Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
4. 9. 2020,
13.45

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije FC Koper NK Koper Matej Palčič

Petek, 4. 9. 2020, 13.45

3 leta, 7 mesecev

Matej Palčič

Koper razveselil navijače z odmevno okrepitvijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31
Matej Palčič | Matej Palčič se je po petih letih vrnil na Bonifiko. | Foto Vid Ponikvar

Matej Palčič se je po petih letih vrnil na Bonifiko.

Foto: Vid Ponikvar

Ko se je nogometni klub Koper ekspresno vrnil v prvo ligo, je predsednik Ante Guberac izrazil željo, da bi se na Obalo vrnili nekateri izkušeni igralci, ki so začeli kariero na Bonifiki. Koprčanom se želja uresničuje, saj se je po Aleksandru Rajčeviću kanarčkom pridružil še Matej Palčič. S Koprom je sklenil dveletno pogodbo.

Trener Kopra Miran Srebrnič bo lahko v nadaljevanju sezone računal tudi na pomoč 27-letnega povratnika Mateja Palčiča. Dres Kopra je nazadnje nosil leta 2015, se nato preselil v Maribor in enkrat oblekel celo državni dres članske reprezentance, nato pa se preizkusil še v tujini. Najprej je nabiral izkušnje na Poljskem (Wisla Krakov), lani pa se je pridružil Šerifu iz Tiraspola, serijskemu prvaku Moldavije, države, s katero se bo spopadla slovenska izbrana vrsta v nedeljo v ligi narodov.

Po dveletnem obdobju, ki ga je prebil v tujini, se Palčič vrača v domovino. Bočni branilec bo zaigral v Prvi ligi Telekom Slovenije, kjer si je v dresu Kopra in Maribora pridobil veliko izkušenj, saj je zbral 119 nastopov, podpisal pa se je tudi pod osem zadetkov.

Palčič (desno) je pred petimi leti pomagal Koprčanom do pokalne lovorike. Na fotografiji se veseli z Markom Krivičićem, ki se v tej sezoni dokazuje pri Taboru. | Foto: Vid Ponikvar Palčič (desno) je pred petimi leti pomagal Koprčanom do pokalne lovorike. Na fotografiji se veseli z Markom Krivičićem, ki se v tej sezoni dokazuje pri Taboru. Foto: Vid Ponikvar

Koprčani, ki so med tednom v uvodnem krogu pokalnega tekmovanja napolnili mrežo Bohinju (10:0), bodo nadaljevali prvenstvo 13. septembra, ko jih v primorskem derbiju čaka obračun z Gorico. Koper bo v nedeljo odigral prijateljski dvoboj s Triestino.

Ne spreglejte