09:45

    Lepa gesta mladega zvezdnika

    Novi rdeči vrag Donny van de Beek bo pri Manchester Unitedu nosil dres s številko 34. Gre za številko, ki jo je pred tragičnim prijateljskim srečanjem leta 2017 nosil njegov dober prijatelj Abdelhak Nouri.

    "Najbrž poznate zgodbo o njem in veste, kaj se mu je zgodilo. On je moj dober prijatelj, zelo blizu mi je tudi njegova družina, zato sem se odločil, da bom zanj nosil številko 34," je ob podpisu pogodbe z angleškim velikanom dejal mladi Nizozemec.

    Nourija je julija 2017 med tekmo zadela srčna kap, njegovo okrevanje v domači oskrbi sicer napreduje, a vseeno ne bo nikoli več igral nogometa. Ob trajnih poškodbah možganov bo vse življenje odvisen od svoje družine.

  • 09:37

    Izbral AC Milan

    Začnimo z mladim italijanskim čudežnim dečkom Sandrom Tonalijem, ki je že pri 20 letih želja največjih klubov. Član Brescie bo okrepil AC Milan, ki si bo mladeniča za eno leto izposodil, po sezoni pa ga odkupil. Vse skupaj naj bi jih stalo okoli 30 milijonov evrov.

    Zgodba ima še večje razsežnosti, saj naj bi Italijan med drugim zavrnil tudi velikana, kot sta Barcelona in  Manchester United.

  • 09:33

    Dobro jutro!

    Tudi danes bomo za vas spremljali nogometno dogajanje, najzanimivejše prestope in novice pa bomo za vas zbrali na enem mestu.

Ključni poudarki četrtkovega dogajanja na nogometni tržnici:

- Lionel Messi je po preobratu blizu temu, da še eno leto ostane pri Barceloni.
- Najdražji nakup dneva je izpeljal Leicester City. Za 21 milijonov je kupil Timothyja Castagneja.
- Kaj čaka Everton? Dogovoril se je s tremi nogometaši, predstavil še nobenega
- Real se je na prošnjo trenerja Zinedina Zidana ogrel za Danija Olma.
- Hrvaški trener Nenad Bjelica bo sedel na klop Osijeka.
- Izkušeni bosanski napadalec Vedad Ibišević je okrepil Schalke.
 

Kaj se je dogajalo včeraj?

Lionel Messi
Sportal Messi in Barcelona še vedno na točki nič

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

- 30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina
- 2. oktober: BiH
- 5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška, Danska
- 6. oktober: Portugalska
- 12. oktober: Švica
- 16. oktober: Anglija
- 19. oktober: Hrvaška

Trenutno najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

Nogometaš Iz kluba V klub Odškodnina
Arthur Barcelona Juventus 72.000.000 evrov
Victor Osimhen Lille Napoli 70.000.000 evrov
Miralem Pjanić Juventus Barcelona 60.000.000 evrov
Alvaro Morata Chelsea Atletico Madrid 56.000.000 evrov
Timo Werner RB Leipzig Chelsea 53.000.000 evrov

Ekipe, ki so do zdaj za okrepitve zapravile največ:

Klub Vsota, zapravljena za okrepitve
Chelsea 143.200.000 evrov
Barcelona 103.000.000 evrov
Juventus 87.000.000 evrov
Inter Milano 85.000.000 evrov
Manchester City 78.800.000 evrov
Ne spreglejte